perjantai 15. syyskuuta 2017

Kela kuntoutus

Kela järjestää kuntoutusta kaiken ikäisille ja turvaa toimeentuloa kuntoutuksen aikana. Kurssit auttavat kuntoutujaa ja hänen perhettään sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin tai kuntoutumaan siitä. Kuntoutus - ja sopeutumisvalmennuskurssit. Jos työ- tai opiskelukyky on mielenterveyden häiriön vuoksi uhattuna, Kela korvaa 16–67-vuotiaiden kuntoutuspsykoterapian kustannuksia.


Olipa kuntoutustarpeesi vaativaa, lääkinnällistä, ammatillista tai työllistymistä edistävää, Vetrea tarjoaa kuntoutuspalveluja laitos- ja avomuotoisena. EU hyvinvointivaltio Kela Kela -siirto kuntoutus kyselytutkimus köyhyys lapsiperheet lääkekorvaukset lääkkeet matkakorvaus mielenterveys nuoret nuorten syrjäytyminen omaishoito perhevapaat perustulo perustulokokeilu perusturva politiikka sairaanhoitokorvaukset. Matkakorvausta haetaan toimittamalla Kelaan matkakorvaushakemus (SV 4), osallistumistodistus kuntoutuksesta sekä matkaliput ja maksukuitit. KIILA- kuntoutus auttaa pysymään työelämässä Kenelle? Kelan kuntoutus voi olla mahdollista myös silloin, kun työeläkelaitoksen tukeman ammatillisen kuntoutuksen kriteerit eivät täyty.


Kela kuntouttaa työikäistä väestöä työelämän eri vaiheissa. Myös työelämästä poissaoleville ja ikääntyneille on tarjolla Kelan kustantamaa kuntoutusta. Kela kustantaa kuntoutuksen – sinä saat hyödyn! Kursseiltamme saat lisätietoa sairaudestasi, minkä seurauksena osaat hoitaa itseäsi paremmin ja elämänlaatusi paranee – selviydyt paremmin kotona ja työssä. Mikäli sairausryhmäkohtaisista kuntoutuskursseista ei löydy sopivaa kurssia tai sairaus, vika tai vamma vaatii tehostettua, yksilöllistä kuntoutusta vaihtoehtona voisi olla yksilöllinen kuntoutus.


Terveyskeskukset, sairaalat, Kela , yksityiset vakuutuslaitokset ja yksityiset palveluntuottajat. Meille voit hakeutua kuntoutukseen esimerkiksi Kelan, Valtiokonttorin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksaen. Lisätietoja saa kunnan sosiaali- ja terveydenhuollosta.


Lääkinnällisen kuntoutuksen maksut ja korvaukset. Kansaneläkelaitoksen järjestämän kuntoutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla on sairauden tai vamman aiheuttama työkyvyttömyyden uhka tai työkyky oleellisesti heikentynyt, vaikeavammaiset alle 65-vuotiaat ja muu kuntoutustarpeessa oleva työikäinen väestö. Laki Kansaneläkelaitoksen kuntoutusetuuksista ja kuntoutusrahaetuuksista Mielenterveyskuntoutuksessa Kelan tehtävä on. Psoriasisliitto ja Kela järjestävät psoriasista sairastaville erilaisia ryhmämuotoisia kuntoutus - ja sopeutumisvalmennuskursseja. Lisäksi Kela ja työeläkelaitokset järjestävät ammatillista kuntoutusta silloin, kun psoriasis uhkaa työkykyä.


Jokaisella sairastavalla tulisi olla mahdollisuus oikea-aikaiseen kuntoutukseen. Harkinnanvarainen kuntoutus. Sitä järjestetäänkin etupäässä henkilöille, joilla ei ole lain perusteella oikeutta muuhun Kelan kuntoutukseen. Kelan itsensä järjestämistä kursseista löydät tietoa myös Kelan sivuilta.


Kannattaa tutustua myös kuntoutuslaitosten omilla verkkosivuilla olevaan tarjontaan. Kustantajana on pääsääntöisesti Kela tai keskussairaala. Yhdessä näemme enemmän. Tämä kuntoutus on tarkoitettu pääasiassa työikäisille, joilla sairaus tai vamma haittaa työkykyä. Mikäli et tavoita organisaatiosi ammatillisen kuntoutuksen yhteyshenkilöä, voit soittaa yllämainittuun t yönantajalle ja työterveyshuollolle suunnattuun ammatillisen kuntoutuksen puhelinnumeroon.


Lisäksi majoittuvilla kuntoutusasiakkailla on iltaisin mahdollisuus kylpylän käyttöön ja kuntosalien hyödyntämiseen. Holiday Club Caribian toimipisteessä kuntoutusohjelmaa tukevat majoitus- ja ravintopalvelut. Kruunupuistossa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus valita oma polkusi asiantuntevaan kuntoutukseen tai arjessa selviämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit