torstai 3. marraskuuta 2016

Sivuliike ruotsissa

Sivuliike ruotsissa

Sivuliike Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeellä tarkoitetaan ulkomaisen yhteisön tai säätiön osaa, joka harjoittaa Suomessa tässä maassa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikasta käsin jatkuvaa liike- tai ammattitoimintaa ulkomaisen yhteisön tai säätiön nimiin ja lukuun. Ulkomainen yritys, joka haluaa harjoittaa elinkeinotoimintaa Ruotsissa , mutta ei halua perustaa osakeyhtiötä, voi rekisteröidä yrityksen sivuliikkeen eli filiaalin. Sivuliike eli filiaali (filial) Filiaali toimii emoyhtiön sivuliikkeenä ja itsenäisenä hallintoyksikkönä.


Sivuliike ruotsissa

Keskustelut yhteistyöstä Ruotsissa toimivien eri organisaatioiden kanssa ovat edenneet hyvin ja ensimmäiset kumppanuudet kantavat jo hedelmää. Toimiston perustaminen Ruotsiin on osoitus siitä, että olemme valmiita rakentamaan pitkiä asiakas- ja kumppanuussuhteita myös Ruotsissa. CASMO OY AVASI SIVULIIKKEEN RUOTSISSA Avasimme sivuliikkeen (Casmo Ab Filial) Ruotsissa 1. Sivuliike on osa ulkomaista osakeyhtiötä, joka harjoittaa liiketoimintaa Ruotsissa. Yksityinen osakeyhtiö sekä sivuliike on rekisteröitävä Ruotsin yritysrekisteriin (Bolagsverket) ja Ruotsin verovirastoon (Skatteverket).


Osakeyhtiön on nimitettävä hallitus. Jos se on osakeyhtiö on julkinen, on sille nimitettävä myös toimitusjohtaja. Kiinteitä toimipaikkoja ovat esimerkiksi laitos, huoneisto tai tietty tila sekä liikkeen johdon sijaintipaikka, sivuliike , toimisto, teollisuuslaitos, työpaja, myymälä ja osto- tai myyntipaikka. Lisäksi kiinteä toimipaikka voi muodostua kaivoksesta, louhoksesta, turpeenottopaikasta tai muusta sellaisesta. Kiinteän toimipaikan voi esimerkiksi muodostaa suomalaisella yrityksellä toisessa valtiossa oleva toimisto tai sivuliike.


Tavallinen kiinteän toimipaikan muodostumisperuste on rakennus-, asennus- tai kokoonpanotoiminta. Sivuliike , kiinteä toimipaikka, tytäryhtiö, Lt GmbH, AG, Ab ja niin edelleen. Edellisessä vinkissä numero liiketoiminta laajentui Suomen sisällä, jolloin yrityksen organisointivaihtoehdot ovat varsin yksinkertaiset.


Maailmaa valloitettaessa vaihtoehtojen määrä kasvaa ja valinta monimutkaistuu. Kun suomalainen yritys laajentaa liiketoimintaansa ulkomaille, yritys voi joutua maksamaan veroja ja maksuja myös siinä valtiossa, jossa toimintaa harjoitetaan. Mahdollinen kaksinkertainen verotus poistetaan Suomessa.


Tapauksessa ruotsalaisella yhtiöllä oli Suomessa sivuliike , joka kuului A Oy:n edustamaan verovelvollisuusryhmään. Ruotsissa ja sidotun paperisen tasekirjan säilyttämiseen pysyvästi Ruotsissa. Koko konsernin tietyt palvelut tuotettiin ke.


Ruotsalainen yhtiö kuului verovelvollisuusryhmään Ruotsissa. Nordean Suomen toiminnoista sivuliike. Konsernin emoyhtiön sijainti säilyy Ruotsissa. Ruotsin talletussuojajärjestelmästä vastaa paikallinen valtionkonttori.


Mitä yrityksen perustaminen Ruotsiin vaatii? Oletko harkinnut yrityksen perustamista Ruotsiin, kansainvälistymistä tai tilitoimistokumppania? Mikä yhtiömuoto kannattaa valita, oma osakeyhtiö vai sivuliike ? Kuinka rekisteröidä yritys Ruotsiin ja miten verotus Ruotsissa menee? Entä alv-ilmoitukset ja tilinpäätös? Ulkomailla asuvia asiakkaita joilla on tili tai sijoituksia SEB:ssä Ruotsissa auttaa siihen erikoistunut yksikkö.


Meillä on kuitenkin yhdellä yrityksellä sivuliike Ruotsissa. Nykyinen kirjanpito-ohjelma kyllä antaa ruotsin kielisien tilikartan, mutta ei pysty vaihtamaan arvonlisäveroja Ruotsin prosenteille 2 ja 12. Onko teillä myynnissä kirjanpito-ohjelmaa ja tai laskutusta jossa voi käyttää Ruotsin alv.


Bigbank on pankki joka on erikoistunut kulutusluottoihin, ja siksi Bigbank on perinteisiä luottolaitoksia nopeampi ja joustavampi. Bigbank tarjoaa palveluja ajasta, paikasta ja kellonajasta riippumatta turvallisesti ja nopeasti, kaikilla laitteilla. Nets on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja, jolla on toimintaa Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa , Suomessa ja Virossa.


Suomessa Netsiin kuuluu kaksi yritystä Nets Oy (ent. Luottokunta) sekä Nets Finland Oy. Musti Group Oyj:n listautumisanti on käynnissä. Merkitse reviirisi!


Tutustu säästötiliimme ja muihin palveluihimme jo tänään. Lue lisää sivuiltamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit