keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Palkanmaksu viroon

Nyt jo pari vuotta omaa yritystä Virossa pyörittäneen suomalaismiehen mielestä on aika kertoa julkisuuteen se ainoa todellinen syy, miksi firman perustaminen Viroon kannattaa. Hän todellakin on sitä mieltä, että syitä virolaisfirman pyörittämiseen on vain yksi. Yritys voi palkata ulkomaisen työntekijän suoraan omaan palvelukseensa tai vuokratyövoimaksi.


Teidän työnantajana tulee siten maksaa lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut Viroon. Suomeen tai muihin maihin lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja ei saa maksaa samanaikaisesti. Jos työstä huomattavaa osaa ei tehdä asuinmaassa eikä työntekijöillä ole muita työnantajia, heidän sosiaaliturvansa tulee järjestää työnantajan kotipaikan eli Suomen lainsäädännön mukaan. Kannattaa ehdottomasti muuttaa viroon ja perustaa yritys sinne. Jokainenhan sen tietää että Viron yhteisöverotus on paljon järkevämpi sekä lisäksi siellä on kiinteä ansiotulovero.


Eli voit nostaa yrityksestäsi miten paljon tahansa niin kokonaisveroprosentti on. EU-maiden arvonlisäverokantoihin voi tutustua EU:n komission verkkosivuilla. Komissio päivittää arvonlisäverokantoja maittain kaksi kertaa vuodessa. Huomaathan, että tiedot.


Se, mihin sopimuksiin tämä perustuu jää julkisesta asiakirja-aineistosta epäselväksi. Työsuhteen loppumisen jälkeen mies on toiminut muun Viron valtion yritystukikeskus EAS:n hallituksessa. Mies kiistää, että olisi pyrkinyt hukkaamaan vilpillisesti rahavarat siirtämällä maksetut palkat Viroon.


Työntekijän sairauspoissaolo. Kun työnantaja maksaa työntekijälleen palkkaa työkyvyttömyydestä johtuvan poissaolon ajalta, Kela voi yhtäjaksoisen omavastuuajan jälkeen maksaa sairauspäivärahan tai osasairauspäivärahan työnantajalle. Jos palkanmaksu on vakituisen sijaan tilapäistä, tällaisia lyhytaikaisia työntekijöitä pitää olla samanaikaisesti palveluksessa vähintään kuusi, jotta “säännöllisen työnantajan” ehto täyttyy. Kuten jo ehkä huomasit, valtaosan uusista toiminimiyrittäjistä ei tarvitse liittyä työnantajarekisteriin.


Jos muutat Suomesta ulkomaille, verotuksesi riippuu monesta tekijästä. Eniten verotukseen vaikuttaa ulkomailla oleskelun kesto - erityisesti se, muutatko Suomesta pysyvästi vai tilapäisesti. Laskurien avulla voit arvioida Kelan maksaman etuuden määrän. Laskurin antama vastaus on arvio antamillasi tiedoilla.


Laskureissa ei käytetä Kelan tiedossa olevia henkilötietoja, eikä vastauksia tallenneta Kelan järjestelmiin - ainoastaan käyttökerrat rekisteröidään. Hei, 7-vuotta sitten tiedustelin palkanmaksua Novasta Virolaiselle tilinumerolle, ei ollut silloin laitettiin kehityslistalle. On tätä päivää ja pitkälti eilistäkin että Viroon maksetaan Virolaiselle pankkitilille täällä Suomessa työskentelystä. Onko tämä tällä hetkellä missä vaiheessa kehityslis. Käyttötilillä tässä kirjoituksessa tarkoitetaan tiliä, jolla voi hoitaa maksuja tililtä tilille, käteisnostoja ja talletuksia.


Rahat siirrettiin virolaiselle tilille Yhtiö myös syytti takavarikkokäsittelyssä ex-johtajaansa siitä, että tämä oli siirtänyt hänelle maksetut perusteettomat palkkarahat suomalaiselta pankkitililtä virolaiselle tilille. Palkanmaksu juoksi Nesteen mukaan viime vuoden syyskuun loppuun saakka. Joitakin kuukausia sitten Toomas muutti takaisin Viroon vaimon ja kahden lapsensa luokse.


Suomessa asuminen ei enää kannattanut taloudellisesti, koska samasta työstä jäi käteen yhä vähemmän rahaa. Urmet Arulla on kokemusta sekä virolaisena rakennustyöntekijänä että heidän oikeuksiensa puolustajana. Valtakunnallista ja paikallista vaikuttamista pk-yrittäjien puolesta. Yrityksen perustaminen vaihe vaiheelta.


Pappi vei riidan edelleen Itä-Suomen hovioikeuteen. Hän vaati palkkarahojaan vetoamalla työsopimuslakiin. Hän muistutti, että kanoninen laki ja ortodoksisen kirkon autonomia tulkita kirkollisia oppeja eivät syrjäytä työlainsäädäntöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit