keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Algeria mielenosoitus

Algerian pääkaupungissa valtava mielenosoitus presidenttiä ja valtaeliittiä vastaan – Olette Ali Baba ja rosvoa Algerialaiset olivat kaduilla ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun armeijan päällikkö ilmoitti vaativansa presidentin eroa. Kahnaukset alkoivat protestin loppupuolella, jota ennen mielenosoitus oli sujunut rauhallisesti. Osa mielenosoittajista pyrki rauhoittamaan tilannetta polvistumalla kadulle ja nostamalla kätensä ylös. Asiasta ilmoitti presidentin toimisto lausunnossaan maanantaina. Abdelaziz Bouteflikan viidennen kauden vastainen mielenosoitus Blidassa lähellä pääkaupunki Algeria maaliskuun alussa.


Myös Jemenin pääkaupungissa Sanaassa nähtiin mielenosoitus lauantaina. Avainsanat: presidentti mielenosoitus helmikuu erota algeria. Tuhannet mellakkapoliisit on määrätty Algiersin keskustaan tukahduttamaan lauantaille suunnitellun mielenosoituksen Algeriassa, kertoo BBC. Maan oppositio ilmoitti mielenosoituksestaan heti sen jälkeen, kun Egyptin presidentti Hosni Mubarak erosi tehtävistään eilen.


Poliisi on ampunut kyynelkaasua protestoijia kohti. Mielenosoitus oli sujunut muuten rauhallisesti. Uutiskanava al-Jazeera arvioi mielenosoittajia olevan jopa kymmeniä tuhansia.


Protestoijat vastustavat parlamentin ylähuoneen puhemiehen Abdelkader Bensalahin valintaa maan väliaikaiseksi presidentiksi. Lakiuudistuksen ovat aikaansaaneet naisjärjestöjen painostus, marokolaisten naisten mielenosoitus maaliskuussa ja sheikki, joka jo v. Tiedot löysin Kehitysyhteistyön palvelusivuilta. Yksi Pexelsin lukuisista ilmaisista kuvapankkikuvista.


Ryhmä ilmoitti asiasta islamistien verkkosivuilla annetussa lausunnossa. Espoon Kauklahden luterilaisen seurakunnan Pakistan-Suomi kristillinen järjestö sekä Espoon helluntaiseurakunnan Urdu-Hindi Fellowship järjestivät 4. Pakistanin kristittyjen puolesta eduskuntatalon edustalla Helsingissä. Mika Niikko saapui ainoana. Iljan muisto elää ikuisesti ja hän jää suomalaisen tiedonvälityksen historiaan miehenä, joka pisti kaikkensa peliin ja joutui kärsimään, jotta suomalainen sana olisi vapaa. Hänet pidätettiin 31.


Alun perin hän sai pisimmän mahdollisen tuomion, viisi vuotta, mutta valituksen jälkeen se lyhennetiin. Tänä iltana on Budapestissa taas muutamia tuhansia mielenosoittajia ollut kaduilla, ja tällä kertaa osoitettiin mieltä hallituksen. Algeriassa vangittuna ollut Slimane Bouhafs on vapautunut vankilasta 1. Arviolta 2henkilöä ”katoaa”.


Satakunta ihmistä loukkaantuu ja kahdeksan litistyy kuoliaaksi metron rautakehikkoja vasten. Artikkelit aiheesta: mielenosoitus. Ajatuksia valokuvasta 7. Algeria Tunisia Malta Unkari Marokko DDR Espanja Portugali Tšekkoslovakia Albania Jugoslavia Euroopan yhteisö oli laajentumassa sinivihreälle alueelle. Jälleen osoitus Iltalehden uutisten laadusta ja tarkoitusperistä.


Neljä ihmistä kahdelle valkoiselle pahville kirjoitettua tekstiä, jossa on väite jolle ei. Italia Ranska Sveitsi. Algeria sen sijaan on toistaiseksi pidättäytynyt tunnustamasta uutta hallintoa. Maa ei myöskään ole allekirjoittanut Gaddafin pidätystä vaativan kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n perussääntöä. Algerian ulkoministeri on kuitenkin sanonut, ettei Gaddafi ole tervetullut.


Algeria on puolet nuorempi mitä suomi, siis algeria itsenäistyikin vasta 60-luvulla, ja sen jälkeen algeriaa on hallinnu mitä ihmeellisimmät heput (Mehdin mukaan) jotka sitten pelleilivät valtion rahoilla ja algeria syöksyi perikatoon. Mehdin mukaan, algeria on menossa pikkuhiljaa eteenpäin, hitaasti mutta varmasti mutta silti etiepäin. Martti Ahtisaari was born in Viipuri, Finland (now Vyborg, Russia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit