maanantai 22. tammikuuta 2018

Luovutusvoiton ilmoittaminen omaverossa

Voit ilmoittaa kiinteistön, asunnon tms. OmaVerossa tai paperilomakkeella 9. Ulkomailla sijaitsevan omaisuuden luovutukset ilmoitetaan lomakkeella 16B. Tiedot voit antaa myös. Jos ilmoitat myynti- tai hankintahintaan lisättäviä eriä kohdassa 4. Lue myös ohjeen osa Lisättävät erät (kohdat 1–3). Tule mukaan kuuntelemaan veroinfoa, jossa kerr.


Ilmoita laskemasi luovutusvoitto kohdassa 4. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Jos olet asunut omistamassasi asunnossa yhtäjaksoisesti kaksi vuotta, voit myydä sen haluamaasi hintaan ilman että joudut maksamaan voitosta veroa. Verovapaus kuitenkin edellyttää että olet käyttänyt asuntoa omana tai perheesi vakituisena asuntona yhtäjaksoisesti vähintään tuon kahden vuoden ajan. Luovutusvoiton ja toimintamuodon muutoksen verotuksessa sovellettavina spv-arvoina käytetään niitä huojennettua arvoja, jotka on vahvistettu omaisuuden lahja- ja perintöverotuksessa.


Koska eri pääomatulot ilmoitetaan eri apulomakkeilla (ellei Omaverossa ), on kuitenkin luontevampaa laskea esimerkiksi vuokratulojen ja vuokratuloista tehtävien vähennysten erotus lomakkeella 7H,7K tai 7L ja siirtää se sitten nettomääräisenä omaan laskelmaan. Maahantuonnin veron ilmoittaminen ei siten yleensä johda veron maksamiseen, koska veron määrän voi myös vähentää. Tullauspäätös ja siihen liittyvät asiakirjat on säilytettävä osana kirjanpitoaineistoa.


Voit tehdä siellä verokortin ja täydentää veroilmoitustasi. Luin linkin takaa verottajankin ohjeen, mutta jäi arveluttamaan vielä tuo luovutusvoiton laskenta. Eikö voisi laskea yksinkertaisesti niin, että esim. Tilitoimisto Tampere TiliSym Oy - Ajankohtaisia uutisia suomalaisille yrittäjille. Kari Pilhjertan (Verohallinto) esitys metsälahjavähennyksestä Polvelta toiselle- sukupolvenvaihdosmessuilla 26.


Lahden Sibeliustalolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit