tiistai 23. tammikuuta 2018

Maahantuonnin alv ilmoitus

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Find more about Alv here. Verohallinto vastaa 1. Tulli- ilmoitus annetaan edelleen Tullille.


Tullauspäätöksessä oleva tullauspäivä on 21. Ei ALV -valintaa, koska tullilasku on arvonlisäveroton.

Kuljetusliikkeeltä tulee vielä 1euron lasku kuljetuksesta, josta euroa on ajeltu kotimaassa. Tulli hoitaa edelleen yksityishenkilöiden tullaus- ja arvonlisäveroasiat. Tuonnin arvonlisävero maahantuonnissa EU:n ulkopuolelta. Tullin toimivalta maahantuonnin arvonlisäverotuksessa muuttui 1. Myyjän on merkittävä myyjän ja ostajan alv -numerot myös yhteisökuljetusta, siihen välittömästi liittyviä palveluja, välityspalveluja, irtaimeen esineeseen kohdistuvaa työsuoritusta tai irtaimen esineen arvonmääritystä koskevaan laskuun, jos ostaja haluaa ostossaan käyttää jossakin jäsenvaltiossa annettua alv -numeroa.


Velvollinen suorittamaan arvonlisäveroa EU:n ulkopuolelta tapahtuvasta tavaran maahantuonnista on tavaranhaltija eli se, joka tekee tulli-ilmoituksen omissa nimissään tai jonka nimissä ilmoitus tehdään. Maahantuonnin ei tarvitse liittyä liiketoimintaan. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Kyllä se on tehty juuri noin hankalaksi kuin ajattelitkin.

Usein siis alv -ilmoituksella valmiina oleva tullin ilmoittama summa, (sama kuin tullauspäätöksellä), on pienempi kuin se summa, minkä itse annat ilmoituksella. Toki rahtilaskuista ym. ALV :n käsittely tapahtumilla. Muuttotavarana tuotu auto.


Tavaroiden myynti toisessa EU-maassa asuville kuluttajille. Jos yritys myy ja lähettää tavaroita toisessa EU-maassa asuville kuluttajille, sen on yleensä rekisteröidyttävä kyseisessä maassa ja laskutettava tavaroista arvonlisävero maan alv -kannan mukaisesti, paitsi jos sen verovuoden aikana tapahtuneen myynnin kokonaisarvo kyseiseen EU-maahan on maan asettamaa raja-arvoa alhaisempi. Suunnittelen maahantuonnin aloittamista Indonesiasta suoraan jalleenmyyjille Suomeen, eli kyseessa online yritys, varasto Indonesiassa. Pitaako minun tehda tulli- ilmoitus itse?


Mitä momentissa säädetään, sovelletaan myös sellaiseen momentissa tarkoitettuun käyttöön hankittuun moottoriajoneuvoon, jonka maahantuonti tai yhteisöhankinta on ollut veroton. Suoritettava vero määräytyy tällöin sen veron perusteella, josta ostaja on maahantuonnin tai yhteisöhankinnan yhteydessä vapautunut. Selaimesi evästeet on estetty. Tämä alv - ilmoitus pitää antaa verohallinnolle oma-aloitteisesti tavallisen arvonlisäverotusilmoituksen yhteydessä.


Jos myyntimaa määräytyy alv -numeron perusteella, numeron tulee olla voimassa palvelun suoritusajankohtana. Lisäksi eräiden palvelujen myyntimaahan vaikuttaa se, onko ostajana elinkeinonharjoittaja vai yksityishenkilö. Elinkeinonharjoittajuus osoitetaan esimerkiksi alv -numerol-la tai kaupparekisteriotetta vastaavalla. Eri maissa käytetään erisuuruisia veroprosentteja. Alv -vähennys voi myös kasvaa tarkistuskauden aikana, jos kiinteistö ei ole investoinnin valmistumisvuonna ollut kokonaan alv -vähennykseen oikeuttavassa käytössä ja verollinen käyttö myöhemmin kasvaa.


Arvonlisävero on käytössä yli 1maassa, muun muassa Suomessa ja muissa EU-maissa.

Tarkistus tehdään kalenterivuosittain ja veron oikaisu kohdistetaan aina joulukuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit