keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Clausunto hakemus

C-lausunto - eläkkeensaajan hoitotuki. Yhteiskunta tarjoaa tietyin ehdoin rajattuja etuuksia, jotka koskevat ikääntynyttä väestöä. Useimmiten näiden etuuksien saaminen edellyttää lääkärinlausuntoa. Tarvit-taessa pyydetään lääkärinlausunto myös hoitajaksi hakevan terveydentilasta. Yli 65-vuotiaiden asiakkaiden hakemus osoi-tetaan hoidettavan postiosoitteen mukaiseen so-siaali- ja lähityöhön.


Samalla lomakkeella voi hakea myös määräajaksi myönnetyn hoitotuen ja vammaistuen jatkoa. Lähetä hakemus ja liitteet helposti asiointipalvelun kautta. Selkeä puhelimella otettu kuva käy liitteeksi. Hae eläkettä saavan hoitotukea verkossa. Hakemukset liitteineen toimitetaan hakemuksessa olevaan osoitteeseen.


Kun hakemus saapuu omaishoidon koordinaattoreille, he ottavat yhteyttä hoitajaan ja hoidettavaan ja sopivat käynnin kotiin. Lääkärin antama todistus tai lausunto on puolueeton asiantuntijanäkemys. Tämä ohjeisto sisältää erilaisten lääkärintodistusten antamisen yleiset periaatteet. Myyntilupiin liittyvät hakemukset ja ilmoitukset. VINKKI: tee ensin huolellinen ja tarkka hakemus ja toimita kopio siitä lääkärille lausunnon kirjoittamista varten.


Lausunnossa on tärkeää, että lääkäri ottaa kantaa nimenomaan rasitukseen ja sidonnaisuuteen sekä siihen, onko tilanne paraneva, pysyvä vai huononeva. Hakemus on täytettävissä sähköisesti, kun avaat sen Acrobat-ohjelmalla. Hakemukseen kannattaa kirjoittaa tarkoin asiakkaan olosuhteet sekä liittää kaikkea mahdollista lippusta ja lappusta. HAKEMUS YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN PAIKAT Ympärivuorokautista hoivaa tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena, vaikka se muodostuukin vanhainkotihoidosta ja tehostetusta palveluasumisesta. Tapaturmavakuutuskeskuksen on käsiteltävä 1§:ssä tarkoitettu hakemus kiireellisenä.


Vakuutusyhtiön on toimitettava lausuntonsa mukana viipymättä hallussaan olevat, asian selvittämiseen tarvittavat asiakirjat. Jos olet tyytymätön saamaasi tai omaisesi saamaan hoitoon tai kohteluun hyvä vaihtoehto on selvittää asia hoitopaikassa. Hoitopaikkaan voi tehdä myös kirjallisen muistutuksen, joka on usein nopein ja tarkoituksenmukaisin tapa selvittää asiaa. Hakumenettely on jatkuva. Kysy Kelasta Fråga FP.


Kela maksaa hoitotukea myös laitoshoidossa oleville. Hakemuksen perusteella tehdään kotikäynti, jolla arvioidaan tilanne. Omaishoidontuen hakemus on tulostettavissa kaupungin internetsivuilta tai sosiaaliohjaaja voi sen pyydettäessä postittaa.


Hyvän lausunnon saamiseksi kannattaa tehdä ensin huolellinen ja tarkka hakemus , jonka kopion voi toimittaa lääkärille. Omaishoidon hakemukset käsitellään aina sopimalla hakijan kanssa kotikäynnistä. On tärkeää, että lääkäri ottaa kantaa erityisesti avuntarpeen määrään ja toistuvuuteen sekä tilanteen mahdolliseen etenemiseen (onko tilanne paraneva, pysyvä vai huononeva). Näin ollen lääkärinlausunto on välttämätön, muttei yksin riittävä peruste päätöksenteolle.


Huomioikaa, että myös esimerkiksi voimassa oleva lääkärin antama c-lausunto , tai muu vastaava lausunto käy hakemuksen liitteeksi. Voitte siis olla yhteydessä omaan terveysasemaan ja pyytää kopiota lääkärin aiemmin antamasta. Lääkärintodistuksiin liittyvät maksut (asiakasmaksuasetus §) Pelkästään lyhytaikaisen sairaslomatodistuksen saamiseksi ei pääsääntöisesti anneta lääkäriaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit