perjantai 15. syyskuuta 2017

Jälkikäteen haettu rakennuslupa

Silloin rakennuslupa -asia on kysytty ja saatu vastaus, ettei sitä yläkerran rakentamiseen tarvita, kun ei julkisivukaan tule muuttumaan. No nykyisinhän se vaaditaan, vaikka julkisivu ei muuttuisikaan. Saunan rakentaminen jälkikäteen on mahdollista, vaihtoehtoja on kaksi, joista toinen ei edes vaadi rakennuslupaa.


Asunto Oy Kuopion Särkiranta on hakenut rakennuslupaa rivitalon alapohjan. Korjaustoimenpiteelle on haettu rakennuslupaa jälkikäteen jolloin vastaavaa.

Rakennuslupa on ajankohtainen silloin, jos asunnossa ei ole vanhaa. Pakko kysyä mielipidettä. Paritalossa on neliön käyttöullakko joka on rakennettu ilman lupaa ja lupia ei ole siihen myöskään jälkikäteen haettu. Huonekorkeus on matala joten tuskin sitä luvallakaan saa asuinneliöiksi muutettua. Mikä olisi meidän ostajien vastuu tai myyjän vastuu?


Osalle jalasmökeistä on jouduttu hakemaan rakennuslupa jälkikäteen. Niinkin on saatettu katsoa, ettei rakennuslupaa voida edellyttää, kun otetaan huomioon rakentamisesta kulunut aika ja rakennuksen laatu. On myös tapauksia, että mökki on täytynyt poistaa.

Lupaa haetaan jälkikäteen. Nyt haettavassa luvassa on pohjana ravintolan aikaisempi lupahake-mus asiakirjoineen. Kävimme vähän aikaa sitten rakennusvirastossa ja sieltä saimme selville, että rakennuslupa oli haettu , mutta se oli rauennut jostakin syystä. Nyt vaan mietityttää seuraavat asiat: - kenen vastuulla rakennusluvan hakeminen pitäisi olla?


Näitä rakennuksia ja rakennelmia eivät liene rakentaneet muut kuin kuolinpesän osakkaat. Selvää myös lienee, ettei näihin ole haettu lupaa. Vierailija: haluaisin rakentaa mökin tontille ilman lupaa. Todistajina Sintttki ja Kaittt ovat kertoneet keskeisiltä osin yhdenmukaisesti, että aikanaan on ollut tavanomaista, ettei rakennuslupaa käyttötarkoituksen muutokseen ole tällaisissa tapauksissa haettu , vaikka rakennuslupa olisikin ollut saatavissa varsin yksinkertaisessa menettelyssä.


Johtavalle rakennustarkastajalle 13. Luvatta rakentaminen on rikos, vaikka siitä ei tuomittaisi sakkoihin. Olen ollut mukana hankkeissa, joissa lupia on haettu sitten jälkikäteen ,. Parvekkeen rakentaminen mahdollistui, kun talon vanhat.


Nyt jälkikäteen on tullut kyselyjä myös oman talon asukkailta, kun uusia asukkaita. Erikoiselta näyttää se, että ikkuna-aukkojen ala- ja yläreunojen läpi menevät ehjät paneelit kavennetaan jyrsimellä aukon reunojen mukaan. Suomessa se tehtäisiin ennen alimmaisen tai ylimmäisen paneelin asennusta tai jälkikäteen käsisirkkelillä. Julkisivuverhouksessa paneelin jatkokset osuvat kaikki hyvin lähelle toisiaan.


Mutta me joudumme arvioimaan, miten suuri se puute on ollut.

Jos ei ole mitään rakennuslupaa haettu , niin puutehan on silloin aika suuri, ja muutosta voidaan hakea taannehtivasti, sanoo Kuntaliiton Hakola. Rakennuksen omistajalla on ilmoitusvelvollisuus, muistutetaan Verohallinnosta. Kansainvälisen kilpailun välttely ja kotimainen tuotekehittely osoittautuivat kuitenkin helsinkiläisille hyvin kalliiksi.


Jälkikäteen tehty vertailu osoitti, että hinta junavaunua kohti oli yli kaksi kertaa kalliimpi kuin Tukholman metrossa. Jos kirjattua erityistä oikeutta on sovittu muutettavaksi ja jos kiinteistöön on kirjaamisen jälkeen haettu kiinnitystä tai toisen erityisen oikeuden kirjaamista, muutos saadaan kirjata, jos ne oikeudenhaltijat, joiden asema muutoksen vuoksi heikkenee, antavat siihen suostumuksensa. Tontille oli myönnetty rakennuslupa 23.


Kulku tontille oli rakennettu osittain kolmannen osapuolen tontin (jäljempänä rivitalotontti) kautta siten, että oli käytetty myös osa tontille kuuluvaa rasitealuetta. Kulkuyhteys perustui tontin ja rivitalotontin osalta kulkuyhteyssopimukseen. Tarkoituksena oli rakentaa tontille kerrostalo.


Koska rakentamista ei aloitettu määräaikana, rakennussuunnitelman perusteella haettu rakennuslupa raukesi 13. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit