perjantai 14. kesäkuuta 2019

Työsopimuslaki työtodistus

Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti! Jos työsuhteen päättymisestä on kulunut yli vuotta, työtodistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta on annettava vain, jos siitä ei aiheudu työnantajalle kohtuutonta hankaluutta. Samoin edellytyksin työnantajan on annettava kadonneen tai turmeltuneen työtodistuksen tilalle uusi todistus. Työntekijän nimenomaisesta pyynnöstä todistuksessa on lisäksi mainittava työsuhteen päättymisen syy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä.


Suppeaan työtodistukseen on kirjattava aina työsuhteen kokonaiskesto ja työtehtävät. Todistusta työntekijän työtaidosta ja käytöksestä on kuitenkin pyydettävä viiden vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.


Työtä tehdään vastiketta vastaan, ja sillä on taloudellista arvoa (vapaaehtoistoiminta ja työn yhteydessä oppiminen eivät ole ansiotarkoituksessa tehtyä). Työsuhde syntyy työnteon alkaessa. Mikäli työntekijä ei pyydä työtodistukseen erikseen muuta sisältöä, ei työtodistus siinä tapauksessa saa sisältää mitään muuta.


Koodien ja merkintöjen tekeminen on kiellettyä. Työsopimuslaki takaa työntekijälle todistuksen tehdystä työstä. Ulkomaisen työntekijän työnteko-oikeuden peruste (doc) V. Merkittävimpiä asioita koskevat työsopimuksen tekemistä työsuhteen vähimmäisehtojen määräytymistä sekä työnantajan ja työntekijän velvollisuuksia. Lue lisää: Nämä asiat työsopimuksesta tulee aina löytyä. Työehtosopimus on sopimus, jossa työnantajien ja työntekijöiden edustajat sopivat mm.


Lisäksi työntekijä voi pyytää, että todistukseen kirjoitetaan työsuhteen päättymissyy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä. Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan tilanteita, joissa tietty pysyväksi organisoitu taloudellinen kokonaisuus (yritys, liike, yhteisö tai säätiö) vaihtaa omistajaa ja liikkeen toiminta jatkuu. Lisätietoa työtodistuksesta saat täältä.


Sitä sovelletaan sekä yksityisellä että julkisella sektorilla työsuhteessa tehtävään työhön työn laadusta riippumatta. Virkamiesten palvelussuhteista on säädetty erikseen. Työtodistus Muistathan pyytää työsuhteen päätyttyä työtodistuksen. Talouselämä kertoo päivän olennaisimmat talousuutiset analysoiden ja taustoittaen.


Aiheina yritykset, sijoittaminen, työelämä, kansantalous ja paljon muuta. Kun työsuhde päättyy, työnantajan pitää pyydettäessä antaa kirjallinen työtodistus. Todistuksesta saa käydä ilmi ainoastaan työsuhteen kesto ja laatu, ellei työntekijä toivo muuta. Työskentelyajalta on aina saatava työtodistus ja työnantaja on velvollinen antamaan työtodistuksessa arvioinnin työntekijän työtaidoista mikäli työntekijä sitä pyytää.


Kun kyseessä on määräaikainen työsopimus ei työsopimuksen irtisanominen ole mahdollista. Työnantaja ja työntekijä eivät siksi voi vapaasti sopia siitä, onko kysymys työsuhteesta. Alihankinta-, franchising- tai muuksi toimeksianto-, freelancer-, projekti- tai konsulttisopimukseksi otsikoitu sopimus voi näin ollen olla työsopimuslain mukainen työsopimus. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on ensisijainen työsopimuksen muoto. Määräaikainen työsopimus saadaan tehdä vain silloin, kun siihen on perusteltu syy kuten työn luonne, sijaisuus tai muu näihin verrattava sekä muu yrityksen toimintaan tai tehtävään työhön liittyvä peruste.


Vaikka työsopimuslaki rajaa osapuolten sopimusvapautta ja työsuhteisen johtajasopimuksen ehtoja, tarjoaa se kuitenkin sellaisia sopimismahdollisuuksia, jotka eivät välttämättä ole mahdollisia tai relevantteja muissa työsopimuksissa. Lisäksi siinä on työnantajan edustajan allekirjoitus sekä mahdolliset leimat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit