Olemme pyrkineet kokoamaan tärkeimmät perusasiat järkeväksi paketiksi yhdelle sivulle. Perustaminen käytännössä. Tämän jälkeen laaditaan kirjallinen yhtiösopimus ja viimeiseksi ilmoitetaan yhtiö rekisteröitäväksi. Tästä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ennen kommandiittiyhtiön perustamista. Kenelle ky sopii yhtiömuodoksi, miten perustaminen käytännössä hoituu, mahdolliset ongelmat ja kommandiittiyhtiön edut, yhtiömiesten suhde, verotus-, kirjanpito ja lakiasiat.
Lue kattava tietopaketti kommandiittiyhtiöstä! Se voi olla sana kommandiittiyhtiö tai lyhenne ky. Kommandiittiyhtiön toiminimessä tulee ilmetä yhtiöön muoto.
Nimessä voi olla osana vastuunalaisen yhtiömiehen nimi, mutta ei äänettömän yhtiömiehen tai muun henkilön nimeä. Nimi voi myös olla kokonaan ns. Yhtiöiden perustaminen tapahtuu melko samalla tavalla.
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön perustaminen - Yritykset ja yhteisöt - Suomi. Javascriptin hyväksymistä. Täydennä yhtiösopimukseen yhtiön toiminimi. Toiminimessä ei saa olla muun henkilön nimeä kuin henkilökohtaisesti vastuunalaisen yhtiömiehen.
Kun avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömiehet vaihtuvat tai heidän yhtiöosuutensa muuttuvat, on kyse samalla yhtiösopimuksen muutoksesta. Kaikkien yhtiömiesten on allekirjoitettava uusi yhtiösopimus. Ilmoita muutokset rekisteröitäväksi kaupparekisteriin kolmen kuukauden kuluessa yhtiösopimuksen allekirjoittamisesta. Jos ilmoitus myöhästyy, yhtiön perustaminen raukeaa eli yhtiötä ei synny.
Avoimen ja kommandiittiyhtiön nettovarallisuus ja mihin ne vaikuttavat? Yhtiösopimuksen muutos tulee voimaan rekisteröinnillä. Lue ohjeet muutosilmoituksen tekemiseen. Lopettamisilmoitus.
Yhteisön purkautumisesta täytyy aina tehdä lopettamisilmoitus kaupparekisteriin. Jos perustamisesta on sovittu aikaisemmin eikä yhtiötä ole vielä rekisteröity, liittyy asiaan siirtymäsäännös. Voit perustaa avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhden tai useamman kumppanin kanssa.
Yhtiön syntymiseksi ei siis vaadita kaupparekisterimerkintää vaan yhtiö syntyy heti sopimuksen solmimisella. Vastuunalaisen yhtiömiehen panos voi olla mitä tahansa (myös esimerkiksi työtä). Tällöin vastuussa toiminnasta ja taloudesta ovat kaikki osuuskunnan jäsenet osuuspääoman määrällä. Osuuskunnan rekisteröintimaksu on 3euroa.
Jos perustaminen raukeaa, avoimen yhtiön yhtiömiehet ja kommandiittiyhtiön vastuunalaiset yhtiömiehet sekä toimitusjohtaja vastaavat yhteisvastuullisesti yhtiöosuudesta maksetun määrän ja siitä saadun tuoton palauttamisesta yhtiömiehille. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat perustamisesta Verohallintoon ja Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin perustamisilmoituslomakkeella. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.
Ilmoitus on tehtävä ennen toiminnan aloittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.