perjantai 20. lokakuuta 2017

Posterin ohje

Se on samalla käyntikortti itsestäsi, edustamastasi tahosta ja tutkimusalastasi. Abstraktin ja posterin tarkoitus. Lähtökohtana voi olla tieteellinen tutkimus tai jokin kehittämisprojekti (ei tapausselostuksia).


Myös yritykset voivat lähettää tieteellisiä abstrakteja arvioitavaksi. Miten toteutan posterin ? Monilla oppilaitoksilla ja organisaatioilla on käytössään oma graafinen pohja, jotka helpottavat suunnittelua.

Sen tulee olla tieteellisen posterin rakennetta tunnustava, vaikkakin luovalla tavalla! Kuinka posterin tekeminen etenee käytännössä Ohjelman valinta. Mieti sopivin käytössäsi oleva ohjelma, jolla voit toteuttaa posterin vaivattomimmin ja jossa on mahdollisuus yhdistää tekstiin värejä, kuvia jne. Jos aikaa ei ole kovinkaan paljon työn toteuttamiseen, ota käyttöösi ohjelma, jonka perustoiminnot hallitset. Aina ei posterin tekemiseen tarvita taitto-ohjelmaa, yksinkertaisen posterin teko onnistuu myös PowerPointilla.


Määritä aluksi posterille koko. Posterin sisältö on hyvin vapaamuotoinen. Silmät huomataan aina ensin.

Liian iso posteri on helpompi muuttaa pienemmäksi, kuin toisin päin, jolloin muun muassa mahdolliset kuvat kärsivät laadullisesti. Mikäli olet saanut toimeksiannon, tarkista posterin koko. Yksinkertaisin väline ja varmasti myös laajimmin käytetty on PowerPoint. Se on yksinkertaisin apuväline perusposterin tekoon. Toki yhtä hyvin voisi käyttää vaikkapa Wordia, sillä siitä myös löytyy kaikki tarvittavat työkalut.


Tässä ohjeita posterin tekemiseen: 1. Suunnittele posterin rakenne mahdollisimman selkeä ja kattava hyvä palstoitus helpottaa luettavuutta 2. Tulokset – Esitä keskeiset tulokset sanallisesti tai numeerisesti. Muokkaa numeerisesta tiedosta, taulukoita, havainnollistavia diagrammeja tai muita piirroksia, joiden avulla tutkittava asia ja siihen liittyvät tulokset tulevat selkeästi esitellyksi. Mainostavalla posterilla pyritään kuvaamaan esimerkiksi kehitetyn tuotteen uutuutta, myytävyyttä ja julkisuutta. Tällaisessa posterissa käytetään laadukkaita kuvia tekstiä enemmän.


Suunnitteluohjeita Ennen suunnittelua: Älä jätä posterin tekoa viimeiseen päivään. Ohje käytännön toteutuksesta posterin esittäjälle. Liitä kuvatekstiin posterin otsikko ja tekijät.


Ohjeet voidaan antaa myös suullisesti, mutta suositeltavaa on antaa ne kirjallisesti. Tiedottaminen läpäisee kaikki projektin vaiheet suunnittelusta tulosten levittämiseen ja tuotosten markkinointiin. Sillä varmistetaan tiedonkulku yhdistyksen sisällä, tehostetaan yhteistyötä, pidetään yhteyttä rahoittajaan, vauhditetaan projektin käynnistymistä ja tuetaan sen toteuttamista.


Painatuspaikkoja löytyy Kajaanista useita, esimerkiksi Kajaanin kaupungin painatuskeskus.

Opinnäytetyö esitetään posterin avulla. Demo- ohje Adobe Illustratorille. Gradient (liuku) taustaväritys: Valitse tekemäsi suorakaide valitatyökalulla (nuoli) aktiiviseksi jos alue ei ole aktiivisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit