maanantai 25. syyskuuta 2017

Osakeyhtiön ja asunto osakeyhtiön ero

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Meillä viihtyvät niin perheet kuin vanhukset. Kunnassa on uima-allas ja keilarata.


Tontit ovat suuria ja porvoonjokimaisema lumoaa.

Löydä sinäkin onnesi Pukkilasta! Asunto - osakeyhtiön tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä rakennusta tai rakennuksen osaa. Asunto -osakeyhtiössä huoneiston tai huoneistojen pinta-alasta yli puolet on määrätty yhtiöjärjestyksessä osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.


Asunto -osakeyhtiölaki ja yhtiöjärjestys määrittelevät yhtiön ja sen osakkaan väliset oikeudet, velvollisuudet ja vastuut. Nykyinen asunto -osakeyhtiölaki astui voimaan 1. Monelle sana asunto -osake tuo ensimmäisenä mieleen kerros- tai rivitalossa sijaitsevan huoneiston ja säännölliset yhtiökokoukset. Tämän jälkeen mieleen tulevat luultavasti yhtiömuotoisen asumisen ominaiset piirteet, kuten vastuiden jakaminen, yhteisten pelisääntöjen luominen ja naapureiden läheisyys.


Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä muusta määräaikaisesta tai toistaiseksi jatkuvasta toimikaudesta.

Sen jälkeen hyvä rakennustapa on kehittynyt ja osakkaiden ja yhteiskunnan vaatimukset asumisen suhteen ovat selkeytyneet. Asunto -osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Asianmukaisesti perustettu osakeyhtiö on omistajista erillinen, itsenäinen oikeushenkilö, joka vastaa itse omista velvoitteistaan. Tee edunsaajailmoitus 1. Edellä 2-kohdassa tarkoitettua riittävyyttä arvioitaessa otetaan huomioon työn laatu, osakkeenomistajalle aiheutuva haitta ja muut olosuhteet.


AsOYL luiku §). Muutokset ilmoittamiseen 2. Toinen ero on osakeyhtiön mahdollisuus mennä konkurssiin. Sen sijaan muunlaisen osakeyhtiön konkurssi ei ole lainkaan teoreettinen vaihtoehto.


Voiko osakeyhtiön hallituksen jäsen erota tehtävästään? Hallituksen jäsenyys on luottamustoimi, josta henkilö voi erota milloin tahansa. Hänet voidaan myös erottaa ilman yksilöityä syytä. Jäsenyys on ehdottomasti vapaaehtoista, joten kenelläkään ei ole velvollisuutta alkaa osakeyhtiön hallituksen jäseneksi. Jos henkilö haluaa erota hallituksen jäsenyydestään, hänen on.


Lunastusoikeus asunto -osakkeiden kaupoissa Normaalisti asunto - osakeyhtiön osakkeita voidaan myydä ja ostaa vapaasti. Joissakin asunto -osakeyhtiöissä on kuitenkin lunastuslauseke, joka oikeuttaa muut osakkeenomistajat lunastamaan myydyt osakkeet.

Jos isännöitsijäntodistuksessa on virhe, ja tästä aiheutuu myyjälle vahinkoa, myyjä voi kuitenkin hakea korvausta isännöitsijältä. Edellä sanotusta huolimatta asunto - osakeyhtiön tilintarkastukseen ei sovelleta tilintarkastuslain konsernia koskevia säännöksiä. Tämä on siis se merkittävä ero kiinteistön suoran ja epäsuoran omistamisen välillä. Sivuhuomautuksena todettakoon, että asunto - osakeyhtiön omistama rakennus voi sijaita myös vuokratontilla. Tämä ei kuitenkaan ole tämänkertaisen blogin aiheena.


Saman vastauksen saattaa haluta myös ulkopuolinen kolmas toimija, mikäli se haluaa tarkistaa, että osakeyhtiön päätös on tehty oikeassa järjestyksessä ja on siten pätevä. Asuntosijoittaminen osakeyhtiön kautta antaa asuntosijoittajalle aivan toisenlaiset mahdollisuudet verosuunnitteluun minkä avulla kokonaisveroasteen voi saada alhaisemmaksi kuin yksityishenkilö. Näin saamme pidettyä kokonaisverorasituksen pienenä ja osakeyhtiön hyödyt tulevat parhaiten esille. Osakeyhtiön verotus, verosuunnittelu ja rahan nostaminen ulos osakeyhtiöstä.


Tämän hetken verotuksella osakeyhtiön kautta sijoittaminen asuntoihin on ilman muuta kannattavaa isommilla määrillä. Ei riitä, että tuloslaskelman jäljennös on veroilmoituksen liitteenä. Ylimääräisen yhtiökokouksen kutsuu koolle hallitus.


Veroilmoitukseen on aina liitettävä jäljennös kirjanpitolain mukaisesta taseesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit