keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kiinteistöosakeyhtiön myynti

KOY:ssä on kaksi osakasta ,joista enemmistön osakaskannasta omistava taho haluaa myydä koko KOY:n. Toinen osapuoli on perikunta,jossa osakasta. Oikeuttaako osake enemmistö myymään koko KOY osakekannan,jos hinta on hyvä eikä toinen osapuoli halua myydä vaikka kiinteistö rapistuu? Asiat ratkaistaan,mikäli ei ole kysymys yhtiöjärjestyksen. Yhtiöjärjestys tuo etuosto-oikeuden muille osakkaille.


Markkina-arvo M€, velaton. Maan, rantojen ja etenkin kiinteistöjen myynti hankalaa osaomistuksen takia. Olen esittänyt kiinteistöjen ja irtaimen osuuteni myymistä muille os.


Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön erottaa asunto-osakeyhtiöstä se, että sen hallinnassa olevan rakennuksen tai rakennuksen pinta-alan käyttötarkoitusta ei ole rajoitettu, kuten asunto-osakeyhtiössä. Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö saa myös itse valita, sovelletaanko siihen osakeyhtiö- vai asunto-osakeyhtiölakia. Tavallinen kiinteistöosakeyhtiö saa vuokratulot ja on itse verovelvollinen vuokratulosta. Keskinäisessä kiinteistöosakeyhtiössä vuokratulo verotetaan osakkaan tulona.


Yhtiön osaketta on kuitekin lähes mahdoton saada myydyksi järkevään hintaan muille osakkaille tai varattomalle yhtiölle. Ulkopuolisia ostajia ei myöskään ole. Myymällä koko kiinteistöosakeyhtiö olisi ehkä mahdollista saada yhtiön todellista arvoa vastaava hinta osakkeelta. Millaisella päätöksellä yhtiön myynti olisi. Vailla asiaan liittyvää minkäänlaista koulutusta yritän tehdä kauppakirjaa koskien kiinteistöosakeyhtiön osakkeiden myyntiä.


Kiinteistö voi olla mm. Olen itse ostaja ja myyjä on tuttavani ja haavoittuvassa elämäntilanteessa, joten hän toivoo minun hoitavan kauppaan liittyvät muodollisuudet. Kotimaisen asunto-osakeyhtiön, keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön tai muun kiinteistöosakeyhtiön sekä kiinteistöholding-yhtiön osake. Jos luovutuksen kohteena on otsikossa mainitun kotimaisen yhtiön osake, vero on suoritettava, vaikka kummatkin osapuolet olisivat rajoitetusti verovelvollisia.


Osakkeiden siirto nordeasta täytetyn metson hinta. Julkaisu sisältää a. Osakeyhtiö on itsenäinen verovelvollinen, jota verotetaan prosentin yhteisöverokannan mukaan. Verotus kohdistuu nettotuloon, ts. Rakennuspaikan hallinta rakennusluvan yleisenä edellytyksenä Vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan määräosan omistaja ei hallitse mitään tiettyä osaa rakennuspaikasta niin, että rakennuslupa voitaisiin myöntää pelkästään yhteisomistajan aseman perusteella.


Luovutusvoittoa eli myyntivoittoa syntyy, jos kiinteistö, arvopaperit, kuten asunto-osakkeet, pörssiosakkeet tai muu irtain omaisuus myydään tai vaihdetaan korkeammalla hinnalla kuin millä se on aikoinaan hankittu. Osakeyhtiön, asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakepääomavaatimus poistuu 1. Muutokset ilmoittamiseen 2. Yhdistykset voivat tehdä perustamisilmoituksen joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Muiden yritysten ja yhteisöjen on tehtävä perustamisilmoitus paperilomakkeella. Lue lisää yhdistyksen perustamisesta. Jätä asunnon myynti ammattilaisen käsiin.


Moni asunnon myyntiä suunnitteleva pohtii, myykö asunnon itse vai käyttääkö kiinteistönvälittäjää. Asunnon myynti vaatii osaamista, mutta mitä muita hyötyjä kiinteistönvälittäjät tarjoavat? Osakkeen saajalla ei ole oikeutta käyttää osakkeenomistajalle yhtiössä kuuluvia oikeuksia ennen kuin hänet on merkitty §:n momentissa tarkoitettuun osakasluetteloon tai hän on ilmoittanut saantonsa yhtiölle ja esittänyt siitä luotettavan selvityksen.


Näiden tavaroiden myynti verovarastoon, maahantuonti sekä yhteisöhankinta on arvonlisäverotonta, mikäli tavarat siirretään verovarastoon. Verotonta on myös tavaran myynti silloin kun se on edellä luetelluissa varastointimenettelyissä, lukuun ottamatta siellä käytössä olleita tavaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit