torstai 7. syyskuuta 2017

Millaisia korvauksia hoitovirheestä

Millaisia korvauksia maksetaan? Kuluja ja menetyksiä, jotka olisivat aiheutuneet ilman vahinkoakin, ei korvata. Valitus on muutoksenhakupyyntö. Vain harvoihin terveydenhuollon päätöksiin voi hakea muutosta valittamalla (esimerkiksi tahdosta riippumatonta hoitoa koskeva päätös). Anteeksi on pyydelty ja tilannetta pahoiteltu ja en yhtään ole koitellut peitellä tai kieltää virhettä.


On jotenkin kornia, että jos ihminen menee lääkäriin saadakseen apua vaivoihinsa ja lääkäri yrittää häntä parhaan tietämisensä mukaan auttaa, mutta ei keksi mikä tauti on kysymyksessä, niin saa syytteen kuoleman tuottamuksesta tai hoitovirheestä. Korvausta maksetaan ainoastaan potilasvahingon aiheuttamista ylimääräisistä kustannuksista. Oletko sinä tai joku tuntemasi henkilö saanut joskus korvauksia potilasvakuutuskeskukselta jostain sairaanhoitolaitoksessa sattuneesta hoitovahingosta?


Ja vielä se, että jos tulee jatkossa lääkärikäyntejä vahingon vuoksi, voiko käyttää yksityislääkäripalveluja, jotka potilasvakuutuksesta korvataan? Suurimpien vahinkojen vaikutus vakuutusmaksuun Suuri lisäys vakuutusmaksuvastuuseen on usein johtunut muutamasta vahingosta, joista on arvioitu tulevaisuudessa maksettavan tuntuvia korvauksia. Vaikeimmin arvioitavia ovat sellaiset synnytyksen yhteydessä sattuneet vahingot, joista on jäänyt tai saattaa jäädä pysyvä vakava vamma. Ensiapuun pitäisi mennä siinä vaiheessa,kun jotain äkillistä,ennakoimatonta ja tarpeeksi hankalaa tapahtuu terveyden suhteen. Jos sinne mennään ajankuluksi ja kyttäämään mistä asiasta voisi valittaa edes reilusti liiottelemalla tai keksimällä,niin paikka, aika ja sairas on väärä.


Infektiovahinkoja on viisi prosenttia ja muita vahinkoja kaksi prosenttia. Yleisimmät korvattavat potilasvahingot ovat sattuneet lonkan ja polven tekonivelleikkauksissa sekä ranteen ja nilkan murtumien ja hampaiston hoidossa. Korvauksia eri vuosina sattuneista vahingoista maksettiin viime vuonna kaikkiaan 3miljoonaa euroa. Koska ei ole sellaista kun täysin varma tässä ihmisten kehittämässä maailmassa. Vankilassa viattomana olosta taas maksetaan korvauksia.


Uudelleen organisoitujen palvelujen laatu asiakkaan arvioimana. Seurantatutkimus terveydenhuollon hajautettujen päivystyspalvelujen keskittämisestä. Silloin erilaisuus ei ole niin iso juttu, vaan tiedostetaan että kaikki ihmiset ovat erilaisia. Ainakin nyt kun mietin omaa kaveripiiriäni kouluaikoina. Huomaan saman myös omissa kummilapsissa, eivät tunnu keskittyvän siihen millaisia ihmisiä kävelee ohi, vaan enemmän siihen missä nyt ollaan ja mitä huomenna tapahtuu.


Millaisia korvauksia hoitovirheestä

Hoitoon ja kohteluun kohdistuva tyytymättömyys. Tätä ei ole niin sanotuilla itseoppineilla terapeuteilla, joten potilas ei ole oikeutettu saamaan korvauksia rekisteröimättömän henkilön hoidossa tapahtuvasta hoitovirheestä. Nimikesuojatulla osteopaatilla on lain vaatima potilasturvavakuutus. Suomessahan ei edes pidetä rekisteriä sairaalabakteereihin kuolleista!


Lääkärien ammattiliiton mielestä se ei nimittäin ole tarpeen. Jos jotakin tapahtuu, matkustajan tai hänen omaistensa, on vaikea saada korvauksia. Joka kymmenes sairaalapotilas kärsii hoitovirheestä. Vaikutuksiltaan ja riskeiltään erilaisten tutkimus- ja hoitomenetelmien valinnasta.


Bedrocanin onnellisuutta lisäävistä tekijöistä (ihan vaikka ennakkoluulojen välttämiseksi). Aktiivinen mies normaaleissa puuhissaan, passiivinen nainen katseen kohteena ja tässä vielä oikein kaarelle taipuneena, saamassa jotain sisäänsä. No sitä, että kaikki tämä mitä me ympärillämme näemme, vaikuttaa käsityksiimme siitä, millaisia ovat miehet ja millaisia ovat naiset. Hyvää jotakin aikaa. Taas on viisareita väännetty ja yritetty muistaa kuinka diginumerot vaihtuvat autossa, liedessä.


Potilasasiakirjat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit