maanantai 25. syyskuuta 2017

Lastenvalvojan toimivalta

Lapsen asioista sovittaessa lähtökohtana tulee olla lapsen etu. Sopimus on jätettävä vahvistamatta, jos kumpikaan lapsen vanhemmista ei ole lapsen huoltaja. Jos vanhemmat asuvat erillään, äitiysneuvolassa ei voida sopia lapsen asumisesta eikä tapaamisoikeudesta, vaan näistä on sovittava erikseen lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen. Mikäli isyys on tunnustettu neuvolassa, maistraatti vahvistaa isyyden kalenteripäivän jälkeen lastenvalvojan toimitettua asiakirjat maistraattiin.


Sekä lastenvalvojan vahvistama sopimus että käräjäoikeuden päätös lasten huollosta, asumisesta ja tapaamisista ovat täytäntöönpanokelpoisia. Elatusapuasioissa lastenvalvojan luona voi asioida Walk in -palvelun kautta ilman ajanvarausta. Palvelussa helsinkiläisten lasten vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.


Muut sopimusasiat hoidetaan ajanvarauksella. Lastenvalvoja voi vahvistaa vanhempien sopimuksia mm. Tyydyttävän kasvatuksen edellytyksenä katsottiin olevan välttämättömien henkisten elämänarvojen antaminen. Jos tutkimus aiotaan tehdä vainajasta tai hänestä aiemmin otetusta näytteestä eikä vainaja ole eläessään antanut suostumusta tutkimukseen, siihen on saatava vainajan oikeudenomistajien suostumus.


Jos lapsesta ei tule syntymäilmoitusta, vaikka laskettu aika on ylittynyt noin kahdella viikolla, lastenvalvojan on syytä tarkistaa väestötietojärjestelmästä, onko lapsi mahdollisesti syntynyt toisella paikkakunnalla, jolloin tunnustamisasiakirja ja mahdolliset raskausaikana pidettyjen kuulemisten asiakirjat tulee toimittaa uuden. Vanhemmuussuunnitelma on tarkoitettu tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Suunnitelma on nyt saatavilla ruotsin lisäksi myös englanniksi. Kymsote – sosiaalipalvelut Hae sosiaalipalveluita Kymsoten sivuilta!


Lasten, nuorten ja perheiden palvelut Siirry Kymsoten lasten, nuorten ja perheiden palvelut -sivulle. Tehtävä kuuluu lastenvalvojan toimivaltaan. Toimivalta koskee alaikäisen lapsen isän selvittämistä. Alle 15-vuotias ei voi vaatia prosessin keskeyttämistä.


Lähivanhemman tehtävä on edesauttaa lasta pitämään välit etävanhempaan, joten sinuna harkitsisin jopa sitä, että hakisin lähihuoltajuutta. Vanhemmat voivat solmia sopimuksen yhteishuoltajuudesta lastenvalvojan luona tai isyystunnustamisen yhteydessä äitiysneuvolassa. Yhteishuoltajuudesta sopineet vanhemmat sopivat yhdessä lapsen huollosta (mm. asuminen, koulu ja varhaiskasvatus, uskonto, terveydenhuolto, passi) ja tekevät yhdessä lasta koskevat päätökset.


Elarit nyt tietty ja tapaamiset. Peruspalvelukeskus Oiva on nykyään osa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymää. Tulitko hakemaan tietoa terveyspalveluista? Entisten Oiva-kuntien terveyspalvelut löytyvät alla olevien pikalinkkien kautta: Asikkala Hollola (Hämeenkoski) Kärkölä Padasjoki Tietoa perhe- ja sosiaalipalveluista löytyy täältä. Tietoa ikääntyneiden palveluista ja kuntoutuksesta löytyy täältä.


Koulutus päättyy Voit edelleen ilmoittautua koulutukseen! Yhtään ainutta perustetta en ole koko aikana sosiaalitoimesta saanut, miksi on lasten edun mukaista, ettei lapsilla ole isäänsä riittäviä tapaamisoikeuksia. On vaikeaa erottaa lastensuojelun toimivalta lapsen tahdonvastaisessa kodin ulkopuolelle sijoituksessa, lastenvalvojan toimivalta vanhempien tekemien sopimusten vahvistamisessa ja käräjäoikeuden toimivalta päättää lapsen huoltajuudesta ja asumisesta huoltoriidoissa. Esitän toimintamallia tiiviimmästä työskentelystä eroperheen kanssa. Sosiaalityöntekijän, joka hoitaa lastenvalvojan tehtäviä, toimivalta.


Lisäksi lastenvalvojan toimivaltaan on tullut tarvetta lisätä lapsen elatuksesta annetun lain luvun a §:n mukainen oikeus ajaa elatusapukannetta. Siirrettävä toimivalta edellyttää julkisen vallan käyttöä, joten se on siirrettävissä vain viranhaltijoille. Virkojen ja toimien perustaminen hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalveluihin. Tiivistelmä: Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalveluihin perustetaan lastenvalvojan virka, seitsemän sosiaalityöntekijän virkaa ja viisi ohjaajan työsopimussuhteista tointa.


Jos toimivalta on siirret-ty lastenvalvojan toimialueen maistraatilta jolle-kin toiselle maistraatille, lastenvalvojan tulee lä-hettää asiakirjat suoraan sille maistraatille, jolle toimivalta on siirtynyt. Tapaamisten valvonta perustuu lastenvalvojan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen. Valtuusto vastaa mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit