perjantai 8. syyskuuta 2017

Peruspäiväraha määrä

Maksat veroa työttömyysetuudesta. Tulosi vaikuttavat työttömyysetuuden määrään. Arvioi määrä laskurilla. Voit arvioida laskurilla peruspäivärahan määrän.


Peruspäiväraha määrä

Jos olet työttömäksi jäädessäsi jo ollut työelämässä ja täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada Kelalta peruspäivärahaa. Työttömyysetuutesi voi koostua useasta osasta. Muut sosiaalietuutesi ja esimerkiksi lastesi määrä voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset.


Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Päivärahan määrä riippuu työttömyyttä edeltäneistä palkkatuloistasi. Voit itse arvioida päivärahasi suuruuden WebKassan päivärahalaskurin avulla. Etuuden määrä lasketaan aina vasta hakemuksen käsittelyn yhteydessä ja hakemuksen liitteenä toimitettujen palkkaselvitysten. Päiväraha lasketaan yleensä työttömyyttä edeltävästä työssäoloehtoon hyväksyttävästä, vähintään kalenteriviikon vakiintuneesta palkasta.


Peruspäiväraha määrä

Palkkatulosta vähennetään lomarahat ja lomakorvaukset. Lisäksi tulosta vähennetään nk. Sovitellun päivärahan määrä riippuu ansaitsemastasi tulosta. Tämä laskelma ei ole työttömyyskassaa sitova, sillä todelliseen päivärahan määrään voi vaikuttaa myös muut, tässä esiintymättömät tiedot. Jos henkilö on lomautettu, hän voi olla myös 65–67-vuotias.


Peruspäivärahan lisäksi voidaan maksaa myös kulukorvausta. Lapsikorotus Lapsikorotus Työnhakijalle, jolla on huollettavanaan alle 18-vuotias lapsi, työttömyysetuus maksetaan korotettuna lapsikorotuksella. Kuukaudessa tuen määrä. Korotetun ansio-osan määrä on prosenttia päiväpalkan ja perusosan. Toimeentulotuen määrän kehitys esimerkkikotitalouksissa.


Peruspäiväraha määrä

Kansaneläkelaitoksen eli KELAn maksamaa peruspäivärahaa. Kelan maksama peruspäiväraha on. Myös niiden määrä perustuu YEL-työtuloon.


Onko minun mahdollista saada peruspäivärahaa,kun san ansiosidonnaista työttömyyskassasta? Ansiosidonnainen on todella pieni määrä ,enkä pärjää sillä määrällä mitenkään,edes laskuja en saa maksettua. Korotettua ansio-osaa maksetaan, jos §:n edellytykset täyttyvät.


Työvoimakoulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta ja koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki), johon hän on oikeutettu. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan liitteeksi tiedot aiemmasta työhistoriastasi ja nykyisen työsi työsopimus. Hakemuksessasi kertomiesi tietojen perusteella ratkaisemme myönnetäänkö sinulle peruspäiväraha vai työmarkkinatuki. Täytät hakemukseen, sille varattuun kohtaan, eli työttömyysajanilmoitukseen päiväkohtaiset työskentelytiedot.


Ulosmitattava määrä : 1. Jos palkka on pienempi kuin suojaosuus, siitä ei ulosmitata mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit