torstai 25. tammikuuta 2018

Ulosottomies kokemuksia

Onko kellään kokemuksia ulosotosta ja jos on, niin millaisia. Sain ensimmäiset maksuhäiriömerkintäni pari kuukautta sitten ja sen jälkeen tein päätöksen että maksamme mieheni kuiville eka ja sitten vasta alan lyhentää omia velkojani. Ne on tehneet jo minulle merkinnän ja menossa ulosottoon, joten antaa niiden laskujen vielä olla.


Kokemuksia ulosotosta. Tähän alle kerätään kertomuksia, kokemuksia ulosotosta. Kertomusten jättäjät esiintyvät nimimerkeillä.


Jos haluat jakaa tarinasi muiden kanssa, voit tehdä sen tällä lomakkeella. Tässä totuus tämän päivän hyvinvointi maasta, 1vuotiaasta herrojen Suomi nimisestä maasta. Näillä sivuilla annetaan yleistä tietoa ulosottoviranomaisten toiminnasta.


Erityistapauksia ja poikkeuksia ei ole selostettu. Tästä syystä menettely yksittäisessä ulosottoasiassa saattaa poiketa tässä esitetystä. Yksittäisessä asiassa toimivaltainen viranomainen on asiaa hoitava ulosottomies. Helsingin ulosoton toiminnasta sinänsä on minulla vain hyviä kokemuksia.


Jos velallinen ei noudata vapaaehtoisesti tuomioistuimen antamaa tuomiota, tuomio pannaan täytäntöön ulosotossa. Ulosotossa käytettäviä perintäkeinoja ovat maksukehotuksen lähettäminen sekä palkan, eläkkeen tai muun toistuvan tulon ja omaisuuden ulosmittaus. Jos ulosottomies tekee päätöksen ulosmitata velallisen perintöosuuden, hän antaa tiedoksi päätöksen maksukiellosta kuolinpesälle.


Ulosottotoimen rajoittaminen Velkoja voi halutessaan. Perintöä ei voida siis jakaa henkilölle, jonka osuus perinnöstä on ulosoton kohteena, jos ulosottomies on antanut maksukiellon. Maksukielto on voimassa heti antamisesta alkaen. Kyseessä on ilmeisesti tapaus, jossa ulosottomies oli tehnyt vanhentumisen katkaisun velallisen suuntaan juuri niin kuin hänen virkavelvollisuutensa määrittääkin, mutta siitä huolimatta katsottiin, että se saatava oli vanhentunut.


Lindorffille on tärkeetä, että me tiedetään, että miten toimitaan, jos laissa on tulkinnanvaraisia. Jos joku siirtää tilillesi rahaa, ei sitä ulosottomies ulosmittaa. Ja ei vaikuta palkan ulosmittaukseen pankkitilillesi tehdyt siirrot!


Rohkenen kysyä, kuinka perkeleesti olet saanut tahkottua velkaa pikavipeillä? Viitaten tuohon 2-vuoteen. Viestintäviraston määritelmän mukaisia valtakunnallisia siirrettävissä olevia operaattoririippumattomia numeroita, joihin ei sisälly. Nyt ulosmitataan pankkitililtäkin.


Tilit töistä mitataan ja veronpalautukset on aina mennyt. Silloin kun ryyppäsin niin yhteiskunta elätti, ei tarvinnut maksaa vuokria ja toimeentulotuki tuli kuin manulle illallinen. Nyt kun yritän elää normaalia elämää, ajaako yhteiskunta minut.


Perintäprosessin alkaessa ulosottomies ottaa yhteyttä velalliseen tavallisesti lähettämällä maksukehotuksen, jonka avulla velallisella on mahdollisuus suorittaa saatava vapaaehtoisesti tai vaihtoehtoisesti neuvotella asiaan liittyen maksusuunnitelma ulosottomiehen kanssa. Jos nyt vaikka uskoo oikeus. Se onkin usein asia, jolla pelotellaan esimerkiksi yli varojensa eläviä ihmisiä. Niin kauan, kun maksat säännöllisesti ja velka lyhenee, ei ole tarvetta ilmoittaa asiasta työnantajallesi, mutta jos maksuihin tulee taukoja, menee palkasta suojaosuuden ylittävä osuus ulosmitattavaksi, sanoi ulosottomies. Jos vanhemmat riitelevät siitä, kenen luona lapsen tulisi asua, eikä toinen vanhemmista luovuta lasta sille vanhemmalle, jolle oikeus on määrännyt lapsen, ulosottomies viime kädessä noutaa lapsen.


Minulle maarattiin yhteisvastuullisia korvauksia Helsingin raastuvanoikeudessa v. Itselleni jäävät eniten mieleen juuri lapsen noudot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit