perjantai 15. syyskuuta 2017

Liikehuoneiston vuokrasopimuksen purkaminen

Suomen Oikeudellinen Perintä. Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on kuitenkin vain vähäinen merkitys, ei oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen ole. Suullisen vuokrasopimuksen katsotaan aina olevan voimassa toistaiseksi. Suullinen sopimus myös altistaa epäselvyyksille, sillä erimielisyyksien ilmaantuessa on usein vain sana sanaa vastaan. Miten laadin liikehuoneiston vuokrasopimuksen helpoiten?


Sopimuskoneella laadit vaivattomasti juuri omiin tarpeisiisi sopivan liikehuoneiston. Oikeuskäytännössä on katsottu, että olennaisena vuokranmaksun laiminlyöntinä voidaan pitää 2-kuukauden maksamattomia vuokria, jolloin vuokranantaja on oikeutettu purkamaan vuokrasopimuksen päättymään välittömästi. Määräaikainen sopimus.


Ennen kuin vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen , tulee hänen antaa vuokralaiselle yksilöity varoitus (poikkeuksena vuokranmaksun laiminlyönti, jolloin vuokrasopimuksen saa purkaa varoitusta antamatta, koska vuokralaisen voidaan katsoa olevan jo laiminlyöntinsä perusteella tietoinen sopimusrikkomuksestaan). Monista liikehuoneiston vuokralain säännöksistä voidaan poiketa sopimuksin. Vuokrasopimuksen muoto ja kesto. Merkittävimmät erot ovat se, että purkaminen päättää vuokrasopimuksen heti eikä irtisanomisajan kuluttua ja se, että purkamiseen vaaditaan jokin laissa säädetyistä perusteista.


Pitkä vuokrasopimus on usein molempien osapuolien kannalta paras ratkaisu – lukuun ottamatta vuokralaisen maksuvaikeuksia. Sopimusehto, jonka mukaan vuokranantajan irtisanomisaika on lyhyempi kuin edellä mainittu, on mitätön. Vesivahinko, jos kyse on nimenomaan vahingosta, ei ole peruste purkaa vuokrasopimusta. Jos vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva, vuokrasuhteen voi irtisanoa tai purkaa, jos purkuperusteet ovat olemassa.


Lisaksi vuokrasopimus voidaan irtisanoa tai purkaa liikehuoneiston. Tämä on hyvä viedä vuokralaiselle käteen ja ota mukaan vähintään yksi todistaja, jos vuokralainen ei suostu allekirjoittamaan lomaketta. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa.


Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Kirjallisuuden vaatimuksen täyttää myös sähköinen ilmoitus, jos sen sisältöä ei voi yksipuolisesti muuttaa ja jos ilmoitus on tallennettavissa. Laki liikehuoneiston vuokrauksesta §. Purkamisesta on annettava todistettavasti kirjallinen purkamisilmoitus. Maaraaikainen vuokrasopimus on voimassa ennalta sovitun ajan, eika vuokranantaja tai. Liikehuoneiston maaraaikaisen vuokrasopimuksen purkaminen.


He ovat vuokrasopimuksen osapuolet. Alaikäinenkin voi olla vuokralainen, mutta vuokranantajan täytyy selvittää, onko alaikäisellä huoltajiensa lupa vuokrata asunto. Purkaminen ja irtisanominen ovat eri asioita, vaikka arkikielenkäytössä saattavatkin sekoittua. Purku astuu voimaan yleensä heti ja irtisanomisessa on irtisanomisaika.


Suullisestikin tehty vuokrasopimus on päte - vä, mutta vain toistaiseksi voimassaolevana. Jos määräaikaisuudesta on sovittu suullisesti, se ei päde, vaan vuokrasopimuksen katsotaan olevan. Mддrдaikainen vuokrasopimus pддttyy sovittuna ajankohtana.


Ei ole siten yhdentekevää, mihin sitoutuu. Alla on käyty läpi ehtoja, joihin on syytä kiinnittää huomiota sopimusta tehtäessä. Mitä tulisi huomioida ennen vuokrasopimuksen laatimista?


Varmista vuokralaisen maksukyky ennen vuokrasopimuksen laatimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit