torstai 13. kesäkuuta 2019

Visa debit ulkomailla

Mainio kortti sinulle, jos et tarvitse maksuaikaa tai luottoa ostoksillesi. Turvaa ostoksesi myös ulkomailla ja verkkokaupoissa. Vakuutus suojaa ehtojen mukaisia hankintoja 1päivän ajan siitä, kun esine on tullut kortinhaltijan haltuun.


Visa debit ulkomailla

Kun debit -korttia käytetään ulkomailla , kannattaa tarkistaa oman pankin hinnoittelu, sillä kortin käyttäminen tai rahan nostaminen ulkomailla voi olla kalliimpaa kuin kotimaassa. Etenkin, jos matkustaa maahan, jossa valuutta on eri kuin kotimaassa, voi debit -kortin käyttö olla kalliimpaa koska käytössä on eri valuutta. Ostokset veloitetaan aina korttiin liitetyltä pankkitililtä. Kortissa ei ole luotto-ominaisuutta.


Debit -kortin ominaisuudet. Samalla kortilla kerrytät myös Bonusta ja maksutapaetua S-ryhmän ostoista. Uusien debit -pankkikorttien käyttö ulkomailla voi tuoda yllättävän lisälaskun. Joissain maissa kaupat voivat lätkäistä kortilla maksamisesta lisälaskun – jopa useita prosentteja laskun loppusummasta. Käytännöt vaihtelevat maasta ja pankista riippuen niin paljon, että etukäteen laskun loppusummaa voi olla vaikea tietää.


Lisälaskua pankkikorttiostajalle voi tulla myös. Kun kortti on ChipPIN kauppias ulkomailla haluaa yleensä ainoastaan PIN kuittauksen, mainostaa sitten (ChipPIN ) eli allekirjoituksia ei hyväksytä, josksu haluaa katsoa henkkarit. Kortti on OP-pankin kortti ja matkan suunta on Ruotsi ja Norja.


Korttiin ei liity luotto-ominaisuutta, vaan ostokset veloitetaan tililtäsi parin päivän kuluessa. Kerrytät Bonusta, kun asioit S-ryhmän tai yhteistyökumppaneiden toimipaikoissa. Kulut ovat samat sekä debit - että credit-ominaisuuksilla.


Visa debit ulkomailla

Ainoa ero on se, että luottokortilla maksettu lasku saattaa alkaa kerryttää korkoa riippuen siitä, milloin maksat sen takaisin. Kaikilla korteillamme voit maksaa liikkeissä ja verkkokaupoissa sekä nostaa käteistä automaateista Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi voit tehdä käteisnoston oston yhteydessä K-ruokakaupoissa ja R-kioskeissa. Korteissamme on myös näppärä lähimaksuominaisuus.


Visa Electron kortti. Kortin debit -ominaisuus voi auttaa ulkomaille jumittunutta. Lentokaaos on saanut monet matkalaiset miettimään rahojen riittävyyttä pitkittyneellä reissullaan.


Valitse lukuisista debit -korteista juuri parhaiten sinun tarpeisiisi sopiva kortti. Etsitpä standardi debit -korttia päivittäisostosten tekoon tai premium debit -korttia luksusmatkoja varten – meiltä löytyy kortti jokaiselle. Oivallinen myös nuorelle maksamisen harjoitteluun. Maksa ulkomailla aina kortilla, jos mahdollista. Kortilla maksaessa vaihtokurssi on aina edullisempi kuin valuutanvaihtopisteiden käyttämä kurssi.


Kortin käyttö on myös käteistä turvallisempi vaihtoehto: Jos käteinen varastetaan, et saa sitä takaisin. Danske Bankissa yksityishenkilöt ovat voineet tehdä aluerajauksia viime toukokuusta lähtien, sanoo Rovaniemen konttorin pankinjohtaja Erkki Huttunen. Huttusen mukaan heinäkuun alun jälkeen tilatuissa Mastercard debit -korteissa on tietyt rajaukset jo valmiina.


Rahaa voi nostaa myös pankkikonttoreista, joskin pankin tiskillä nostopalkkio on suurempi kuin automaatissa. Esimerkiksi Handelsbanken tarjoaa asiakkailleen viisi maksutonta euromääräistä käteisnostoa ulkomailla kuukaudessa, Nordea neljä. Sen jälkeen nostosta veloitetaan senttiä.


Yhdistä Norwegian-kortti Reward-profiiliisi ja tienaa CashPoint-pisteitä kaikista Norwegian-kortilla tekemistäsi ostoksistasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit