tiistai 12. syyskuuta 2017

Palkkatodistus palkkalaskelma

Työnantaja on velvollinen palkanmaksun yhteydessä antamaan työntekijälle palkkalaskelman (käytetään myös nimeä palkkatodistus , tai arkikielessä myös palkkakuitti). Ansiopäivärahahakemuksen liitteeksi tarvitset palkkatodistuksen ja joskus myös palkkalaskelman. Palkkatodistuksella saamme tiedon ansaitsemistasi palkoista ja muista työsuhteeseen liittyvistä asioista pidemmältä ajalta. Palkkalaskelma eli palkkakuitti on tosite palkanmaksujaksolta.


Mikä on palkkatodistus , lataa palkkatodistuspohja täältä! Tarvittavat tiedot. Palkkatodistus vetää yhteen työntekijälle maksetut palkat, etuudet ja myös loma- ja vapaapäivät.


Kuinka suuri on palkkaan kohdistuva verokiila? Mitä palkkakuitti sisältää? Työnantaja tekee työntekijän palkasta eli bruttopalkasta veronpidätyksen sekä vähentää työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksut ja tilittää ne eteenpäin.


Sähköiset palkkalaskelmat arkistoidaan kuukautta. Ne ovat nähtävissä myös työsuhteen päättymisen jälkeen. Todistus osallistumisesta työllistymistä tukevaan toimintaan. Lomake liitetään ansiopäivärahahakemukseen. Työllistymistä tukevan toiminnan järjestäjä (esim. kunta tai ammattiliitto) täyttää työttömyyskassaa varten aktiivisuusedellytyksen seurantaa varten.


Soviteltua päivärahaa hakiessa työttömyyskassaan tulisi toimittaa aina palkkalaskelma hakujakson aikana maksettujen töiden tuloista. Yleensä palkkatodistus täytyy olla vähintään viimeisen viikon ajalta. Lomautuksen ajaltakin palkkalaskelmia tarvitaan.


Jos palkkalaskelma vaihtelee viikkotyöajan vaihtelun seurauksena, eikä siitä selviä tuntitietoja, on yleensä työttömyyskassaa varten tehtävä tässä tilanteessa erillinen selvitys viikkokohtaisista työtunneista. PALKKATODISTUS Rakennus- ja maalausalalle Työnantaja täyttää. TYÖNANTAJAN TIEDOT. Työnantajan nimi Y-tunnus Työnantajan osoite Työnantajan puhelinnumero.


Työntekijän suku- ja etunimi Henkilötunnus Työntekijän osoite Ammattinimike. Määräaikainen, ajalla. TYÖNTEKIJÄN TIEDOT. Laske palkka helposti. Verkkopalkasta hyötyvät sekä palkansaaja että palkanmaksaja.


Ilmainen palkanlaskentaohjelma. Täytä lomake huolellisesti. Toimita myös palkkatiedot, jos olet palannut työhön lomautusjaksojen välillä. Irtisanomisilmoitus.


Mikäli toistaiseksi voimassa oleva työsuhteesi on päättynyt, toimita kassalle kopio irtisanomisilmoituksesta. Saa sen koko roskan tehtyä yhdeksi funktioksikin. Tosin hieman toki helpottaa jos tekee useampaan soluun. Voisikin ajan kuluksi väkästää.


Nyt nuo ilta- ja yölisät meni hieman hämäriksi, kun ne olikin prosentteina eikä euroina, kuten ekassa postauksessa. Selvitys viikottaisista työtunneista. Poissaoloilmoitus te-palvelusta. Lähetä liitteet työttömyyskassalle.


Liitteiden tulee olla joko pdf-, jpeg-, png- tai tiff-tiedostoja. Voit lähettää enintään liitettä kerrallaan ja niiden yhteenlaskettu enimmäiskoko on megatavua. Myyntivoiton selvityslomake.


Opettajan työsuhdeselvitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit