perjantai 21. kesäkuuta 2019

Kiinan kielet

Kieliopiltaan kiina ei ole vaikea kieli, sillä sen sanat – sen enempää substantiivit kuin verbitkään – eivät taivu, eikä kiinan kielessä ole myöskään aikamuotoja. Sen sijaan erilaiset määresanat ovat tärkeitä. Vaikeamman kiinan kielestä tekevät toonit eli sävelasteet, sillä sanan merkitys muuttuu toonin mukaan. Kielten eroja voi verrata esimerkiksi romaanisten kielten eroihin, kuten espanjan ja ranskan.


Wu-kiinalla on yli miljoonaa puhujaa ja puhujat asuvat pääasiassa joko Shanghaissa tai sen lähimaakunnissa.

Suomalainen, joka on oppinut kiinan , oppii japaninkin helposti, sillä merkit muistuttavat hieman toisiaan ja kiina toimii hyvänä siltana myös japanin oppimiselle. Tämä tarkoittaa, että sanojen merkitystä voi muuttaa muuttamalla sävelkulkua eli toonaa. Kaikissa kiinan murteissa on eri määrä toonia.


Kiina kuuluu tonaalisiin kieliin. Kymmenosainen kiinan kielen ja kulttuurin kurssi, jossa liikkeelle lähdetään aivan kielen alkeista ja jolla opitaan tärkeimpiä kiinan kielen ilmaisuja sekä tutustutaan tapakulttuuriin. Toisia kieliä taas käyttävät miljoonat ihmiset, ja kielet ovat voineet levitä hyvinkin kauas alueilta, joilla niitä alun perin on puhuttu.


Kielet Työväenopistossa voit opiskella yli kahtakymmentä eri kieltä. Kursseja löytyy alkeistasolta edistyneempiin ryhmiin - sekä rauhallisesti että ripeästi eteneviä kursseja.

Kun ajattelen kiinan kieltä, alan tuntea itseni välittömästi hyvin hämmentyneeksi. Sitä puhuu noin miljardi ihmistä äidinkielenään. En pysty toistamaan erilaisia ”mā, má, mǎ and mà” -äänteitä ja kaikki eri kirjoitusmerkitkin on hankala muistaa.


Entä jos kuitenkin kertoisin sinulle, että kiinan kieli on oikeasti paljon yksinkertaisempaa kuin se äkkiseltään vaikuttaa? Olemme palkanneet lisää kiinan kielen tulkkeja. Suurin osa tulkeistamme puhuu mandariinikiinaa, ja suomea kaikki osaavat sujuvasti.


Kirjojen ystävälle! Nimitystä kiinan kieli käytetään usein, kun tarkoitetaan mandariinikiinaa. Sikoja kasvatetaan yleisesti maatiloilla. Kielet Kielten koulutusohjelman opinnoissa opit ymmärtämään, miten kieli toimii kulttuurissa, yhteiskunnassa ja kulttuurien välisessä viestinnässä. Saat perustiedot kielen rakenteesta tai laajennat ja syvennät jo aikaisempia tietojasi.


Mitä ihmeen r-kirjainta. Ei kiinan kielessä ole kirjaimia, tai kiinan kieltä ei kirjoiteta kirjaimilla, vaan logogrammeilla eli sanamerkeillä. Tarkoitit ilmeisesti r-äännettä tarkentamatta, mitä tarkoitat r-äänteellä. Jos tarjoitat suomen täryäännettä, sellaista ei ole.


Olemme työmme laadun merkityksen tiedostava toimisto, jonka käännöstyöhön luottavat monet johtavat organisaatiot useilla eri toimialoilla ja kokoluokissa.

Tarjoamma palveluitamme Tampereen ja Helsingin toimistoista käsin, maailmanlaajuisen yhteistyöverkostomme tukemana. Kielet ovat ensimmäinen ja yhdeksäs maailman puhutuimpien kielten listalla. Päteville japanin ja kiinan opettajille onkin myös Suomessa kova tarve. Jo pelkästään lukioiden, kielikeskusten sekä työväen- ja kansanopistojen japanin kursseilla on vuosittain tuhansia osanottajia.


Ranskan, espanjan, italian ja kiinan kielen tarve on noussut selvästi verrattuna aikaisempiin selvityksiin. Kielten opiskelu verkossa Haluaisitko kehittää kielitaitoasi, mutta tunneilla käyminen on syystä tai toisesta hankalaa? Kun valitset online-kurssin, olet yhteydessä opettajaan ja muihin opiskelijoihin kerran viikossa reaaliaikaisesti verkon.


Verkko-opiskelun ei tarvitse olla yksinäistä. Kielitaidosta on verratonta iloa ja korvaamatonta hyötyä: tarvitset kielitaitoa työelämässä, kansainvälisissä verkostoissa, matkoilla ja keskusteluissa ystävien ja tuttavien kanssa. Valittavanasi on opetusta kerran viikossa, tiiviitä tehokursseja, teemakursseja, kielimatkoja ja verkko-opintoja.


Opiston kielikurssit on ryhmitelty Yleisten kielitutkintojen ja eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti perus- ja keskitasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit