tiistai 26. syyskuuta 2017

Työmaan työsuojelupäällikkö

Ota puheeksi työnantajan ja työsuojeluvaltuutetun kanssa havaitsemasi turvallisuuspuutteet. Huolehdi oman työturvallisuutesi lisäksi myös siitä, että työstäsi ei aiheudu vaaraa muille työmaan työntekijöille. Ole erityisen huolellinen, kun työskentelet paikoissa joissa on putoamisvaara. Hän huolehtii siitä, että työpaikalla on järjestetty työsuojelun yhteistoiminta ja osallistuu työsuojelutoimikunnan kokouksiin. Tietysti katsomme myös, että omat henkilösuojaimet ovat riittävät täällä työskentelyyn.


Jokainen saa myös työmaakortin, josta ilmenee työmaan nimi, osoite ja kohteen avainhenkilöt sekä työmaalla käytettävä suojavarustus, kertoo työmaan työsuojelupäällikkö ja vastaava mestari Niklas Niemelä. Toimikausi on kaksi kalenterivuotta ellei alakohtaisissa sopimuksissa tai paikallisesti työpaikan työsuojelutoimikunnassa ole sovittu pidemmästä toimikaudesta. Keskeisenä tavoitteena on edistää ja ylläpitää työntekijöiden työ- ja toimintakykyä sekä ehkäistä työstä terveydelle aiheutuvia vaaroja ja haittoja. Tämän lain tarkoituksena on parantaa työympäristöä ja työolosuhteita työntekijöiden työkyvyn turvaamiseksi ja ylläpitämiseksi sekä ennalta ehkäistä ja torjua työtapaturmia, ammattitauteja ja muita työstä ja työympäristöstä johtuvia työntekijöiden fyysisen ja henkisen terveyden, jäljempänä terveys, haittoja.


Muut huomioitavat turvallisuusmääräykset ja -ohjeet (liitteenä) 2. Suurimmat vaaranpaikat työmaalla (saadaan riskinarvioinnista) 2. Vaaralliset työt ja työvaiheet. Eniten puutteita kattotyön tarkastuksilla on havaittu putoussuojauksen järjestämisessä sekä nousuteissä. Voimme tarjota koko työmaan asennusvalvonnan tai jonkin tietyn osa-alueen.


Kokenut henkilökuntamme ratkaisee tarvittaessa asennuksen edetessä ilmenevät yllättävät ongelmat paikan päällä. Toimitamme työmaiden vetäjiksi vastuullisia ja kokeneita asennusvalvojia ja työmaapäälliköitä. Jätteiden poisto ja siivous ( työmaan siisteys, kulkutiet, muut työtilat) Kunnossa. Huomautuksia Toimenpiteet Ei kunnossa. Aihekohdissa on myös käytetty koulusta pohjautuvia sekä koulussa tehtyjä harjoituksia.


Lisäksi tarkkailevia silmiä on joka puolella. Markku Ruotsalainen Puh. Työmaatarkastukset. Maarakennusosaston työsuojelupäällikkö.


Perehdyttämisen suorittaa työmaan työnjohto ja lisäksi tarvittaessa myös tilaaja. Ei osakkeenostajan tarvitse juurta jaksain tutustua työturvallisuusmääräyksiin. Niistä asioista tulee tietää työmaan työsuojelupäällikkö ja työsuojeluvaltuutettu. Jos työmaalla määräyksiä ei noudateta viranomainen voi puuttua asiaan.


Laiminlyönneistä voi ilmoittaa viranomaiselle, vaikka ei työturvallisuuslakia tunnekaan. Myös työmaan tiedottaminen kuuluu Idan tehtävälistalle. Meillä on työsuojelupäällikkö sekä työsuojelutoimikunta koulutettuine valtuutettuineen ja varavaltuutettuineen.


Perehdytämme dokumentoidusti sekä omat työntekijämme että aliurakoitsijamme työmaahan. Pidämme työmaan järjestyksessä ja jäljiltämme siistinä. Oulun työsuojelupiiri tekee työmaan työsuojelutarkastukset.


Tarkastuspöytäkirjat kerätään työmaakansioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit