maanantai 16. lokakuuta 2017

Immateriaalioikeudet

Asioita, jotka ovat yritysten liiketoiminnan keskiössä. Teknologian kehittyessä ja juridiikan kansainvälistyessä ne ovat merkittävä kilpailutekijä. Materiaalin käyttöoikeudet ja immateriaalioikeudet 2. Immateriaalioikeuksia koskeva lainsäädäntö on jatkuvassa.


Palvelun ja kaiken sitä kautta saatavilla olevan materiaalin tekijänoikeudet kuuluvat MINILEXille tai mahdollisille kolmansille osapuolille. Työoikeudellinen lähtökohta sen sijaan on, että työn tulos kuuluu työnantajalle.

Accomplished full-service practice with an increasingly strong reputation for its IP work. Offers expertise across all aspects of patents and trade marks including management, protection and prosecution. Siksi monet seuraavatkin tarkasti, mitä kilpailijat lähellä ja kaukana tekevät. Samanlaisen tuotteen tulo markkinoille voi olla IPR-loukkaus ja vaatia puuttumista asiaan. Sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen, on tekijänoikeus teokseen, olkoonpa se kaunokirjallinen tahi selittävä kirjallinen tai suullinen esitys, sävellys- tai näyttämöteos, elokuvateos, valokuvateos tai muu kuvataiteen teos, rakennustaiteen, taidekäsityön tai taideteollisuuden tuote taikka ilmetköönpä se muulla tavalla.


Ohje on päivitettävänä. Esiintymispalkkiot ja eräät immateriaalioikeudet. Esiintyvän taiteilijan tai muun julkisen esiintyjän tai urheilijan palkkiot ovat verottomia.

Esiintyjän esityksen myynnit tilaisuuden järjestäjälle kuin myös ohjelmatoimistojen väliset tällaisten esitysten myynnit ennen niiden myyntiä tilaisuuden järjestäjälle ovat verottomia. Suurimmat kiistat koskevat elämänmuotojen ja lääkkeiden patentointia. Kiistelyn kohteena on esimerkiksi kysymys siitä, pitäisikö yksityisen yrityksen saada patentoida kansanperinteen tietoa tai kontrolloida elintärkeiden lääkkeiden hintoja.


Niiden oikeanlainen hallinnointi on tärkeää, jotta yrityksen pääoma voidaan suojata ja hyödyntää taloudellisesti kannattavalla tavalla. Tekijänoikeus kansallisella ja EU-tasolla2. Ensimmäiset kansainväliset sopimukset velvoittivat jäsenmaita takaamaan vähimmäissuojan. EU:n tekijänoikeusdirektiivitIII. Perinteiselle jaottelulle vaihtoehtona on jaotella immateriaalioikeudet henkisen työn tulosten suojaan, joka sisältää tekijänoikeuden, patenttioikeuden, hyödyllisyysmallioikeuden sekä mallioikeuden ja tunnusmerkkioikeuden, joka käsittää tavaramerkkioikeuden ja toiminimioikeuden.


Kuvaoikeuksien ABC:ssä käydään läpi tekijänoikeuksien perustietoja. Sivulta voit lukea tekijänoikeuslain teosmääritelmästä, tekijänoikeudellisesta suoja-ajasta sekä tekijän taloudellisista ja moraalisista oikeuksista. Tässä ohjeessa käsitellään aineettomista oikeuksista saatavien tulojen verotusta henkilöverotuksessa lukuun ottamatta keksijätoiminnasta saatavia tuloja. Seuraavat sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 19.


Aineettomat oikeudet (intellectual property, IP) eli immateriaalioikeudet tarkoittavat lakisääteisiä omistusoikeuksia aineettomiin luoviin ratkaisuihin. Karttapaikkaan liittyvät oikeudet mukaan lukien tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Maanmittauslaitokselle. IPR University Center tuottaa immateriaalioikeudellista tutkimusta ja koulutusta, tarjoaa tietopalvelua, toimittaa IPRinfo-verkkolehteä ja välittää immateriaalioikeudellista tietoa erilaisia tiedotuskanavia käyttäen. Kolster on strateginen IPR-kumppani: osaamistamme ovat immateriaalioikeudet , sopimus-ja lakiasiat.


Autamme suojaamaan ja kaupallistamaan innovaatiosi.

Työsopimuksen solmivat työntekijä ja työnantaja, jotka sopivat keskenään työn tekemisestä ja siitä maksettavasta palkasta sekä muista eduista ja ehdoista. Asianajajamme auttavat tavaramerkkien ja mallioikeuksien rekisteröinnissä ja immateriaalioikeuksien turvaamisessa yrityksesi sopimuksissa. Tarvittaessa avustamme yrityksesi oikeuksien turvaamisessa, kun näitä aineettomia oikeuksia on loukattu tai uhataan loukata.


Onko yrityksesi aineettomat oikeudet suojattu? Näitä oikeuksia pidetään monissa suurissa yrityksissä niin tärkeinä, että yrityksellä saattaa olla oma immateriaalioikeuden yksikkö. IPR-vakuutus korvaa immateriaalioikeuksiin liittyvien riitojen oikeudenkäyntikuluja ja tekemiesi immateriaalioikeuksien loukkausten aiheuttamia taloudellisia vahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.


Näiden sivujen tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat jollekin OP Ryhmään kuuluvalle yritykselle tai erikseen ilmoitetulle kolmannelle taholle. Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee tekijänoikeuteen liittyvät lakiehdotukset eduskunnan päätettäväksi ja neuvottelee alan kansainvälisistä sopimuksista. Jos tavaraa ei ole myyty momentin kohdassa tarkoitetulle elinkeinonharjoittajalle eikä mitään i §:ssä tarkoitettua tilannetta ole tapahtunut kuukauden kuluessa siitä, kun tavara saapui Suomeen, siirtäjän katsotaan momentista poiketen tehneen a §:n momentissa tarkoitetun tavaran yhteisöhankinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit