perjantai 19. tammikuuta 2018

Junalla kiinaan kouvolasta

Atria kertoi runsas vuosi sitten sianlihan vientiluvan saamisesta Kiinaan (siirryt toiseen palveluun). Yhtiö aloitti toukokuussa lihan viennin merikonteissa. Tänä vuonna alukset kuljettavat yhteensä 3-miljoonaa kiloa sianlihaa Kiinaan. Yhtiö seuraa tarkasti, miten konttijuna Kouvolasta alkaa toimia.


Odotamme ja katsomme junan. Ensimmäinen konttijuna Kouvolasta Kiinan Xi`aniin lähti matkaan tänään aamupäivällä.

Railgate Finland Kouvola China Express -reitti on nopein yhteys Euroopasta Kiinaan. Matka taittuu noin kymmenessä päivässä. Olimme liikkeellä puolitoista vuotta liian aikaisin”, sanoo Santa Water Groupissa mukana ollut Petteri Ikäheimo.


Kuva: Timo Porthan ­Raideliikenne ­Suomesta ­ Kiinaan avautui liian ­myöhään. Lukuaika noin min Rovaniemen Kehityksen, paikallisen yrityshautomon. Kaiken pitäisi olla kunnossa.


Juna on täynnä ja valtavasti ollaan tehty etukäteistyötä sen eteen, että saadaan se juna lähtemään, liikenteen operoinnista Suomessa vastaavan Unytraden operatiivinen johtaja Jari Grönlund kertoi MTV Uutisille eilen. Kauppalehti ­Raideliikenne ­Suomesta ­ Kiinaan avautui liian ­myöhään….

Kiinan-tavarajunat kulkevat Kouvolasta nyt kerran viikossa – välillä osa konteista ei ole mahtunut junaan. Junat Kouvolasta Kiinaan ovat lähteneet ajallaan ja ne ovat saavuttaneet Xi’anin määräajassa, eli keskimäärin vuorokaudessa. Junayhteys luotiin vientiä varten. Husun mukaan juuri Kiinaan päin kulkevat konttijunat ovat syy, miksi yhteys haluttiin alun perin luoda.


Elintarvikekuljetukset junalla Kouvolasta Kiinaan odottavat Venäjän virallista lupaa. Ministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo, että venäläiset on vakuutettava siitä, että elintarvikkeet menevät Kiinaan asti. Kiina vilahtaa kahteen kertaan Viikon kuvissa. Salolainen yritys vie tuotteitaan Kiinaan junalla. Reitti kulkee Kazakstanin kautta.


Konttien matka raiteilla kestää pari viikkoa. Perillä konttien on tarkoitus olla päivän kuluttua. Konttijunaliikenne Kouvolasta Kiinan Xianiin käynnistyy noin kuukauden päästä. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, Suomesta tulee perjantaina osa silkkitietä. Silloin Kouvolasta nimittäin lähtee isolla kontilla lastattu juna kohti Kiinan Xi’ania.


Ensi vuonna matka taittuu junalla viikoittain. Kouvolasta pääsee junalla tunnissa Venäjän rajalle ja Suomen suurimpiin vientisatamiin, Kotkaan ja Haminaan. Junamatka Helsinkiin taittuu alle kahdessa tunnissa.


Lisäksi Kouvolasta on suora rautatieyhteys Venäjän läpi Kiinaan asti – Kouvola on Euroopasta Aasiaan johtavan Trans-Siperian radan läntinen päätepiste.

Ilmastonmuutoksen politisoituminen. Tällä palstalla on esitetty sensuuntaisia väitteitä, että ilmastonmuutos on vain politiikkaa -oikeasti sitä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit