tiistai 23. tammikuuta 2018

Idän pikajuna matkan kesto

Idän pikajuna on junamatkojen klassikko – luksusjuna on koettava kerran elämässä. Eleganssia ja menneen ajan luksusta tarjoava junamatkat on kiehtova tapa matkustaa Euroopassa. Idän Pikajunan legendaariset junavaunut ovat täynnä mukavuuksia, eikä junamatkailu muutu tästä enää juuri mukavammaksi. Agatha Christien romaanin pohjalta sovittanut Ken Ludwig. Tänä kesänä Hyvän omantunnon linnakkeen muurien suojissa lumivyöry suistaa Istanbulista Pariisiin matkalla olevan luksusjunan raiteiltaan ja yksi junan matkustajista löytyy murhattuna.


Matkan varrella Pysähdyspaikoilla on tarjolla ruokaa ja tanssia.

Junassa opas kertoo ikkunasta näkyvien alueiden historiasta. Suosittu pysähdyspaikka sijaitsee Napapiirillä. Lyhyempi kesto näkyi siinä, että tässä ei ollut samankaltaista pitkää pohjustusta kuin Niilissä.


Hercule Poirot nousee Istanbulissa idän pikajunaan, junassa tapahtuu yöllä murha, junan matkanteko pysähtyy syrjäseudulle runsaan lumentulon vuoksi (hei, tämähän on kuin VR nykyään) ja Poirot alkaa selvitellä murhaa. Junamatka maailmalla on mitä kätevin reissumuoto nähdä ja kokea paljon! Ota hyvä asento ja suuntaa katse ulos ikkunasta – junan kyydistä pääset ihailemaan vaihtelevia maisemia aina lumihuipuista, vehreisiin niittyihin ja karuihin aavikkoihin.


Jos et ole ennen kokeillut – nyt on hyvä tilaisuus junalla matkustamiseen! Varattu junalippu on maksettava vuorokauden kuluessa varauksen tekemisestä. Jos matkan alkuun on alle vuorokausi, tulee lippu maksaa varauksen yhteydessä.

Lipunmyynti Tolstoi-junaan loppuu tuntia ennen junan lähtöä Helsingistä. Ryhmille on omat maksuehtonsa, joihin voi tutustua Kaupallisissa ehdoissa. Matkaseura saattaa kuitenkin olla yhtä hyvää ellei parempaakin.


Molemmissa luokissa matkustaminen on sopivaa. L-merkityt vuorot pysähtyvät menomatkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan Lonnassa. LP-merkityt vuorot pysähtyvät paluumatkalla Suomenlinnasta Kauppatorille Lonnassa.


Tarkemmat Lonnan aikataulut löytyvät omilta. Kolmipäiväisellä matkallaan halki Euroopan kuuluisassa Idän Pikajunassa tapahtuu järkyttävä murha… Ulkomaille asettunut amerikkalainen liikemies Ratchett (Richard Widmark) tapaa matkan aikana Istanbulista Englantiin palaamassa olevan Hercule Poirotin (Albert Finney). Saamiensa tappouhkausten vuoksi Ratchett pyytää Poirotia henkivartijakseen, mutta tämä kuitenkin kieltäytyy. On hyvä huomioida lain tietyt eroavuudet Suomeen verrattuna, ja esimerkiksi huumausainerikoksista tuomitaan Suomeen nähden erittäin kovia tuomioita (ei ihan Keskiyön pikajuna –tunnelmissa enää kuitenkaan).


Saattaa olla hyvä idea hillitä tottumuksiaan kiellettyjen päihteiden nauttimisessa Turkissa oleskelun ajan. Tykkimäen Idän Pikajuna on hyvin samankaltainen rata kuin Linnanmäen vuotta nuorempi City Express. Myöskään Idän Pikajua ei ole perinteisessä mielessä vuoristorata, sillä sen juna on motorisoitu ja vetää junaa koko matkan ajan. Sen johdosta rata on. Tarton junatarjonta siis paranee huomattavasti.


Junien ajoajat myös yhtenäistetään. Näin siis jokaisella junavuorolla suunnasta riippumatta. Myös Christienin matkan aikana juna jäi jumiin vuorokaudeksi, tulvan takia.


Se muistuttaa paljon Linnanmäen Pikajunaa, mutta rata tekee enemmän tiukkoja mutkia.

Trombissa on U-kirjaimen muotoinen rata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit