perjantai 26. tammikuuta 2018

Mitä referointi tarkoittaa

Referointi tarkoittaa siis selostamista. Tekstiä voi referoida joko sanasta sanaan (suoraan lainaten), jolloin käytetään lainausmerkkejä) tai epäsuorasti, omin sanoin kertoen. Epäsuora lainaaminen osoitetaan yleensä seuraavilla rakenteilla: että-lause: Kirjoittaja toteaa, että hinnat ovat kallistuneet.


Mikä on referointi. Mitä tarkoittaa referointi.

Ilmainen sivistyssanakirja. Tallenteessa kerrotaan, mitä referointi tarkoittaa yliopisto-opiskelussa ja miten lähteitä käytetään oman kirjoittamisen osana. Hän siis voi saada virheellisen kuvan siitä, mitä alkutekstin kirjoittaja on tarkoittanut.


Nyt lukija tietää, mikä tekstissä on omaasi ja missä kohdassa referoit tai muulla. Reflektio on yleiskäsite niille kognitiivisille ja affektiivisille toiminnoille, joilla yksilö pyrkii selvittämään kokemuksiaan tavoitteenaan uuden tiedon konstruointi tai uusien näkökulmien löytäminen. Kun käytät oman tekstisi pohjana jonkun muun kirjoittamaa tekstiä, on se aina mainittava.


Yleensä riittää, että lisäät oman tekstisi loppuun lähdeluettelon, mutta etenkin suorien lainausten kohdalla on tärkeää mainita lähde heti.

Eija Moore määrittelee plagioinnin em. Lainata saa, kun merkkaa lähteen. Selaa sanakirjoja: Sivistyssanat Slangi Antonyymit Lyhenteet. EurLex-CMS on nykyään enemmän tapausten referointi - ja seurantatyökalu, ja sen tarjoamat keinot ovat rajalliset, kun petoksia analysoidaan tai niiden perusteella yritetään laatia yhteenvetotutkimuksia. LDS en Summarizing means to briefly tell what is contained in chapters or verses that are not emphasized in class.


Kriittinen eli kommentoiva referaatti. Kirjoita ensimmäisen kappaleen alkuun, mitä tekstiä referoit. Kerro, mitä tekstiä luit, kuka sen on kirjoittanut ja milloin se on julkaistu. Analyysin vastakohdaksi on usein mainittu synteesi.


Suomenkielisen sivuston. Missä keski-ikäinen ihminen voi pitää kesällä hauskaa Helsingissä, jos sattuu olemaan terassikeli? Kielijelppi on Helsingin yliopiston kielikeskuksen ylläpitämä. Vastaus löytyy Esplanadin ja Aleksanterinkadun välistä, ”mummotunnelista”. Mennään mummotunneliin, siellä on naisia jotka oikeesti panevat sua niin että et tiedä mitä sulle oikein tapahtui.


Sisältö on suojattu. Jos sinulla on käyttöoikeus verkkokurssiin, kirjaudu palveluun.

Kirjaudu sisäänUsername or EmailSalasana Remember Me Unohditko salasanasi? Tieteoksessa harvoin on yllättäviä loppuratkaisuja ja juonenkäänteitä, joita lukijoille ei voisi paljastaa jo ennalta. Pelkkä referointi ei kuitenkaan riitä: kriitikon on tiedettävä, mikä tämän kirjan asema on muiden joukossa, mitä erityistä ja uutta nyt on syntynyt. Sen voi tehdä vain vertaamalla aiempiin ja viittaamalla.


Käytetyt lähteet ilmoitetaan asian yhteydessä tekstiviitteinä. Tekstiviite on tekstissä oleva lyhyt viittaus lähdeluettelossa mainittuun täydellisempään viitteeseen. Fakta on kuitenkin se, että mitä pienempi yritys on, sitä kapeammalla kokonaissegmentillä se elää.


Ongelma ei juuri koskaan ole liian kapeasta segmentoinnista. Kyse on enemmän siitä, miten yritys onnistuu markkinoinnissa. Silti on vaikea osoittaa, että meitä suoranaisesti harhautettaisiin. Kaikki se, mitä näinä aikoina tapahtuu, on kyllä jotenkin ilmaistavissa sanalla rakennemuutos.


Tämä sana vain on merkitykseltään niin väljä, että se voi tarkoittaa lähes mitä ilmiötä tahansa mutta ei mitään ilmiötä täsmällisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit