tiistai 1. marraskuuta 2016

Passi tarvitaan

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Sitä ei voi hakea sähköisesti. Väliaikainen passi on tyypillisesti voimassa vain matkan ajan.


Muita passityyppejä ovat esimerkiksi merimiespassi ja hätäpassi. Kaikki valtiot eivät hyväksy väliaikaista passia matkustusasiakirjaksi.

Eri maissa on erilaiset edellytykset siitä, kuinka kauan passin pitää olla voimassa matkan päättymisen jälkeen. Jos passi on menossa vanhaksi, uuden saa tilattua nopeimmin poliisin sähköisestä palvelusta. Suomalainen passi mahdollistaa matkustamisen melkeinpä kaikkiin maailman maihin turhia kyselemättä. Siitä huolimatta ennen reissua kannattaa aina tarkistaa, pääseekö kohdemaahan viisumitta. Tallinnan matkalle tarvitaan lähtökohtaisesti voimassa oleva passi tai sirullinen henkilökortti.


Passi on aina henkilökohtainen, ja 29. Pikapassin saa hankittua 3-arkipäivässä, joten kiiretilanteessa suosittelemme tuota. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet.


Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä.

Viisumin hankintaan tarvitaan passi , viisumihakemus, valokuva, koko Schengen-alueella voimassaoleva terveysvakuutus sekä eräitä muita asiakirjoja. Lisätietoja tarvittavista asiakirjoista saa siitä Latvian edustustosta, josta viisumia on tarkoitus anoa. Schengen-viisumia koskeva anomus voidaan täyttää sähköisessä muodossa. Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa, samalla passikuvalla.


Usein käyntiä poliisiasemalla ei tarvita. Jos käynti kuitenkin vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse. Osassa tapauksista pelkkä hakemus ei riitä, vaan hakijan täytyy käydä lisäksi poliisin lupapalvelupisteessä tunnistettavana, ennen kuin hakemus voidaan käsitellä. Järjestelmä kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi, tarvitaanko tunnistuskäynti.


Jos käynti tarvitaan , hakemus käsitellään vasta, kun tulet palvelupisteeseen. Ulkomaalaisella henkilöllä on Suomeen saapuessaan oltava passi. Lisäksi tarvitaan viisumi, ellei henkilö ole EU-säädösten mukaan viisumivapaa. Useimmilla Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisilla on mahdollisuus käyttää matkustusasiakirjana myös henkilökorttia.


Suomen passi on yksi maailman vahvimpia, mutta suomalainenkin tarvitsee joihinkin maihin tarvitaan viisumi. Lista maista joihin on vaikea kenenkään päästä. Lemmikkieläinpassi tarvitaan , kun koira, kissa tai fretti matkustaa EU:n alueella.


Kun koira, kissa tai fretti matkustaa ulkomaille, tulee sen olla tunnistusmerkitty ja rokotettu rabiesta vastaan. Tiedot on merkitty lemmikkieläinpassiin, joka osoittaa, että eläin on tunnistettavissa ja että matkustamista varten vaadittavat terveyttä koskevat ehdot täyttyvät. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan , mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.


Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä passi - tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Pitäisikö uusia passi ? Kerron tässä artikkelissa miten passin uusiminen tapahtuu kätevästi netissä. Mikäli et kerkeä lähteä kökkimään paikalliselle poliisilaitokselle tai asut ulkomailla, on tämä opas juuri sinulle.


Alaikäiselle myönnetään passi pääsääntöisesti huoltajiensa suostumuksella. Suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta. Käyntiä ei aina tarvita, ja asiointipalvelu kertoo sinulle, vaatiiko sinun hakemuksesi käynnin. Tarkista, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset matkustaessasi Pohjois-Amerikkaan. Valitse jäsenyys tai tili.


Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit