keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Rakennuslupa neuvonta

Lupa-asiat tulee hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen rakennus- tai korjausprojektin aloitusta. Lupa käsitellään yleensä 2–viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta tai siitä, kun hakija on toimittanut kaikki luvan käsittelyyn tarvittavat asiakirjat ja selvitykset. Rakennuslupa on voimassa vuotta. Palvelemme ja neuvomme sinua rakentamiseen liittyvissä lupa-asioissa. Lupavalmistelijat antavat ennakkoneuvontaa luvan hakemiseen liittyvissä asioissa.


Valmistelijan tavoittaa puhelinaikana maanantaista torstaihin klo 9. Puhelinaika lupaosaston lupa-arkkitehdeille ma, ti ja to klo 10. Asiointi ja neuvonta. Useisiin rakennus- tai korjaushankkeisiin tarvitaan rakennuslupa , toimenpidelupa tai lausunto.


Lupasihteeri Soili Jalava puh. Tämä ohjaus ja neuvonta alkaa jo rakentamista suunniteltaessa kaikissa rakennushankkeen suunnitteluun ja rakennusluvan hakemiseen liittyvissä asioissa ja jatkuu sitten varsinaiseen rakennustyön suoritukseen liittyvissä kysymyksissä. Rakentajaa palvelee koko rakennusvalvonnan henkilöstö, kukin omaan ammattialaansa liittyvissä asioissa. Työn loppuunsaattamista varten määräaikoja voidaan pidentää enintään kolmella vuodella kerrallaan. Määräajat alkavat luvan lainvoimaiseksi tulemisesta.


Jollei rakennustyötä ole aloitettu kolmessa vuodessa tai saatettu loppuun viiden vuoden kuluessa on lupa rauennut. Jokaisen rakennuksen rakennuslupaa haetaan omilla lupahakemus- ja liiteasiakirjoilla. Esimerkiksi: Talousrakennuksen käytön muuttaminen asumiseen Loma-asunnon käytön muuttaminen pysyvään asumiseen. Perusparannus, Muu muutos. Rakentamisen neuvonta , valvonta- ja viranomaistehtävistä huolehtii rakennusvalvonta.


Lupamenettelyllä, neuvonnalla ja valistuksella ohjataan rakentamista ja rakennusten ylläpitoa maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteiden mukaisesti. Voit hakea rakentamisen lupia Lupapiste. Voit tarvita hakemuksesi liitteeksi lomakkeita, joista yleisimmät löydät tältä sivulta.


Käytämme neuvonta ja lupa-asioissa Lupapiste. Paperisen hakemuksen siirtäminen lupapisteeseen rakennusvalvonnan toimesta maksaa 6€. Luvan myöntää kaupungin rakennusvalvonta, joka myös neuvoo ja avustaa lupa-asioissa. Kesälomien vuoksi kesäaikana käsiteltävät hakemukset tulee toimittaa rakennusvalvontaan toukokuun loppuun mennessä.


Uuden rakennuksen rakentaminen tai vanhan rakennuksen laajentaminen vaatii aina rakennusluvan. Tämän alaisena rakennusvalvontatoimisto neuvoo ja opastaa rakennuslupa -asioissa, suorittaa lain ja lupapäätösten edellyttämät katselmukset ja tarkastukset. Lupaa ei myöskään tarvita talousrakennuksen ja muun vähäisen rakennuksen purkamiseen poikkeuksena historiallisesti tai rakennustaiteellisesti merkittävät rakennukset tai niiden osat. Hakemuslomakkeita täytetään yksi kappale jokaista rakennusta kohden.


Hakemus tulee olla rakennuspaikan haltijan allekirjoittama. Aloituskokoukset, rakennusaikaiset katselmukset ja rakennepiirustusten käsittely sekä neuvonta ja opastus ko. Katselmusajankohta sovitaan valvontainsinöörien kanssa, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla etunimi. Purkamislupa on myös aina haettava historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaan rakennuksen tai sen osan purkamiseen. Purkamislupaa ei tarvita talousrakennuksen tai muun vähäisen rakennuksen purkamiseen.


Vikapäivystyksen palvelunumerot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit