maanantai 25. syyskuuta 2017

Mikä on liiketoimintasuunnitelma

Mikä on liiketoimintasuunnitelma

Liikeidealla ja hyvällä liikeidealla on nimittäin eroa. Hyvä liikeidea muotoutuu vasta sitten, kun on siirrytty ideologiasta realismiin, kuvaa Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Teemu Pinomäki. Tämä artikkeli oli vain lyhyt johdanto siihen, mikä on liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintamalli ja liiketoimintasuunnitelma.


Jos haluat katsoa, miltä liiketoimintasuunnitelma käytännössä näyttää, verkko on täynnä valmiita pohjia, malleja ja esimerkkejä. Alle olemme listanneet niistä muutaman. Päivitä suunnitelmaa säännöllisesti ja palaa siihen aina tarvittaessa. Hyvä liiketoimintasuunnitelma tuo esiin myös ne riskitekijät, jotka voivat vaikuttaa yrityksen menestymiseen.


Samalla yritystoiminnasta rajataan pois sellaiset asiat ja toimenpiteet, joita ei aiota toteuttaa. Onnistut paljon todennäköisemmin saamaan muita panostamaan aikaa tai rahaa liiketoimintaasi, kun sinulla on näyttää heille uskottava suunnitelma. On tiedettävä, mikä on normaalin elinkaaren pituus toimialalla sekä miten elinkaari tulee kehittymään tulevaisuudessa. Yrityksen perustamiseen liittyy monia tärkeitä kysymyksiä: mistä saan rahoituksen yritykselleni? Lue tästä Nordean vinkit liittyen yrityksen perustamiseen, liiketoimintasuunnitelman laatimiseen sekä sopivan rahoitusmuodon löytämiseen.


Mikä on liiketoimintasuunnitelma

Lataa ilmainen Visma liiketoimintasuunnitelma. Tutustu ja lue lisää. Parastakaan liikeideaa ei saateta toimintakuntoon ilman johdonmukaista suunnittelua. Myöhemmin, liiketoimintaa aloitettaessa, suunnitelma toimii käytännön toimien ohjenuorana.


Nyt käsittelemme kaikki mitä, sinun tulee suunnitelman laatimisessa ottaa huomioon. Artikkelista on apua erityisesti alkavalle yrittäjälle. Vaikka suunnitelman tekeminen on ajankohtaista aloittavalle yrittäjälle, kannattaa sitä pitää ajantasaisena myös liiketoiminnan jatkuessa.


Mikä on liiketoimintasuunnitelma

Yrityksissä vastaavasta suunnitelmasta käytetään yleensä nimitystä liiketoimintasuunnitelma. Esimerkin toimintasuunnitelman tarkemmasta sisällöstä voit ladata itsellesi alapuolisesta linkistä. Ennen kuin laitat yrityksen pyörät pyörimään, on syytä istua alas ja laatia yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Se on hyvä tapa varmistaa, että kaikki oleellinen on otettu huomioon ja keksiä lisää menestystekijöitä.


Lisäksi tarvitset sitä rahoituksenhakuun. Perinteisestä liiketoimintasuunnitelmasta kuitenkin usein unohtuu tärkeä ulottuvuus, eli pyrkimys syvälliseen asiakasymmärrykseen. Miksi palvelumuotoilu on tärkeää huomioida myös liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä? ALUSTAVA LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Alustavan liiketoimintasuunnitelman tarkoituksena on jäsentää ja selventää aiotun yritystoiminnan kan-nattavuutta ja menestymisen mahdollisuuksia. Määritelmä termi liiketoimintasuunnitelma , miksi jokainen käynnistys tarvitsee yhden ja liiketoimintasuunnitelman resurssit pienyritysten omistajille.


Kerro esimerkiksi, kuinka monta uutta asiakasta sinun on saatava ja mikä on tyypillisesti yhden asiakkuuden kesto. Lisää tarvittaessa myös muut investoinnit. Millaisia asiakkaita yrityksellä on?


Mikä on yrityksen tapa myydä? Missä asiakkaat kohdataan ja mitä toimenpiteitä asiakkaiden kohtaamiseksi tehdään? Miten aiot kehittää ja kouluttaa itseäsi jatkossa? Pienyrittäjän tuotteet ja palvelut yksilöityvät usein henkilön omaan asiantuntemukseen ja ammattitaitoon.


Tuotteet ja palvelut. Freelancer, konsultti tai tilaustuotteita tekevä myy osaamistaan asiakkaiden. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma osoitti, että tällä hetkellä yrityksellä olisi mahdollisuudet menestyä markkinoilla.


Mahdollinen yrittäjä olisi todellisuudessa perustamassa yritystä vasta muutaman vuoden kuluttua, mikä edellyttää kannattavuuden uudelleen arvioinnin, kun toiminnan aloittaminen on ajankohtaista. Tehtävä hyvä ja huolellinen liiketoimintasuunnitelma ja realistinen budjetti. Toimitettava TE-toimistoon Oma asiointi -palvelun kautta rahoitussuunnitelma ja mahdollinen rahoitustarjous tai -lupaus (mikäli ulkopuolisen rahoituksen saanti on tarpeen toiminnan aloitukselle).


Mikä on liiketoimintasuunnitelma

Budjetti ei saisi olla pelkästään ennuste yrityksen tulevasta taloudesta, vaan sen tulisi enemmänkin olla aktiivinen toimintasuunnitelma, joka tähtää mahdollisimman hyvään taloudelliseen tulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit