perjantai 1. marraskuuta 2019

Vuokrasopimuksen päättymispäivä

Lain mukaan muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivän jälkeinen arkipäivä. Jos siis sopimuksen päättymispäivä on perjantai, on muuttopäivä maanantai. Mikäli maanantai on pyhäpäivä, muuttopäivä on tiistai. Ellei vuokrasopimuksessa ole toisin sovittu, muuttopäivä on kuitenkin sopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäiväksi voidaan sopia vuokrasopimuksen viimeinen päivä.


Yleensä vuokralaisen vaihtuessa vanhan ja uuden vuokralaisen sekä vuokranantajan kannattaa sopia hallinnan luovutuksesta vanhalta uudelle vuokralaiselle. Milloin minun on muutettava, kun vuokrasuhde päättyy? Voinko siirtää muuttopäivää?


Koko huoneisto on luovutettava vuokranantajan hallintaan seuraavana päivänä. Jos vuokrasuhde on määräaikainen, ei. Määräaikainen vuokrasopimus tarkoittaa, että vuokrasopimuksessa on päättymispäivä. Et voi muuttaa pois asunnosta ennen tuota päivämäärää.


Muuten joudut maksamaan vuokranantajalle. Esimerkki: Sopimuksesi alkaa 1. Vuokrasopimuksen tärkeintä kohtaa 1. Poismuuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä. Jos haluat sopimuksen päättyvän 30. Jos huoneisto on vuokrasopimuksen ehdon mukaan vuokrattu siinä kunnossa, jossa se oli sopimusta tehtäessä, voi vuokralainen silti käyttää edellä tässä pykälässä säädettyä oikeuttaan, jos vuokralainen sopimuksen tehdessään ei tiennyt huoneistossa olevasta puutteellisuudesta eikä olisi tavallista huolellisuutta käyttäen voinut.


Jos asiasta ei ole erikseen mainintaa vuokrasopimuksessa niin vain siinä tapauksessa mennään tuon huoneenvuokralain mukaan. Nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostin lisäksi vuokrasopimus kuuluu täydentää henkilötunnuksilla tai y-tunnuksella jos osapuolena on yritys. Hyvä vuokrasopimus on reilu sekä vuokranantajalle että vuokalaiselle. Valitettavan usein vuokralaista pidetään välttämättömänä pahana eikä asiakkaana, joka maksaa pois sijoituslainojasi, tuo kuukausittaista kassavirtaa ja mahdollistaa vaurastumisesi.


Vuokrasopimuksen päättymispäivä

Avaimet tulee kuitata palautetuksi, joten ne tulee palauttaa henkilökohtaisesti. Tarkempia ohjeita avainten palautuksesta voit kysyä omalta isännöitsijältäsi. Kela kuulee vuokralaista ennen vuokravakuusasian ratkaisemista. Hakuaika: Henkilötunnus Sukunimi Etunimi 4. Vaatimuksessa on mainittava vaaditun korvauksen määrä ja vaatimuksen perusteet sekä vuokrasopimuksen päättymispäivä ja vuokralaisen poismuuttopäivä. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti ja se lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.


Voit lukea lisää vuokrasopimuksen irtisanomisesta ja purkamisesta täältä. Mikäli siis sopimuksen mukaan päättymispäivä on lauantai, on muuttopäivä maanantai. Jos taas kyseinen maanantai on pyhäpäivä, muuttopäivä siirtyy.


Sopimuksen jatkamisesta nyt sovitun vuokrakauden päätyttyä on ilmoitettava _____ kuukautta ennen vuokrakauden päättymistä. Kuntotarkastus kannattaa tehdä vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä. Tällöin käydään huoneiston kunto läpi yhdessä ja kirjataan havainnot huoneiston kunnosta sekä mahdollisesti otetaan lisäksi kuvia. Tämä on molempien osapuolten etu.


VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMISILMOITUS VUOKRANANTAJA (Toimisto täyttää).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit