keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Liikennelupa

VALLU avuksi liikennelupa -asioihin. Järjestelmä sisältää liikenteenharjoittaja- ja lupakohtaiset tiedot jokaisesta tavara-, taksi- ja joukkoliikenteen yrityksestä Suomessa. Sekä yrityksen itsensä, että sen avainhenkilöiden – omistajien, johdon ja liikenteestä vastaava henkilön – on oltava hyvämaineisia, jotta liikennelupa voidaan myöntää hakijalle.


Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Liikennelupa vaaditaan, kun ”harjoittaa tavaraliikennettä toisen lukuun tai palkkiota vastaan”.

Laki kaupallisista kuljetuksista edellyttää liikennelupaa myös maataloustraktorilla tehtävistä kuljetuksista 1. Liikenne- ja viestintäministeriön tukema teos kattaa tavaraliikenteen liikenteenharjoittaja-asetuksen kaikki aihe-alueet. Kirjaan perehtyminen edistää oppimistasi eLYK-oppimisympäristössä ja tukee menestystäsi Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin järjestämässä tutkinnossa. Todistus liikenneluvan hakijan taloudellisista voimavaroista ja lupahakemus.


Tavara- ja joukkoliikennelaissa sekä Liikenne- ja Viestintäministeriön asetuksessa edellytetään, että liikenneluvan hakijalla tai haltijalla on käytettävissään riittävästi varoja liikenteen harjoittamiseen keskeytyksettä ja sen asianmukaiseen hoitamiseen. Raportilla kerrotaan, onko yrityksellä liikennelupaa ja näytetään erittely siitä, millainen liikennelupa on voimassa (lupalaji). Hain liikennelupaa vasta Luotettavaksi Kumppaniksi liittymisen jälkeen – mitä teen?


Kyllä se liikennelupa tarvitsee olla, vaikka olisit leipomon työntekijä.

Laki sanoo, että liikennelupaa ei tarvita, jos suoritetaan elinkeinotoiminnan yhteydessä siihen tavanomaisesti liittyvää tavaran kuljetusta elinkeinonharjoittajan hallinnassa olevalla ajoneuvolla. Ilmoitus on yrityskohtainen, ei ajoneu-vokohtainen. Luvanhaltijan on huolehdittava siitä, että taksiliikenteessä käytettävän ajoneuvon käyttötarkoitukseksi on ilmoitettu luvanvarainen käyttö.


Minulla on liikennelupa ja minun veljeni halusi kanssa. No ei kun kurssille MUTTA kun hän vaan oli siellä eikä ottanut sen niin vakavasti niin kahden kokeen jälkeen hän jatkoi renkinä. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (keskusta) toimivat valtion aluehallintoviranomaisina yhdessä aluehallintovirastojen (virastoa) kanssa. Aina kun kyse on vuokrauksesta, tulee auton vuokraajalla olla liikennelupa ja mikäli linja-autoyhtiöt keskenään lainaavat autojaan, tulee autossa olla ajoa suorittavan yhtiön lupa eikä auton haltijan lupa. Lupaa ei tarvita, mikäli matkustava ryhmä muodostuu ns.


Ne korvasivat aiemmat työ- ja elinkeinokeskukset, Tiehallinnon tiepiirit, alueelliset ympäristökeskukset ja niihin siirrettiin eräitä lääninhallitusten koulutus- ja liikennelupa tehtäviä. Ajokortti ja tieliikenteen henkilöluvat Ajovarma toimii Traficomin sopimuskumppanina ja ottaa vastaan ajokortteihin liittyvät lupahakemukset palvelupisteissään. Olemme valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Vahvan ja käytännönläheisen liiketoimintaosaamisen ja teknologisen ja tuotannollisen asiantuntijuuden avulla vastaamme laajasti tulevaisuuden koulutustarjontaan. Kuntaliitto on Suomen kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä.


Patentti- ja rekisterihallitus. Kaikki vaihtoautot ja uudet autot. Nettiauto on Suomen suurin ja suosituin ajoneuvojen ilmoittelusivusto.


Ministeriöt toteuttavat hallitusohjelmaa, valmistelevat lakeja ja muita säädöksiä sekä vievät eteenpäin uudistuksia erilaisissa hankkeissa, työryhmissä ja toimielimissä. Kehitä osaamistasi.

Tule monipuolisiin ja laaja-alaisiin täydennyskoulutuksiimme! Koulutuksemme auttavat osaamisesi kehittämisessä ja ylläpitämisessä sekä varmistavat menestymisesi työmarkkinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit