keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Reseptilääkkeen hakeminen ilman kela korttia

Kela selvittää oikeutesi sairausvakuutukseen ja Kelan etuuksiin. Samoin olen itse joskus hakenut mummolleni, eikä kukaan ole koskaan kysellyt mitään? Silloin mukana on kylläkin ollut paperinen resepti ja ko.


Reseptejä noudettaessa apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen sähköisesti. Jos hakee toiselle henkilölle säännöllisesti lääkkeitä eReseptillä, ne voi saada mukaan näyttämällä omaa henkilökorttia, jos lääkkeiden saaja on antanut lääkkeiden hakemiseen kirjallisen suostumuksensa. Hyppönen muistuttaa lääkematkailijoita siitä, että mukana reseptilääkeostoksilla on oltava virallinen henkilöllisyystodistus eli passi tai henkilökortti.


Vanhempien on lisäksi hyvä muistaa, että uudistus ei koske alaikäisten reseptilääkkeitä. Taina Eskola APTEEKIN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA ereseptistä APTEEKIN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA ereseptistä Taina Eskola OHS1KN Hoitotyön ko. Siitä taas hetki, niin käy samanlailla kun paperireseptien kanssa, luvattiin sen pysyvän rinnalla, nyt ollaan poistamassa paperireseptejä kokonaan.


Sitten hetken kuluttua meille ilmoitetaan kuinka vanhanaikaista on käyttää Kela korttia , nyt uudistettiin niin, että sitä ei käytetä lainkaan. Kela - korttia ei sen sijaan tarvita. Pyöräillessäni maanantaina vesisateessa tapaamiseen iski se luihin ja ytimiin ensimmäisen kerran menneen kesän jälkeen, kylmyys nimittäin. Juuri sillä hetkellä, kun tuulenpuuska livahti sisään sadetakin hihansuusta pehmoisen kashmirneuleeni lävistäen, iski ymmärrys siitä, että on aika kaivella ka. Me Naiset on Suomen suosituin naisten ajankohtais- ja lifestylemedia.


Olen ammatiltani lähihoitaja ja näen usein sitä kuinka yksinäisiä vanhukset ovat, varsinkin jouluna ja muina juhlapyhinä mitkä kuuluisi viettää perheen kesken. Täpötäysi auditorio kuuli lyhyen kertauksen nivelrikon ja tekonivelkirurgian perusteista ja uunituoreen selvityksen hoitotakuun ensivaikutuksista jonotilanteisiin Lahdessa ja muualla maassa. Lääkeresepti on sähköinen tai paperilla. Ilman reseptiä ostettavista lääkkeistä sairausvakuutus ei maksa mitään. Tässä vaiheessa ei auttanut kuin pysyä tiukkana – sanoin, että en lähde toimistosta minnekään ilman matkakorttia ja soitin paikalliselle vaihtokoordinaattorille.


Parin puhelun ja tiukan keskustelun jälkeen toimisto myöntyi antamaan minulle matkakortin, ja pääsin lähtemään tyytyväisenä takaisin asuntolalle. Minulle on kyseessä toinen amerikkalaisen reseptilääkkeen nouto, mutta ukkokullalle ensimmäinen. Pitänee pakata eväsleivät reppuun mukaan, jotta jaksamme taas luukulta toiselle hyppyytystä. Alankin tästä seuraavaksi käärimään leipiä voipaperiin ja sanon teille hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!


Tämä tarkoitti sitä, että monien pitkään työelämässä olleiden ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit