torstai 28. syyskuuta 2017

Oikeusapu edunvalvonta

Oikeusapu - ja edunvalvontapiirin johtaja Teija Hyytiäinen, p. Piiriin kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan oikeusaputoimistot ja edunvalvontatoimistot. Asetus oikeusavun palkkioperusteista on muuttunut 15. Oikeusaputoimiston palveluja voivat käyttää kaikki oikeudellista apua tarvitsevat yksityishenkilöt, jotka tulojensa ja varallisuutensa perusteella ovat oikeutettuja julkiseen oikeusapuun. Kuka tuottaa palvelun? Kenellä on järjestämisvastuu?


Oikeusapu edunvalvonta

Yleensä edunvalvojalle annetaan tehtäväksi hoitaa päämiehensä omaisuutta ja taloudellisia asioita. Taloudellisten asioiden lisäksi edunvalvojan on huolehdittava siitä, että päämies saa sopivan hoidon, huolenpidon. Avoinna Ma-pe klo 9-15. Sopimus oikeusapu - ja edunvalvontapalveluiden tuottamisesta. Koelaskelman lopputulos on vain suuntaa-antava, koska tietoja ei syötetä samalla tarkkuudella kuin hakemuksen yhteydessä tehtävään käyttövaralaskelmaan.


Oikeudenkäyntien ohella oikeusapuun kuuluvat myös muut asianajopalvelut. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi oikeudellinen neuvonta, vastapuolen kanssa käytävät sovintoneuvottelut, perunkirjoitukset, avustaminen osituksessa ja perinnönjaossa, asiakirjojen laadinta ja valitusten teko. Piirien tehtävänä on huolehtia viraston johtamisesta sekä henkilöstö- ja taloushallinnosta. Haminan toimipaikka Vastaanotto vain ajanvarauksella.


Oikeusapu edunvalvonta

Toimisto ei ole täysin esteetön. Oikeusavun myöntämisestä ja sen laajuudesta päättää työvaliokunta. Ilmoitathan ajanvaraukseen mahdollisesta liikuntarajoitteesta. Linnoituksen uimahalli, Puistokatu 3. Oikeusapuvaliokunta antaa oikeudellista neuvontaa henkilökohtaisesti, puhelimitse ja sähköpostitse. Oikeusapua ei kuitenkaan yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus, josta asian kulut voidaan korvata.


Oikeusministeriö on asettanut kaksi selvitysmiestä selvittämään valtakunnallisen oikeusapu - ja edunvalvontaviraston perustamista. Selvityksen tekevät oikeusapu - ja edunvalvontapiirin johtaja Esa Kyllästinen ja varatuomari Christer Lundström. Selvitys tehdään tämän vuoden loppuun mennessä. Juuan Kaukolämpö Oy. Edunvalvonta ja oikeusapu Julkinen liikenne.


Oikeusapu edunvalvonta

Yleinen edunvalvonta Lisätietoja edunvalvonnasta. Viimeksi muokattu: 23. Pohjois-Karjalan edunvalvonta. Erimielisyydet ja oikeusapu.


Jos epäilet, että palkka- ja työehtosi eivät ole kunnossa,. Asiointi oikeusaputoimistoon voi tapahtua paikanpäällä (ajanvaraus), puhelimitse tai sähköpostilla. Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista. Ministeriö vastaa keskeisimpien lakien valmistelusta, oikeuslaitoksen toimintakyvystä ja tuomioiden täytäntöönpanosta. Muilta osin hakemisessa sovelletaan holhoustoimilain säännöksiä.


Oikeusapu edunvalvonta

Lapsen henkilöön liittyvä edunvalvonta mainitaan myös laissa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Lapsella on aina oma oikeudellinen asemansa häntä koskevassa päätöksenteossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit