maanantai 18. syyskuuta 2017

Erityishoitoraha määrä

Erityishoitorahan määrä ja maksaminen. Jos oikeutesi erityishoitorahaan alkaa 1. Vuositulo lasketaan kalenterikuukauden tulojen perusteella. Kela käyttää vuositulon laskemisessa vain tulorekisteriin ilmoitettuja palkkatietoja.


Lapsen ikä, hoitopaikka, sairauden vaikeus ja hoidon vaihe vaikuttavat erityishoitorahan myöntämiseen. Omavastuuaikaa ei ole. Jos hakijalla ei ole riittävästi työtuloja päivärahan laskemisen perusteeksi, maksetaan erityishoitoraha minimimäärä.


Karenssia ei ole: lyhin aika, jolta erityishoitoraha maksetaan, on vrk. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa omaishoidon lainsäädännön valmistelusta sekä yleisestä ohjauksesta ja kehittämisestä. Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Kustannuksista, jotka peritään lääkärin ja hammaslääkärin suorittamasta tutkimuksesta ja antamasta hoidosta, korvataan §:n mukaisesti vahvistetun korvaustaksan määrä.


Jos peritty palkkio on suurempi kuin korvauksen perusteeksi vahvistettu korvaustaksa, korvauksena suoritetaan korvaustaksan määrä. Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä. Vaikka tuki on pienempi. Vanhempain-, sairaus- ja luovutuspäivärahat, erityishoitoraha ja. Kela maksaa erityistä hoitotukea isälle tai äidille, joka hoitaa kotona sairasta tai.


Invalidivähennys verotuksessa. Vuositulon perusteella määräytyvät äitiys-, isyys-, ja vanhempainrahat, erityishoitoraha , luovutuspäiväraha ja kuntoutusraha, joissa oikeus etuuteen alkaa 1. Kelan maksama erityishoitoraha korvaa vanhemman ansionmenetystä siltä ajalta, jona hän osallistuu alle 16-vuotiaan vaikeasti sairaan tai vammaisen lapsen sairaanhoitoon tai kuntoutukseen eikä voi tästä syystä tehdä työtään. Kyseessä voi olla oma lapsi, avio- tai avopuolison lapsi tai adoptiolapsi. Lasten kotihoidontuki, yksityisen hoidon tuki, joustava hoitoraha sekä osittainen hoitoraha. Eläkettä kertyy sosiaalietuuksista, kuten vanhempainvapaasta ja ansiosidonnaisilta työttömyysjaksoilta.


Myös kotihoidon tuen ajalta kertyy eläkettä. Maksuerien määrä ja maksujen ajankohta. Vähiten maksaa se, joka maksaa YEL-maksunsa yhdessä erässä tammikuussa. Vähennät verotuksessa kaikki YEL-maksusi, jolloin vakuutusmaksusi pienentää verotustasi.


Päivärahojen ja kuntoutusrahan määrä vastaa jatkossa paremmin todellista tulotasoa. Lyhytaikaisen työkyvyttömyyden perusteella voidaan maksaa sairausvakuutuslain mukaista päivärahaa (sairauspäiväraha). Sairauspäivärahaa voidaan maksaa myös osasairauspäivärahana, jonka määrä on puolet täydestä päivärahasta. Sairaan lapsen hoidon vuoksi voidaan maksaa sairauspäivärahan tavoin määräytyvää erityishoitorahaa.


Palkattomien aikojen etuudet, joista kertyy eläkettä Palkattoman ajan eläke lasketaan ansioperusteesta, jonka näet työeläkeotteestasi. Ansioperusteesta otetaan tietty prosenttiosuus (alla suluissa), joka. Eläkkeen määrä lasketaan siitä ansiosta, jonka mukaan ansiosidonnainen päiväraha on laskettu.


Päivärahan perusteena olevista ansioista otetaan huomioon. Tämä kerryttää sinulle eläkettä vuosikarttumalla. Yrittäjien vuosituloon lasketaan tarkastelujakson YEL -työtulo.


Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. Jos YEL -työtulon määrä on muuttunut tarkastelujakson aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo. Nuottasaaren sairauskassa toimii sairausvakuutuslain mukaisena työpaikkakassana.


Jokainen ansaitsemasi euro kasvattaa työeläkettäsi. Eläkkeesi voi kasvaa myös kun opiskelet tai saat sosiaalietuuksia. Työeläke tuo turvaa sinun ja perheesi elämän eri tilanteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit