keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Passi tanskaan

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet.


Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Henkilön on kuitenkin voitava todistaa henkilöllisyytensä viranomaisen myöntämällä, kuvalla varustetulla henkilökortilla ( passi , henkilökortti, ajokortti). Sitä ei voi hakea sähköisesti. Väliaikainen passi on tyypillisesti voimassa vain matkan ajan.


Muita passityyppejä ovat esimerkiksi merimiespassi ja hätäpassi. Viroon matkustavalla Suomen kansalaisella tulee aina olla mukanaan virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat passi ja poliisin tai Suomen edustuston Suomen kansalaiselle myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim.


Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja! Tarkastuksia voidaan suorittaa myös Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden sekä EU-maiden välillä matkustettaessa. Ruotsin poliisi suosittelee pitämään aina mukana passia tai kansallista henkilökorttia. Uusi passi voidaan myöntää voimassa olevaa passia peruuttamatta, jos voimassa oleva passi on ulkomaan viranomaisen hallussa tai ulkomaan viranomaisen passiin tekemät merkinnät estävät matkustamisen toiseen maahan ja jos uusi passi on tarpeen hakijan työn tai muun erityisen painavan henkilökohtaisen syyn vuoksi. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin.


Mikäli sinulla on kysymyksiä passi - tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Jos matkustat esimerkiksi Suomesta toiseen Schengen-maahan, sinulla tulee olla tarvittavat matkustusasiakirjat sekä Suomeen että Schengen-kohdemaahasi. Pohjoismaiden ulkopuolelta pohjoismaihin tai pohjoismaiden ulkopuolelle matkustaessaan pohjoismaiden kansalaisella on kuitenkin oltava mukanaan passi tai matkustamiseen kelpaava henkilökortti. Ulkomaalaisten matkustusasiakirjat.


Aurinkomatkoilta löydät mm. Totuus on, että sadoille suomalaisille rapsahtaa joka vuosi jopa 4euron sakot siitä, että hengataan Virossa ilman kunnon henkilötodistusta. Passi tai henkilökortti, ne on kaksi vaihtoehtoa. EU:n alueella liikuttaessa pärjää poliisiviranomaisen myöntämällä henkilökortilla.


Sekin kyllä vanhenee aikanaan, niinkuin minulla, joten kannattaa tarkistaa päivämäärät, jos sillä aikoo matkustaa. Muuten sitten passi mukaan varmuuden vuoksi, jos jossain joutuisi henkilöllisyyden todistamaan. Sveitsiin ja Englantiin pitää olla passi. Eivät ole schengen maita eli passi pitää olla.


Tällä ei ole mitään tekemistä Schengenin sopimuksen kanssa. Se sopimus koskee rajatarkastuksia, joita Schengen alueella ei ole. Koira matkustaa – tunnistusmerkintä, rokotukset ja passi kuntoon. Kaikki nämä saat eläinlääkärikäynnillä lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi.


Varmista, että mukanasi ovat kaikki matkalla tarvittavat matkustusasiakirjat, kuten passi ja viisumit. Pidätämme oikeuden estää koneeseen pääsy, jollei matkustaja pysty esittämään voimassa olevaa henkilökorttia ja tarvittavia matkustusasiakirjoja. Huumorintajuisten ja puheliaiden tanskalaisten isännöimänä loma sujuu mukavissa merkeissä.


Tanskassa kaikkialle on lyhyt matka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit