tiistai 26. syyskuuta 2017

Blausunto kuntoutustuki

Try the Second Best Search Engine. Jos työeläkeyhtiön maksama työeläke tai kuntoutustuki jää pieneksi tai sitä ei ole kertynyt lainkaan, asiakas hakee tukea tai eläkettä Kelasta. Kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Sen aikana tai jo sitä ennen Kela ja työeläkelaitoksesi selvittävät mahdollisuutesi kuntoutua työelämään tai vaihtaa ammattia ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen avulla.


Ne ohjaavat sinut tarvittaessa myös muuhun kuntoutukseen. Voit liittää hakemukseen myös muita selvityksiä terveydentilastasi.

Lisäksi hakemuksen liitteenä kannattaa lähettää työnantajan lausunto työssä selviytymisestä sekä mahdolliset työterveysneuvottelumuistiot. Eli lausunnossa lääkäri on voinut todeta työkyvyttömyyden myös määräajan kestäväksi. Voit myös hakea osatyökyvyttömyyseläkettä työeläkelaitoksestasi tai esim. Kelalta, jos lääkäri on tällaista suosittanut. Varaudu siihen että saat odottaa pitkään päätöstä.


Käsittääkseni vanha b lausunto ei käy (korjatkoon tämän se joka tietää paremmin). Ja hyvin usein hakemus hylätään. Nykyään vakuutuslääkärien mukaan melkein kaikkiin hakemuksiin tulee hylky ja vakuutuslääkärin mielilause ei haittaa työntekoa.

Tarkoitus ilmaistaan rastittamalla. Työkykyyn vaikuttavat sairaudet (diagnoosit) tärkeysjärjestyksessä ICD-koodeineen. Anamnestiset tiedot, myös tutkittavan arvio sairauksistaan. Sairauden alkuvaiheet ja kehitys.


Hyvä että sulle tuo b-lausunto tuli eteen noin nopeasti. Mieheni, selkävaivainen työtön, on ollut yli v työttömänä, eikä VIELÄKÄÄN ole tullut tuo lausunto käteen. On ollut kuntoutuspoliklinikan tutkimuksissa, työkkärin jollain neuvojalla jne. Tämä sivusto on uudistettu versio Kuntouttavan työtoiminnan käsikirjasta. Kuntouttava työtoiminta auttaa työtoiminnan asiakasta pääsemään työhön, koulutukseen tai työvoimapalveluihin parantamalla asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä.


Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki. Vierailija: Auttakaa joku näistä asioista tietävä miten nämä menee. Olen kärsinyt vuosia vaikeasta masennuksesta ja käynyt ajoittain lääkärissä tämän vuoksi, en ole kuitenkaan ollut kuin 3pvä tämän vuoksi sairaslomalla kun en ole töissä ollut.


Työntekijä täyttää eläkehakemuksen. Täysi työkyvyttömyyseläke, osatyökyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki. Vasta tämän jälkeen on mahdollista hakea kuntoutustukea. Lisäksi edellytetään, että muiden hoito- ja kuntoutusmuotojen (esim. kriisiterapia) mahdollisuudet on selvitetty, ja että hoidosuhde jatkuu edelleen psykiatrian erikoislääkärin (eli psykiatrin) suositusten mukaan.


Kela maksaa potilaan puolesta osan psykoterapeutin palkkiosta. Yksilöterapiasta (min) Kelan korvaus on 5euroa.

B-lausunto ) hakijan tarvitsevan psykoterapiaa. Työpaikkakohtai-sen Aslak-kurssin esivalinnan tekee työpaikan työterveyshuolto, mutta lopullisen valinnan te-kee Kela. Yrittäjille suunnattuja Aslak-kursseja voi selvittää yrittäjäyhdistysten ja kuntoutuspal-veluita tuottavien tahojen kautta.


Tilapäisen työkyvyttömyyden ajalle voidaan myöntää kuntoutustuki , mikä edellyttää hoitavan lääkärin tekemää hoito- tai kuntoutussuunnitelmaa. Se voidaan myöntää toistaiseksi tai määräaikaisena kuntoutustukena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit