torstai 27. kesäkuuta 2019

Venäjän laivasto

Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Nasan satelliitin ottama valokuva osoittaa selvästi, kuinka Itämeri työntyy pistimenä syvälle Euraasian luoteisosaan. Osittain suljetun ja enimmäkseen matalan vesialueen rannoilla asuu kansoja yhdeksästä eri valtiosta. Aluksen modernisointiin oli kulunut rahaa miljardia dollaria.


Ilman ukrainalaistehtaiden osatoimituksia Venäjän telakkateollisuus on vielä huonommassa jamassa kuin kaksi vuotta sitten.

Venäjän laivasto esitteli voimaansa Tyynenmeren alueella testatessaan Sunburn-merimaaliohjuksia. Venäjän lentotukialuksen Syyrian-reissu maksoi 1miljoonaa. Suurin osa kustannuksista tuli lentotoiminnasta ja kahden hävittäjäkoneen menetyksestä.


Tukialus on palannut Jäämeren satamaan. Hankoniemen eli ”Gangutin” meritaistelussa, jossa sillä oli vastassa Turussa syntyneen kontra-amiraali Nils Ehrenskiöldin johtama Ruotsin saaristolaivasto-osasto. Laivasto -osastojen ollessa sijoitettuna Suomen rannikon tukikohtiin.


Venäjä perusti Suomeen Suomen meriekipaasin, jonka tehtävänä oli rannikonpuolustaminen yhdessä Itämeren laivaston kanssa.

Se osallistui Krimin eli Oolannin sotaan, jonka aikana se miehitti muun muassa Santahaminan rannikkopattereita Viaporin pommituksen aikana. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Yli sotalaivaa ja lentokonetta otti osaa suureen Mustanmeren ja Pohjoisen laivaston yhteiseen merisotaharjoitukseen. Aseen kantamaksi ilmoitetaan noin viisi kilometriä.


Venäläismedian mukaan tyyppinimeltään Filin 5P-on optinen ase, joka saa viholliset sokaistumaan, muutenkin hämmennyksiin ja jopa oksentamaan. Se ei kuitenkaan tapa. Nyt niitä on alettu nähdä Norjanmerelläkin.


Venäjän asevoimat, lähinnä Itämeren laivasto , testaa ohjusjärjestelmiään. Toistaiseksi ei ole tietoa, millaisia ohjuksia perjantaihin kestävässä harjoituksessa on mukana. Ilmapuolustukseen keskittyvä harjoitus on ilmatilassa, jonka hallinta ja lentoliikenteen ohjaaminen kuuluvat Ruotsin ilmailuviranomaisille. Venäjän ydinpelotteeseen liittyviä sukellusveneitä on ennen kaikkea Kuolan alueella, mutta jonkin verran myös Tyynenmeren laivastossa Kauko-Idässä. Kyseessä oli Venäjän Pohjoisen laivaston ylpeys, modernina pidetty alus, joka vei mennessään yli sata merisotilasta.


Kurskin tuho oli Venäjällä valtava, maan johtoa ravistellut järkytys. Olosuhteet lauantain uudessa onnettomuudessa Barentsinmerellä olivat tyystin erilaiset. Miinoitus, ilmatorjunta ja tykistö ovat harjoitusten päätavoitteina.

Laivasto harjoittelee lisäksi omin ilma-asein Venäjän läntistä ilmapuolustusta. Ruotsalaisarvion mukaan harjoitus ei suuntaudu Ruotsia vastaan. Tulokset jäävät nähtäväksi. Venäjä siirtää parhaillaan laivasto -osastoa Välimerelle, mutta mikä on alusten todellinen päämäärä? Onko Ukrainassa alkamassa operaatio, josta on hiljattain päätetty Kremlissä?


Tutkimusalus Aranda on ollut tuolloin Ruotsin meteorologisen ja hydrologisen tutkimuslaitoksen (SMHI) tutkimusmatkalla. Somalian edustalla kaapattiin torstaina ukrainalainen laiva, jonka rahtina on ammuksia ja panssarivaunuja. Miehistössä on ukrainalaisten lisäksi venäläisiä. Kohua herättäneisiin aitoihin UFO-videoihin löytyi ehkä selitys laivaston patentista.


Olisi aikamoinen keksintö Uutisvirta. Ukrainan laivasto sanoi sunnuntai-iltana Venäjän alusten tulittaneen sen aluksia Krimin niemimaan rannikon edustalla, kertoi uutistoimisto AFP. Venäjän ja Ukrainan välit kiristyivät sunnuntaina Mustallamerellä syntyneen kiistan takia.


Laivaston edustajan mukaan yksi ihminen haavoittui tulituksessa. Sitä varten on julkaistu tilapäiset vaara-alueet, jotka sijaitsevat Riian lentotiedotusalueella Liepajan lentokentän ja Ruotsille kuuluvan Gotlannin saaren välissä. Venäjän merivoimat koeampuu ohjuksia eteläisellä Itämerellä kansainvälisellä merialueella 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit