keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Lopputilityksen sisältö

Konkurssin lopputilitykselle on asetettu laissa tiettyjä vaatimuksia. Osakeyhtiö katsotaan puretuksi, kun selvitysmies on esittänyt lopputilityksen yhtiökokouksessa. Lue lisää lopputilityksestä valtion säädöstietopankista, Finlexistä.


Ilmoitus on maksuton. Tee ilmoitus Y4-lomakkeilla ja 15-liitelomakkeella. Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen. Sulautuneen osakeyhtiön lopputilityksen ilmoittaminen rekisteröitäväksi.


Sulautuvan yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan täytyy mahdollisimman pian sulautumisen täytäntöönpanon jälkeen laatia tilinpäätös ja toimintakertomus eli lopputilitys ajalta, jolta tilinpäätöstä ei vielä ole esitetty yhtiökokouksessa. Väittäessään lopputilityksen päättyneen 12. Tässä ohjeessa käsitellään luonnollisen henkilön omaisuuden luovutusvoittojen ja ‑tappioiden yleisiä kysymyksiä ja periaatteita. Ohjeessa on käsitelty muun muassa sitä, milloin verovelvollisuus syntyy, miten luovutusvoiton tai -tappion määrä lasketaan sekä sitä, minkä vuoden tulona luovutusvoitto verotetaan. Sopimuksen oikeusvaikutukset riippuvat ensi sijassa siitä, mitä niissä on sovittu.


Asiakirjan sisältö on kuitenkin ensisijainen suhteessa sopimuksen otsikointiin. Näin ollen aiesopimukseksi nimetty asiakirja saatetaan myöhemmin katsoa esisopimukseksi, jos sen sisältö viittaa siihen, että pääsopimuksen tekemiseen on jo sitouduttu. Osakeantipäätöksen sisältö ja luvun §:n momentissa tarkoitetut yhtiön taloudellista asemaa koskevat asiakirjat on pidettävä merkintäajan edellä momentissa tarkoitettujen osakkeenomistajien saatavilla. Pesänhoitaja antaa velkojille lopputilityksen , joka liitetään pöytäkirjaan. Jako-osuuksien maksaminen.


Ehdotus liitetään pöytäkirjaan. Julkisselvitys päättyy joko siihen, että julkisselvittäjä laatii konkurssipesän lopputilityksen , tai siihen, että pesänhallinto palautetaan ja siirrytään takaisin normaaliin konkurssimenettelyyn. Kun velkojien määräpäivä on mennyt umpeen, tee (tai pyydä tilitoimistoasi)tekemään lopputilitys (= tilinpäätös). Kun tilintarkastaja on lopputilityksen hyväksynyt, voit maksaa loput velat pois ja jakaa jäljelle jääneet rahat osakkeenomistajille.


Opinnäytetyön tiivistelmä. Lopputilitys ilmoitetaan kk:n kuluessa sen vahvistamisesta. Konkurssitilanteessa arvonmenetys on lopullinen viimeistään silloin, kun pesänhoitaja antaa lopputilityksen velkojainkokouksessa. Kuitenkin jos pesänhoitaja tätä ennen antaa ilmoituksen, ettei jako-osuutta kerry, voidaan luovutustappiota pitää lopullisena. Tällaisessa tapauksessa tuomioistuin voi sel­ vitysmiesten pyynnöstä määrätä jako-osuu­ den lankeavaksi valtiolle.


Julkisselvittäjän tehtäviin kuuluu siksi muun muassa pesään kuuluvan omaisuuden haltuun otto, pesän laajuuden selvittäminen, pesäluettelon sekä velallisselvityksen laatiminen, pesään kuuluvan omaisuuden myynnistä huolehtiminen, varojen tilittäminen velkojille jakoluettelon mukaisesti ja lopputilityksen laatiminen. Jos velkoja ei vaadittaessa toimita kirjelmästä käännöstä, pesänhoitajan on huolehdittava siitä, että kirjelmän sisältö tarpeellisin osin käännetään suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Valvontakirjelmää ei tarvitse kääntää enemmälti kuin sen sisällön selostamiseksi jakoluetteloehdotuksessa on tarpeen. Ennen niin mahtavan suku- ja pörssiyhtiön Lemminkäisen lopulliset hautajaiset pidettiin keskiviikkona koruttomin menoin.


Lemminkäisen osakkeenomistajien kokous totesi yhtiön sulautuneen YIT:hen, teki niin sanotun lopputilityksen ja myönsi Lemminkäisen entisille hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden. Osakkeenomistajien kokous myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle ajalta 1. Liiketoiminta yhtiönä päättyi 31. Poistettu kaupparekisteristä 26.


Lausunnossa otetaan kantaa mm. Toimeksiannon sisältö. Myös muut tiedot ovat tervetulleita, mutta eivät välttämättömiä.


Myöhemmässä riitatilanteessa voi nimittäin olla vaikeaa yrittää selvittää vanhalta työnantajalta työsopimuksen sisältöä, jos työntekijä väittää jotain sovitun. Työsopimusten sisältö ja työsuhteiden ehdot kannattaa näin ollen selvittää jo ennen yrityskaupan tekemistä. Hakijan on syytä tutustua huolella Energiatuen yleisiin ehtoihin (pdf), joissa selvitetään yksityiskohtaisesti mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit