tiistai 11. kesäkuuta 2019

Trafi liikennekäytöstä poisto

Liikennekäytöstä poisto tulee voimaan heti. Voit kuitenkin käyttää ajoneuvoa poistopäivän loppuun, jos määräaikaiskatsastus ja liikennevakuutus ovat voimassa, rekisterikilvet kiinnitettyinä ja ajoneuvovero maksettuna. Käytä palvelua, kun haluat ilmoittaa autosi, moottoripyöräsi tai muun ajoneuvosi liikennekäyttöön.


Sitä ei voi tehdä etukäteen, takautuvasti tai määräajaksi. Myös If perii korotetun vakuutusmaksun koko poiston ajalta, jos ajoneuvoa käytetään liikennekäytöstäpoiston aikana.

Vakuutusmaksuihin liittyvistä hyödyistä saat tietoa omasta vakuutusyhtiöstäsi. Varmista hyväksyttävä siirtotapa omasta vakuutusyhtiöstäsi. Trafin palvelusta on linkit pankkien nettipalveluihin. Trafi käyttää apunaan ilmoittajan tunnistamisessa.


Kun oma pankki on varmistunut käyttäjästä, palataan automaattisesti takaisin Trafin sivulle. Nyt varsinainen liikennekäytöstä poistaminen tai ajoneuvon palauttaminen takaisin liikennekäyttöön voi edetä. Ajoneuvossa, jossa on kasko, säilyy turvaominaisuus (esim. ilkivalta- ja varkausturva sekä palovakuutus), vaikka muut vakuutukset samalla liikennepoistoilmoituksella ovat katkenneet.


Maksu pienenee niiden päivien osalta, joihin liikennekäytöstä poisto se on ilmoitettu.

Vastuullinen kuljetuspalvelu pienentää tilaajan riskiä. Käyttämällä vastuullista kuljetuspalvelun tuottajaa tilaaja muun muassa pienentää tavaran toimitukseen liittyvien häiriöiden riskiä. Jos ajoneuvo on Trafin kautta poistettu liikennekäytöstä , ei siis tarvitse enää muistaa jatkaa seisonta-aikaa vuosittain. Takaisin liikennekäyttöön ilmoittaminen maksaa myös saman hinnan, eli kustannukset ovat yhteensä siis €. Kun poistat autosi liikennekäytöstä liikenteen turvallisuusvirasto, eli lyhyemmin Trafi , eli entinen AKE hyvittää sinulle ajoneuvoveron seuraavasta päivästä alkaen.


Ajoneuvon haltija tai omistaja voi tehdä ilmoituksen, että auto poistetaan liikennekäytöstä. Rekisteri-ilmoitus liikennekäytöstä poistosta voidaan tehdä joko katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä, jossa ajoneuvo on vakuutettu. Ajoneuvoveron maksuvelvollisuus päättyy poistopäivänä. Trafi ei palauta alle 10€ veronpalautuksia ja ilmoitus maksaa 6€ Joten aina kun kun summa on suurempi kuin 16€, niin liikennekäytöstä poisto kannattaa.


Ennen liikennekäytöstä poiston tekemistä tarkista LähiTapiolasta miten liikennekäytöstä poisto vaikuttaa vakuutukseesi. Väliaikainen liikennekäytöstä poisto voi ajankohtaistua, mikäli ajoneuvon käytössä on selkeitä jaksoja, jolloin ajoneuvoa ei käytetä. Tieto siitä, että ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä , on nähtävissä viimeisimmässä ajoneuvoon liittyvässä rekisteröintitodistuksessa. Täytä kaikki kentät. Trafi muistuttaa, että autoilijan kannattaakin varmistaa muun muassa.


Autojen liikennekäytöstä poistolla ja otolla on mahdollistettu ajoneuvoveron katkaisu helposti tarpeen vaatiessa. Käytännössä Trafilta lähtee ilmoitus omaan vakuutusyhtiöön, että mopo on poistettu liikennekäytöstä. Vakuutusyhtiöiden välillä voi olla eroja, miten liikenteestä poisto vaikuttaa vakuutuksiin, Aaltonen sanoo.

Mopon saa takaisin liikenteeseen Aaltosen mukaan samalla kaavalla. Kiinnitystiedot ajoneuvoliikennerekisterissä Kiinnitetyn ajoneuvon saa poistaa liikennekäytöstä , mutta ei ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Jos auto on liikennekäytöstä poistettuna, auton saa tuoda katsastukseen vain jos sille on etukäteen varattu aika, tai autolle on hankittu siirtolupa.


Edellytyksenä siirtämiselle on, että autossa on kilvet ja olemassa oleva liikennevakuutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit