perjantai 21. kesäkuuta 2019

Trafi luovutusilmoitus auto

Ostaja, ilmoita palvelussa auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon omistajanvaihdoksesta. Myyjä, luo palvelussa kauppaa varten varmenne ja tee kaupan jälkeen luovutusilmoitus. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Tee normaali maksuton luovutusilmoitus , jos sinulla on edellä mainitut tiedot. Luovutuspäiväksi liikenneasioiden rekisteriin merkitään luotettavan selvityksen saapumispäivä, ei todellista luovutuspäivää.


Trafi selvittää tuhansia epäselviä autokauppoja vuosittain – tee aina luovutustodistus Käytettyä autoa myytäessä tulisi laatia luovutuskirja. Yksityishenkilöiden välisissä kaupoissa asiapaperia ei edelleenkään aina tehdä, jolloin omistajuuden katkaiseminen on pahimmillaan pitkä prosessi. Myyjän on hyvä tehdä aina kaupan jälkeen luovutusilmoitus , jolla hän voi varmistaa, että ajoneuvoa koskevat velvoitteet katkeavat luovutuspäivään, ja että ostaja käyttää rekisteröinnissä yhteisesti sovittua luovutuspäivää. Luovutusilmoitusta varten myyjä ilmoittaa ostajan nimi- ja osoitetiedot sekä luovutuspäivän.


Trafin sähköiset palvelut ovat laajentuneet nyt myös omistajanvaihdoksiin. Sähköisen varmenteen avulla ajoneuvon myynnin voi hoitaa ilman ilmoitusosaa, mutta varmennuskoodi toimii myös toimipisteissä asioidessa. Vastuullinen kuljetuspalvelu pienentää tilaajan riskiä. Käyttämällä vastuullista kuljetuspalvelun tuottajaa tilaaja muun muassa pienentää tavaran toimitukseen liittyvien häiriöiden riskiä.


Kun auto on vaihtanut omistajaa, ostajan on otettava lakisääteinen liikennevakuutus ja rekisteröitävä auto itselleen seitsemän päivän kuluessa. Voit ostaa vakuutukset Ifin verkkokaupasta vuorokauden ympäri ja rekisteröidä uuden autosi vakuutuksen oston yhteydessä. Auton ostoa harkitsevan kannattaa kiinnittää huomiota auton teknisten ominaisuuksien lisäksi auton rekisteri- ja verotietoihin. Kun ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle, tee luovutusilmoitus LähiTapiolan verkkopalvelussa. Lisätietoa ajoneuvokauppaan liittyen saat Traficomin sivuilta.


Tee toteutuneen kaupan jälkeen Trafin sivuilla ajoneuvosta luovutusilmoitus. Pidä mielessä, että luovutusilmoituksesta on käytävä ilmi ostajan kanssa sovittu luovutuspäivä. Jos kauppa ei jostain syystä toteudu ja olet jo ehtinyt luovuttaa sähköisen varmenteen suunnitellulle ostajalle, voit mitätöidä kyseisen varmenteen Trafin verkkopalvelun Oma asiointi –palvelussa. Voit tehdä luovutusilmoituksen myös katsastusasemalla tai vakuutusyhtiössäsi. Jos ostaja ei tee rekisteri-ilmoitusta määräajassa eli viimeistään seitsemän päivän kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, luovutusilmoitus kannattaa tehdä.


Huomioitavaa: - Ajoneuvoveron pienin maksuunpantava määrä on euroa. Vakuutusmaksuihin liittyvistä hyödyistä saat tietoa omasta vakuutusyhtiöstäsi. Auton rekisteröinti tarkoittaa ilmoitusta auton omistajan vaihdoksesta. Aina kun auto tai muu ajoneuvo vaihtaa omistajaa, se pitää rekisteröidä, riippumatta siitä, onko kyseessä uusi vai käytetty ajoneuvo. Ajoneuvolla pitää olla vakuutus ennen kuin sen voi rekisteröidä.


Käytämme vahinkohistoria- ja ajokorttitietojasi, joiden perusteella saat bonuksen liikennevakuutukseesi. Trafi suosittelee ostamaan auton vain rekisteriin merkityltä omistajalta. Silloin voi luottaa siihen, että edellisen omistajan vakuutus antaa turvaa seuraavan viikon ajan, eikä joudu hankaluuksiin, kun rekisteröi autoa nimiinsä.


Tämä tieto vakuutusyhtiölle ja he ilmoitti että OK en ole vastuussa ko. Tuotteen rekisteröintiasiakirjat toimiteaan Asiakkaalle sähköisesti ja tehdään luovutusilmoitus Trafin järjestelmään. Mikäli kyseessä on valvottu korjaus, Asiakkaalle toimitetaan vain valvontaehdot sähköisesti ja Trafin järjestelmään tehdään luovutusilmoitus sekä tieto valvonnasta. Auto ei välttämättä ole houkuttelevimmillaan ilman kunnon pesua ja puhdistusta.


Persoonan puute vain positiivista. Auton myynti on verrattavissa kodin kauppaamiseen siinä mielessä, että molemmissa ostaja haluaa lähtökohtaisesti visualisoida oman tyylinsä ostettavaan kohteeseen. Rekisterikilvet on kiinnitettävä autossa eteen ja taakse, traktorissa ja moottorityökoneessa eteen tai taakse, moottorikelkassa ja raskaassa moottorikelkassa molemmille sivuille ja muussa ajoneuvossa taakse kilville varattuihin paikkoihin ajoneuvon poikkisuuntaan, pystyasentoon tai enintään astetta alareunasta ulospäin kallistettuna ja siten, ettei mikään ajoneuvon osa tai varuste.


Sinun tulee kuitenkin suorittaa kuljettajantutkinto uudelleen, jos ryhmän (henkilöauto, mopo, mopoauto, moottoripyörä, traktori) ajokorttisi voimassaolon päättymisestä on kulunut yli kaksi vuotta tai ryhmän (kuorma- tai linja- auto ) ajokortin päättymisestä on kulunut yli vuosi tullessasi uudistamaan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit