keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Yksinhuoltajuuden hakeminen kustannukset

Käsittely käräjäoikeudessa. Vanhemmat voivat tehdä lapsen asuinpaikan käräjäoikeudelle hakemuksen yhteisen alaikäisen lapsen huollon, asumisen, tapaamisoikeuden ja elatusavun määräämiseksi. Yksinhuoltajuus ei ole itseisarvo, mutta joskus se voi olla välttämätöntä. Oikeudessamme pääsääntönä on yhteishuoltajuus. Toimistollamme on vahvaa osaamista vaativista huoltajuuskiistoista.


Ota meihin yhteyttä, niin selvitetään tilanteesi. Teemme kaikkemme auttaaksesi sinua löytämäään ratkaisun. Osaako kukaan sanoa, mitkä mahdollisuudet minulla on saada huoltajuus itselleni?


Olen hakemassa yksinhuoltajuutta, koska en pysty olemaan yhteishuoltajuudessa ex-mieheni kanssa. Ex-mieheni on syyllistynyt. Vanhemmat voivat myös sopia kustannusten jakamisesta, esimerkiksi elatuskykyjensä mukaisessa suhteessa tai puoliksi. Jos tapaamiskulut ovat pitkän välimatkan vuoksi hyvin suuret, voidaan kustannukset huomioida elatusapulaskelmassa menona sille vanhemmalle, joka matkakustannuksista vastaa.


Miten uusi huoltaja määrätään? Uuden huoltajan määrää lapsen asuinpaikan käräjäoikeus. Huoltajaa määrättäessä on otettava huomioon lapsen etu. Jotta, niin helppoa ! Jälkeenpäin olen kyllä useinkin toivonut että lapsella olisi toinenkin huoltaja, eihän tuo toinen hääppöinen huoltaja olisi, aina kännissä, mutta, näin nyt vaan on.


Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Jos valinta yhteis- ja yksinhuoltajuuden välillä on vaikea, tuomioistuin yrittää ennakoida, miten vanhempien yhteistyö tulevaisuudessa voisi toimia. Vanhemmuussuunnitelma on tarkoitettu tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen.


Suunnitelma on nyt saatavilla ruotsin lisäksi myös englanniksi. Jos hakijan vastapuoli häviää momentissa tarkoitetun asian, hänet on velvoitettava korvaamaan oikeusministeriölle asiassa aiheutuneet kustannukset samojen perusteiden mukaan kuin asiaan osallisten oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta säädetään. Elatusvelvollisuus on riippuvainen vanhemmuudesta. Lainsäädännössä ovat lapsen vanhuus ja huoltajuus erotettavissa käsitteinä. Tämä merkitsee, että lapsen vanhempi ei välttämättä ole lapsen huoltaja.


Hakusessa on tosiaan sinulla, niin elatusmaksu lapselle, kuin yksinhuoltajuuden hakeminen. Tuo yksinhuoltajuus homma jäi vielä mietityttämään koska mulle on useampikin ystävä sanonut joka näiden kuljetusasioiden kanssa painii, että olin fiksu kun erotessa vaadin yksinhuoltajuuden. Olen saanut sen käsityksen, että siksi meillä etä maksaa matkakulut.


Ihan itsestään selvyytenä olen sitä pitänyt. Kysyjä haluaa tietää (äiti), saako hän yksinhuoltajuuden , lähinnä pelko, että lapsi viedään maasta. Vaikka tulevaisuudessa?


Lapsen asioista on avoliiton kuluessa hoitanut äiti ja myös talousasioista. Perheen isä muuttanut suomeen vuotta sitten, ollessaan 10-vuotias. Lapsi on syntynyt suomessa. Näin ollen kiinteät kustannukset pyörivät kuukaudesta toiseen, olivat asiakaspaikat täynnä tai ei.


Lisäksi puitesopimukset määrittävät, että AMK-tasoisen koulutuksen (käytännössä sosionomeja) pitää olla henkilökunnasta yli. Mikäli yritys mielii pysyä markkinoilla, asiakaspaikat on pidettävä täynnä. Hyvä, että tapaaminen on tulossa, koska tyttäreni ei ole saanut elatustukea viime aikoina.


Minua jännittää, uskallanko ottaa yksinhuoltajuuden puheeksi, Sanni sanoo. Sinun pitää miettiä, miksi se on järkevää. Helppo keskustelu se ei varmasti ole, Tikka sanoo.


Muista, että minulle voi aina soittaa, jos tulee jotakin. Avun hakeminen saattoi estyä, koska nuori uskoi tulevansa leimatuksi ja menettävänsä kontrollin omiin asioihinsa. Lastensuojelussa käytetään ja jopa kerätään vanhoja ja virheellisiä tietoja eikä niitä edes vanhempien vaatimuksesta korjata, joten nämä vanhat ja virheelliset tiedot päätyvät viranomaisten päätöksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit