perjantai 21. kesäkuuta 2019

Otsikko esimerkkejä

Minulle on aina opetettu, että otsikon pitää olla iskevä, mielenkiintoinen, erilainen jne, mutta missä vaiheessa otsikko on niin huono, että pisteet nollille. Jos pitäisi esim kirjoittaa saksan vaikutuksesta EU:n talouteen niin eikä tylsä otsikko ole Saksan vaikutus euroopean talouteen ja mielenkiintoinen ja iskevä otsikko esim. Hyvään juttuun kuuluu aina hyvä otsikko.


Pohdi, löytyykö otsikosta jotain näistä kolmesta tai kaikki: yksityiskohta, draamaa, konkretiaa. Otsikon ei tarvitse kertoa kaikkea jutusta.

Pykälien otsikot ovat perinteisesti melko lyhyitä, usein vain yhden sanan mittaisia. Käytä ytimekkäitä mutta riittävän kuvailevia otsikoita. Johdata otsikon avulla lukija pykälän asiasisältöön. Nokkela otsikko on parhaimmillaan erinomainen, mutta kulunut vitsi ei ilahduta ketään. Otsikko voi olla myös kaksiosainen.


Silloin ensimmäinen osa on yleensä väljempi mielenkiinnon herättäjä ja toinen osa kertoo tarkemmin, mistä tekstissä on kyse. Kaikkia yksityiskohtia ja havainnollistavia esimerkkejä et voi ottaa mukaan. Tyyli selkeäksi ja eteneväksi - Referoitavan tekstin pitää edetä: älä pysähdy liiaksi yksityiskohtiin.

Anna tekstisi juosta luontevasti, kepeästi, kiireettömästi. Tämä lohko on nimeltään kappale. Kappale sopii tavallisen tekstinkappaleen kirjoittamiseen. Yhteen kappaleeseen voi periaatteessa kirjoittaa pitkätkin pätkät tekstiä, mutta tekstin muokkaaminen myöhemmin voi olla helpompaa, jos laittaa jokaisen kappaleen omaksi lohkokseen.


Lohkoa reunustavan laatikon ollessa näkyvissä, näet yläreunassa valikon, jossa voit tasata tai. Esimerkkejä hakemuskirjeistä. Tältä sivulta löydät esimerkkejä erityyppisistä työhakemuksista ja saatekirjeistä. Monsterista saat tukea työpaikan etsimiseen sekä kaikkiin työelämän käänteisiin.


Moni kirjoitus valitaan luettavaksi pelkästään otsikon perusteella, joten se on hyvä valita tarkkaan. Työhakemuksessa tulisi olla otsikko , josta selviää, mitä tehtävää haet. Itse hakemuksessa tulee kertoa, miksi sopisit tehtävään ja miksi olet kiinnostunut työstä. Ole yksityiskohtainen ja esitä konkreettisia esimerkkejä – niin vältät yleisimmät kliseet.


Joka toinen hakija kirjoittaa olevansa vastuuntuntoinen ja sosiaalinen. CV (Curriculum Vitae) eli ansioluettelo on työhakemuksen liitteeksi lisättävä katsaus työnhakijan työkokemukseen, koulutukseen ja muihin taitoihin. Hyvä CV tuo esille työnhakijan pätevyyden haettavaan työpaikkaan jo ensimmäisellä silmäyksellä.


Pykälät otsikoidaan nykylaeissa miltei poikkeuksetta.

Mainoksen kirjoitti alun perin venäläissyntyinen copywriter nimeltään Maxwell Sackheim. Sen otsikko kuului näin: ”Do You Make These Mistakes in English? Säädöskielen ohjesivuilla on ohjeita asiallisen, selkeän ja ymmärrettävän säädöskielen kirjoittamisesta. Sherwin Cody myi sen avulla.


Sivuilta saa tietoa siitä, millaiset seikat vaikeuttavat ja mitkä taas helpottavat säädöstekstin ymmärtämistä. On tärkeää herättää työnantajan kiinnostus jo ensimmäisessä kappaleessa. Mahdollisimman informatiivinen otsikko auttaa erottumisessa muiden CV:eiden joukosta.


CV:n otsikoksi vain Tradenomi vaan esimerkiksi Talouden ja hallinnon Tradenomi. Kerro osaamisestasi enemmän Pelkät tittelit ja tutkintonimikkeet eivät aina kerro tarpeeksi. Sähköpostin otsikko on tärkeää olla informatiivinen, koska se auttaa lukijaa.


Kannattaa laittaa sähköpostin otsikoksi suoraan aiheeseen pureutuva ”työhakemus paikkaan suurtalouskokki”, joka kertoo heti mitä varten sähköposti on lähetetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit