torstai 14. syyskuuta 2017

Isännöitsijä ei anna isännöitsijäntodistusta

Ilmainen toimitus yli 1€ tilauksiin. Meillä on kuolinpesän asunto. Ongelmamme on sellainen, että asunto pitäisi myydä, mutta emme saa isännöitsijäntodistusta taloyhtiöltä. Kyseinen asunto on ollut myynnissä jo pitkälti yli vuoden. Myynnistä vastuussa olevan tehtävänä on hankkia kaikki tarvittavat tiedot kohteesta ja kertoa niistä esimerkiksi asunnonostajalle tai vuokraajalle.


Monelle ainoa erottuvuustekijä on alhainen kiinteä kuukausiveloitus.

Kun isännöintiyritykset maksimoivat kuukausisopimusten määrää, ei isännöitsijä voi edes ehtiä vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin, kun on liian monta asiaa hoidettavana”, Laukkanen sanoo. Laukkasen mukaan yritys ei suunnittele kasvua yrityskaupoilla. RI ei ilman tausta-aineistoa anna mitään lausuntoja koska kaikki vaikuttaa kaikkeen ja paraskaan juristi ei kaikkea lain erityispiirteitä tunne. Ja tiedän OTO-isännöitsijöitä jotka käsin kirjoittavat issarin valmille lomakkeelle ja laskuttavat €, mutta he eivät kyllä tajua missä lirissä ovat jos tiedoissa on virheitä. Isännöintiala on murroksessa monessa mielessä.


Tamperelaisen isännöitsijä Juha Lahtisen mielestä isännöintialan pitäisi miettiä enemmän, miten se säilyttäisi asiakasläheisyyden. Pelkään, että palvelu koneellistuu. Inhimillisyyttä ei saa hukata tästä.


Ei täysin ulkopuolinen, joka sinä olet, ole mitenkään oikeutettu tutustumaan taloyhtiön sisäisiin papereihin.

Siinä ilmenee myös tehdyt ja tulevat remontit. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista. Tarvittavat asiakirjat. Tentti oli haastava mutta niin sen pitää ollakin.


Samaan aikaan auktorisoinnin sai toinenkin yrityksen neljästä isännöitsijästä. Suomen Juristit on helposti lähestyttävä lakitoimisto, jossa osaamisen kavereina empatia ja rentous lyövät kättä. Auktorisoinnin on saanut tähän mennessä noin 70. Autamme sinua kaikentyyppisissä lakiasioissa, olit sitten yritys- tai yksityisasiakas. Ei , isännöitsijä on aina oikeassa.


Yksi niistä on asiakassuhde. Korvausvastuuseen joutunut myyjä on oikeutettu saamaan vahingostaan korvauksen siltä asuntoyhteisöltä, jonka osuuksia asuntokauppa koskee, jollei osoiteta, että isännöitsijäntodistusta tai muuta tietoa yhteisön puolesta annettaessa ei ole menetelty huolimattomasti. Onnistunut ikkuna- ja oviremontti asukkaiden ehdoilla. Järjestyslain mukaan rakennuksesta putoava lumi tai jää ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Hallituksen puheenjohtaja c. Osakkeenomistaja b. Moni asiakas ei edes tiedä, mitä heidän kannattaisi ostaa isännöitsijältä, Lehtonen vielä jatkoi perustelujaan.


Vanhusisännöintiä” ja hyvää. Palautteen perusteella asunto-osakeyhtiön rakennusvuodella ei näyttäisi olevan suurtakaan merkitystä siihen, onko yhtiöllä isännöitsijä vai ei.

Taloyhtiön tyypillä taas näyttää olevan jonkin verran vaikutusta asiaan. Kyselyn perusteella lähes kaikilla ( ) kerrostalotyyppisillä asunto-osakeyhtiöillä oli isännöitsijä. Asunto-osakeyhtiön isännöitsijä ei. Koska hakijan hakemus ei anna aihetta.


Hyvin hoidetussa taloyhtiössä isännöitsijä ei joudu. Anna äänesi kuulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit