tiistai 4. kesäkuuta 2019

Maalämpöpumppu kokemuksia

Pienissä omakotitaloissa maalämpöpumppu ei välttämättä tunnu järkevältä lämmitysratkaisulta tai ainakaan näkyviä rahallisia säästöjä ei synny pitkään aikaan, koska energiantarve on sen verran pieni. Maalämpö on puhdasta aurinkoenergiaa. Auringon lämpö nimittäin varastoituu maahan. Ensin pintaan, puutarhan kevätsiivouksen aikaan.


Viettäessäsi kesälomaa riippumatossa varastoituminen tapahtuu yhä syvemmälle ja kun on aika haravoida kasaan syksyn viimeisiä pudonneita lehtiä on ilmaista energiaa varastoitunut riittävästi lämmittämään talosi jopa ennätyskylmänä talvena.

NIBEn laajasta lämpöpumppuvalikoimasta löytyy eri teho- ja hintaluokan laitteita, joista löytyy rakentajalle tai remontoijalle sopiva maalämpöpumppu. Onko kenelläkään kokemuksia Thermia maalämpöpumpuista. Me olemme (mahdollisesti) hankkimassa 1neliöiseen taloomme em.


Tulevaisuutta ajatellen pumpun omistajaa kuitenkin ihmetytti maahantuojan näkemys. Edelliseen liittyen tämä on yksi ongelma jonka kanssa olen tuskaillut. TM Rakennusmaailma on testannut jo vuotta ilmalämpö-, ilma-vesi- ja maalämpöpumppuja. Testaus ja vertailut on tehty Suomessa alan standardeja mukailevin menetelmin ja tieteen teon mukaisella tarkkuudella valmistajista riippumattomassa MTT Vakolan (nyk. VTT) kylmälaboratoriossa.


Trustmary Finland Oy.

Kunkin kokemustarinan on hyväksynyt haastateltu asiakas, eikä kohteena olevalla yrityksellä ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa tarinan sisältöön. Putkisto toki kestää pidempään, mutta maalämpöpumppu ei! Huoleton, turvallinen ja luotettava lämmitysjärjestelmä, joka mahdollistaa myös etäohjauksen.


Nostaa asunnon arvoa vähintään investointihinnan verran. Vierailija: ollaan sitä harkittu mutta toiset kehuu ja toiset haukkuu. Jos ei ole rahaa hankkia niin ymmärrän haukut. On kallis hankkia mut meillä ainakin sähkölaskut ólleet pieniä joten mä ainakin suosittelen. Naapurilla oli hyviä kokemuksia maalämmöstä.


Niinpä hyvinkääläiset Viljasetkin innostuivat hankkimaan maalämpöjärjestelmän viime kesänä. Vajaan vuoden kokemusten perusteella maalämpöpumppu näyttää tuottavan heillekin mukavia säästöjä. Valitse NIBE maalämpöpumppu ja energiansäästösi voi olla jopa.


Samalla voit olla hyvillä mielin ympäristöystävällisestä, uusiutuvasta sekä ilmaisesta energialähdevalinnastasi. Lisäksi minimoit hiilidioksidipäästösi. Kokemuksia Thermia Lämpöpumpuista.


Thermian historian aikana lämpöpumppuja on asennettu tuhansiin koteihin Suomessa ja muualla Euroopassa. Täältä löydät asiakaskokemuksia Thermia Lämpöpumpuista erilaisissa kohteissa. Itselläni on ollu Lämpö-Ässä Vjo kolmisen vuotta.

Lämmitettävää pinta-alaa n. Kertaakaan ei ole vesi eikä lämpö loppunut vaikka on ollut joskus isompikin sakki saunomassa. Maaperästä, kalliosta tai vesistöstä lämpöä ottava maalämpöpumppu toimii kaikissa olosuhteissa, ja tuottaa lämmitysenergian lisäksi myös lämmintä käyttövettä. Kesäisin maalämpöä voi käyttää jäähdytykseen. Vaillant maalämpöpumput ammattitaidolla asennettuna pirkanmaalla. Saneerauskohteet, uudiskohteet sekä suurkohteet, maalämpö, ilmavesi, lto-ratkaisut.


Ruotsin eniten myydyt lämpöpumput antavat nyt entistäkin enemmän lämmintä käyttövettä! Kiinteistömaalämmöstä Boschilla on erityisosaamista ja kiinteistölämpöpumppumme on lämmitysjärjestelmien ykkösvalinta, oli kyse sitten taloyhtiön, toimitilan tai julkisrakennuksen lämmityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit