keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Passikuva hiukset

Ketäpä ei kiinnostaisi, miltä näyttää passikuvassa tai ajokortissa. Kasvojen on näyttävä kokonaisuudessaan. Esimerkiksi asusteet tai hiukset eivät saa peittää kasvoja. Esimerkkikuvassa silmälasien sangat peittävät silmät osittain, ja esimerkissä sen tekevät valonheijastukset. Silmälasit voi aina ottaa pois kuvausta varten.


Erityistä huomiota on kiinnitettävä silmien erottumiseen. Tärkein sääntö on, että hiukset eivät saa peittää tunnistuksen kannalta olennaista osaa päästä. Voit ottaa itse passikuvasi – jos vältät nämä mokaa. Kuvan passihakemukseen voi ottaa itse digikameralla, kunhan noudattaa poliisin pilkuntarkkoja ohjeita kuvaa otettaessa. Tule kuvaukseen ilman ajanvarausta ja valitse itse mieluisin kuva.


Toimitamme heti passikuvauksen jälkeen viralliset vaatimukset täyttävän passikuvasi sähköisesti poliisille. Turku Kauppakeskus Skanssin Tunnin Kuva -myymälästä saat passi- ja viisumikuvat, sisustuskuvat, canvastaulut sekä monipuoliset kuvapalvelut. Eli siis tällä viikolla tulen tarvitsemaan passia. Tiesin, että passin hankkiminen on nykyään nopeaa.


Toista se oli silloin vuotta sitten, kun sukunimen muuttumisen vuoksi jouduin passini uusimaan. Ensiksi minun piti hankkia se passikuva , joka menee sähköisenä suoraan poliisiasemalle. Kammoatko kuvattavana olemista?


Ilmestyykö kuviisi usein omituinen kaksoisleuka, villi virnistys tai rumia varjoja? Ei hätää, kokeile näitä konkreettisia neuvoja. Onnistunut passikuva toimitetaan automaattisesti kuvapalveluun ja saat siitä todistukseksi tunnistenumeron, jonka syöttämällä sähköiseen passinhakulomakkeeseen, yhdistyy passikuva hakemuksen tietoihin. Ajokorttia varten otettavaa kuvaa ei voi lähettää sähköisesti vaan se valmistetaan sinulle heti mukaan. Ohjeistus passikuvauksessa on, että kasvojen on näyttävä kokonaan, esimerkiksi asusteet tai hiukset eivät saa peittää kasvoja.


Erityisesti silmien on erotuttava selvästi, silmälasit voi tarvittaessa ottaa pois kuvausta varten. Kuvaustilanteessa paidan tulee olla mielellään värillinen, ei valkoinen. Silmien tulee erottua selvästi. Hiukset ja asusteet.


Kehykset eivät saa aiheuttaa varjoja kasvojen alueelle. Sähköinen passikuva. Kun kuvasi on lähetetty lupajärjestelmään, saat viestin matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi.


Uusi ja vanha passikuva Näyttelijä Kiti Kokkonen poseeraa vanhassa koulukuvassa tomerana pisamanenänä, joka on käyttänyt paljon aikaa hiustensa laittamiseen. Kuva säilyy Suomen Poliisin lupapalvelupisteiden käytettävissä kuukauden ajan. Nyt kuvissa kiinnitetään huomiota pikkuseikkoihin ja esimerkiksi ns.


Passikuvakriteerit äärimmäisen tiukkoja. Minä kun menin passikuviin, niin oli jotenkin huono valaistus tai valotus kamerassa, koska hiukset näkyi kuvissa ihan tummilta, vaikka ne on ristiveriset ja silmät näytti vihaisilta. Näytin tosi vanhaltakin, kuin mustalaisseukolta, rikolliselta. Kummitädille oltii sanottu et hiukset ei saa peittää kulmakarvoja passikuvassa.


Kummitäti olis sanonu et ei aattellu leikata etuhiuksiaan jonkun passikuvan takii. Otti se kuvaaja kummiski ne kuvat eikä poliisiasemalla valitettu mitään vaikka hiukset tuli kulmakarvoille. Välillä tuntuu et noi kuvaajatki on vähän liian virkaintosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit