sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Paljonko käteistä usaan

Tullin ohjeita matkustajille. Mitä saa tuoda matkalta? Paljonko saa tuoda? Tuontirajoitukset - alkoholi, tupakka, nuuska, lääkkeet, elintarvikkeet. Käteistä on toki hyvä olla pieninä seteleinä jonkin verran pikkuostoksia ja tippejä varten, vaikka pääasiallisesti maksaisi kortilla.


Joissain pienemmissä ravintoloissa ja dinereissä ei välttämättä hyväksytä kortteja, mutta tämä lukee yleensä jo etuovessa, kassalla ja ruokalistoissa. Matkalla on aina on hyvä olla hieman käteistä mukana. Yhdysvaltain dollareita voi vaihtaa jo kotona, tai mukaan voi ottaa luottokortin (esim. Mastercard tai Visa), jolla voit nostaa käteistä pankkiautomaateista. Pankkiautomaatit tunnistat tekstistä ”ATM” (Automatic Teller Machines).


Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Vaikka maailmassa on monta hankalampaakin valtiota maahanpääsyn suhteen, ei USA:kaan kaikista helpoin ole. Sinne ei noin vaan marssita ”Moro täsä mää nyt oon! Koska mulla on nyt muutama pyrähdys takana tuolla Amerikan Ihmemaassa, niin ajattelin jakaa.


Mä olen aina ihmetellyt tätä huolta rahamäärästä Usaan mennessä. Multa ei ole koskaan kysytty mitään rahaan liittyvää enkä nyt usko näyttäväni miltään porholta! Ainoat kysymykset on koskeneen matkan luonnetta (loma vai bisnes, tähän saakka joka kerta lomalla) ja matkan kestoa.


Ei ole rajaa sille paljonko saat rahaa tuoda. Itse toin joskus monia vuosia sitten työreissulla tuon rajan ylittävän määrän matkashekkejä. Laitoin rehellisesti summan kaavakkeeseen ja myöhemmin minut ohjattiin jonkun virkailijan juttusille. Ja ehdottomasti käyttäisin luottokorttia isompiin ostoksiin. Majoitukset, polttoaineet, vaatteet yms.


Mutta toki myös käteistä mukaan. Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa? Perustapauksissa käytetään verbistä yksikkömuotoa eli sanotaan Kolme miestä istuu aidalla. Näin tehdään silloin, kun ei tiedetä tai oteta kantaa siihen, ovatko kyseessä jotkut tietyt kolme miestä (= tietty ryhmä). Niinhän se on, hinnat nousevat, mutta palvelu heikkenee koko ajan.


Nyysseistä tällaista luin, enkä lainkaan ihmettele. Osa Galluppaiset. Kuinka moni korkea-asemainen poliitikko esim. Suomen kansantaloudessa vs. Jos nyt hävittäisit lompakkosi, jossa on kaikki pankkikortit, luottokortti ja jonkin verran käteistä , paljonko maksaisit löytöpalkkiota?


Jos hävittäisit avaimesi, paljonko olisit valmis anamaan löytöpalkkiota? Ihan suht helppoa lentokoneessa on pienen vauvan kanssa, kun vaan suunnittelee juttuja etukäteen. Milanna, onko sun vauvalla jo passi?


On toivottavasti kaikista aiemmista sunnitelmistani poiketen Michael KorsinHamilton satchel! Vaikea sanoa paljonko sinulla menisi viikossa Vegasissa rahaa. Jos meinaat vuokrata jonkun premium- tai luxory-luokan auton, niin viikon vuokrasta saat pulittaa jo muutaman satasen. Yhteiskunnan murros Sote-soppineen tuo firman seuraamiseen lisäjännitystä ja mahdollisuuksia. Olen myös Pihlajalinnan tyytyväinen asiakas.


Olen melko vakuuttunut, että firmalla on hyvä tulevaisuus, mutta minulla ei ole hajuakaan, paljonko osakkeesta kannattaisi nyt maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit