torstai 21. syyskuuta 2017

Tullimaksut eu

Yhteisön tullialue on määritelty TK artiklassa. Käytännössä EU :n tulliliitto tarkoittaa, että kaikkien EU -maiden tulliviranomaiset toimivat yhdenmukaisesti. Ne soveltavat samoja tariffeja muualta maailmasta tulliliiton alueelle tuotuihin tavaroihin eivätkä kanna tulleja jäsenmaiden välillä. Netistä tilaajalle.


Tavaran tilaaminen ulkomailta on helppoa, mutta tilaamisessa voi olla rajoituksia tai kieltoja, ja tavaran maahantuontiin voi liittyä tullaamista ja verojen maksamista.

Arvonlisäveron (ALV) laskeminen. USA:sta tai muualta EU -veroalueen ulkopuolelta ostaessa tulee ottaa huomioon arvonlisävero joka peritään kun tilauksissa olevien tavaroiden arvo ylittää euroa. EU :n vastatoimet koskevat tuotteita, joista monia valmistetaan Donald Trumpin kannatusalueilla.


Viime vuosina EU :n jäsenmaksu on vaihdellut 50–2euron välillä jokaista suomalaista kohden. Kun tuotteet lähetetään muualle kuin kotimaahan tai tulliliiton sisälle ( EU ), tulee sinun maksaa mahdolliset tuontitullit ja verot, jotka paikallinen tulliviranomainen määrää. Jotta varmistutaan että DHL-kuriiri voi toimittaa tavarasi mahdollisimman pian maahantulon jälkeen, DHL maksaa ennakkoon mahdolliset tullimaksut ja verot. Ti­la­sit tuot­teet maas­ta, jo­ka kuu­luu EU :n ve­ro­a­lu­ee­seen ja EU :n tul­li­a­lu­ee­seen.


Tä­män ta­ki­a ve­ro­a ei­kä tul­li­a tar­vit­se mak­saa.

Tavaran maahantuonti tapahtuu Suomessa, jos tavara on Suomessa silloin, kun se tuodaan EU :n alueelle. Katso kuva maahantuonnin arvonlisäverotuksen menettelyistä 1. Milloin maahantuonnin arvonlisäverotuksesta vastaa Verohallinto? EU -maiden välillä tapahtuvaa alv-velvollisten välistä tavaroiden myyntiä ja hankintaa kutsutaan yhteisökaupaksi. Tavaran myynti toiselle yritykselle on yhteisökaupassa yleensä verotonta. Verottomuuden edellytyksenä on, että tavara kuljetetaan Suomesta toiseen EU -maahan ja ostaja on arvonlisäverovelvollinen muussa EU -maassa kuin Suomessa.


Yhdysvaltain kauppaedustajan mukaan Yhdysvallat määrää EU :ssa valmistetuille lentokoneille prosentin tullimaksut ja prosentin tullimaksut muille tuotteille, joiden joukossa on muun muassa maatalous-ja teollisuustuotteita. Tullimaksut astuvat voimaan 18. Yhdysvaltain ennätykselliset tullimaksut EU :lle astuivat voimaan – Listalla Airbusin lentokoneita, ranskalaisia viinejä ja skottilaisia viskejä. Yhdysvallat asetti tullimaksut siitä huolimatta, että eurooppalaiset päättäjät yrittivät pyytää viime hetkellä lykkäystä.


EU maksamassa potut pottuina Yhdysvalloille – tuontitullit saattavat rokottaa kuluttajan kukkaroa. EU :n harkitsemat tuontitullit amerikkalaistuotteille voivat nostaa kuluttajatavaroiden hintaa, jos ne toteutuvat. Kaikki EU :n tulli- ja veroalueen ulkopuolelle vietävät tavarat on asetettava vientimenettelyyn antamalla niistä vienti-ilmoitus.


Kaikki vienti-ilmoitukset on annettava sähköisesti joko sanomina tai netti-ilmoituksina. Fintaric contains measures pertaining to customs, trade and agricultural policies of the EU (for example different customs duties such as general customs duty, preferential duty, anti-dumping duty, countervailing duty and additional customs duty), as well as the import and export restrictions of Finland and of the EU. Yhdysvallat on asettanut tulleja yli miljardin euron arvoiselle tuonnille EU :sta.

Uudet tullimaksut tulivat voimaan tänä aamuna, kertoo uutistoimisto AFP. Eniten vientiä haittaavat maiden erilaiset tekniset vaatimukset, terveysmääräykset, turvallisuusstandardit ja erilaiset kansalliset säännöt ja lisenssit. Mitä ovat tullimaksut ? Tunnin tavoitteena on esitellä oppilaille tullimaksujen historiaa ja kertoa, mikä niiden tehtävä on nykyajan yhteiskunnassa. EU -tasolla tullien poistuminen tuo noin miljardin euron säästöt vuodessa. Euroopan unioni on pystynyt poistamaan myös näitä esteitä.


Pelkästään EU :n metsäteollisuustuotteiden viennin tullimaksut ovat olleet keskimäärin miljoonaa euroa vuodessa. Elintarvikekaupassa mahdollisuuksia. Japani on EU :n neljänneksi tärkein vientimarkkina maatalous- ja elintarviketuotteille. Suomi tilit­tää kantamistaan tulleista kolme neljäsosaa EU :lle ja pi­tää itse kantopalkkiona loput. Toisin sanoen noin 1miljoonaa pitää myös huomi­oida EU -jäsenmaksuun kuu­luvana kuluna.


Suosittuja EU :n ulkopuolelta ostettuja tuotteita ovat autojen ja moottoripyörien osat, pienoismallit, dvd- ja cd-levyt, kirjat, vaatteet, golfvälineet sekä nahkaiset käsilaukut. Tilaajajoukossa on mukana monia ensikertalaisia eikä läheskään kaikilla ole käsitystä siitä, miten paljon ostoksesta pitää maksaa tullia tai arvonlisäveroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit