tiistai 4. kesäkuuta 2019

Viron henkilökortti

Digitaalinen henkilökortti voidaan myöntää henkilölle, jolla on yhteys Viron valtioon tai oikeutetut intressit Viron e-palveluihin. Digitaalisen henkilökortin myöntää Viron poliisi- ja rajavartiolaitos, näiden laitosten ei tarvitse perustella päätöksiään eikä niistä voi valittaa oikeuteen. Virolainen henkilökortti , id-kaart, on todellinen monitoimikortti. Sillä todistetaan henkilöllisyys kaikessa virallisessa asioinnissa ja sen avulla hoidetaan sähköiset pankkiasioinnit ja sähköinen äänestäminen.


Arkisessa käytössä kortti on kanta-asiakaskortti monissa kauppaketjuissa ja apteekeissa.

Myös jokaisella mukana matkustavalla lapsella on hyvä olla oma matkustusasiakirja. Alle 7-vuotias lapsi voi vielä olla merkittynä vanhemman passiin, mutta yli 7-vuotiailla tulee olla oma passi tai uudenmallinen henkilökortti. Suomen passi ja henkilökortti. Viron henkilötodistuksen saa normaalisti vain siinä tapauksessa, jos Virossa on olemassa vakituinen osoite. Jos sellaista osoitetta ei ole, voimme antaa sen 5euron vuosimaksusta.


Henkilökortin valtiovero on 50€. On virallinen asiakirja.

Virolaisen ID-kortin siru sisältää laajemmin asianomaisen tietoja kuin suomalainen henkilökortti. Kortti on paitsi virallinen henkilöllisyystodistus ja todistus oleskeluoikeudesta myös verkkoavain kaikkiin hallinnon ja moniin yksityisen sektorin verkkopalveluihin, joissa korttia voi käyttää tunnistusvälineenä ja sähköisen allekirjoituksen antamiseen. Tällöin henkilökortti myönnetään pääsääntöisesti siihen asti, kunnes hän saa uuden henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan. Peruutettua henkilökorttia ei voi enää käyttää matkustusasiakirjana eikä sitä voi myöhemmin enää palauttaa voimaan, vaikka se löytyisikin.


Mitä teen, jos henkilökortti menee rikki? Sen avulla voidaan varmistaa henkilöllisyys ja antaa digitaalinen allekirjoitus. Passin tai henkilökortin hakeminen. Viron lainsäädäntö takaa allekirjoituksen laillisuuden ja tekee siitä laillisesti sitovan. Jos sinulla on jo veronumero, pyydä, että se merkitään veronumerorekisteriin.


Veronumeron saat verotoimistosta. Viron henkilökortilla (id-kaardi) on myös kaksi sertifikaattia tunnistamiseen ja allekirjoittamiseen. Viron -matkalla – rangaistuksena jopa usean sadan euron sakot.


Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti , vaikka sitä ei edes kysyttäisi. Viron tasavallan hallituksen toimittamat tiedot ovat tekijänoikeussäännösten alaisia. Väliaikainen henkilökortti Jos yksityishenkilö kadottaa korttinsa, se varastetaan tai henkilön tiedot muuttuvat, tämä saa alla olevan esimerkin mukaisen kortin, jolla todistaa henkilöllisyytensä siihen asti, kunnes uusi, pysyvä henkilökortti on myönnetty.

Sen varrelta kortinhaltija löytää kaikki ne tietokannat, joihin hänellä on oikeus päästä. Alkuaan oudolta tuntunut nimivalinta, viroksi X-tee, kuvaa tiedon risteystä (rist-tee). X-väylän tietokannat hyödyntävät luonnollisesti myös toisiaan.


Maan asukasluku on n. Näin ollen suomalaisen matkaajan ei tarvitse vaihtaa rahaa Viroon matkustettaessa. Sähköinen henkilökortti on määrätty pakolliseksi jokaiselle virolaiselle. Viralliset, pysty tai vaaka.


Kuka tahansa voi hakea verkossa Viron e-kansalaisuutta. ID-kortti - työmaakortti - henkilökortti , nopeasti, 24. Samalla pyydetään lähettämään passikuvan mukainen kuva itsestä sekä henkilötodistuksen kopio.


Lopuksi hakulomakkeessa pyydetään syytä e-kansalaisuuden hakemiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit