maanantai 25. syyskuuta 2017

Vastausta pyydetään lyhenne

Tähän luetteloon on koottu yleisiä tai eri tavoin ajankohtaisia lyhenteitä. Lehdessä julkaistava lyhenneluettelo voi kuitenkin olla vain suppea otos kaikista käytössä olevista lyhenteistä, sillä jo pelkästään lääketieteen tai jonkin tekniikan alan ”kootut lyhenteet” täyttäisivät kokonaisen kirjan (ja niitä onkin saatavilla). Vp = virallisesti lyhenne tarkoittaa vastausta pyydetään esteen sattuessa, mutta käytännössä se mielletään, ja sitä käytetään merkityksessä vastausta pyydetään. P = lyhenne ranskankielisestä lauseesta, joka tarkoittaa kirjaimellisesti olkaa hyvä ja vastatkaa.


Muutamia hääkutsun tekstiesimerkkejä.

Siksi virallisissa asiakirjoissa ja tyyliltään kohteliaissa teksteissä, kuten kutsukirjeissä, ei lyhenteitä juuri näy. Jotkin ilmaukset ovat tutumpia lyhenteinä kuin kokonaisina sanoina. Useimmiten kutsuihin laitetaan ” vastausta pyydetään x. RSVP kirjainyhdistelmä. Vastauspyyntö taas on pantu huomaamattomasti tekstin alareunaan, Vp. Vastausta pyydetään -maininta kutsussa voi helpottaa arvioimaan tarjoiltavien määrää.


VenetianPrincess , VP, -persoona.

Tämä on täsmennyssivu , joka luettelee monimerkityksisen käsitteen eri merkitykset tai useita eri henkilöitä. Näin otat Digilehden käyttöösi. Järviseutu-lehden painetun lehden tilaajana voit lukea Digilehteä veloituksetta. Digilehti on sähköinen versio painetusta lehdestä, jota voit käyttää missä ja milloin tahansa, kun sinulla on internet-yhteys käytössäsi.


Kuten lukuisat muutkin englannin ilmaisut, myös tämä on napattu ranskasta. Vierailija: tai vastauspyyntö. Jos löydät kutsusta merkinnän rsvp ( lyhenne ranskasta: vastatkaa, olkaa hyvät) tai vp ( vastausta pyydetään ), vastaa kutsuun.


Pro-vinkki: Jos haluat olla hääparin suosikkivieras, vastaa jo ennen viimeistä vastauspäivää. Suomalainen lyhenne on v. Kun vieraita pyydetään varmistamaan tulonsa, korttiin merkitään V. Ylioppilasjuhlaan kutsuminen. Lähetä lakkiaiskutsu suoraan viestinä kännykkään. Tällä sivulla ei ole mitään syvällisiä ohjeita - ei pilkkusääntöjä tai tyyliohjeita.


Luonnollisesti en myöskään puutu kirjoitus-, siis lyöntivirheisiin, niitä tulee kaikille ja jokainen huolehtikoon siltä osin korjausluvustaan itse. Kutsukortti älypuhelimeen.

Lyhenne sanoista k ämppä tyhjänä. Ja jos kyseessä olisi oikein hieno juhla, kutsussa olisi lyhenne R. Repondez sil vous pláit). VPK ~ vpk vapaaehtoinen palokunta. OSA, , (Svar) endast vid återbud. Aseta ilmoittautumisen takaraja niin, että ehdit sopia lopullisen vierasmäärän pitopalvelun ja juhlapaikan kanssa.


OMAN ALAN LYHENTEITÄ: FTL = Full Truck Loa täysikuorma IBAN = International Bank Account Number MRP = materiaalitarvelaskenta OAK = Oulun autokuljetus AKT = Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto COD = Cash On. Käytetään silloin, kun pyydetään katsomaan jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit