perjantai 13. lokakuuta 2017

Palkkojen vuosiilmoitus 2018

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Palkoista ja muista ansiotuloista ei enää anneta vuosi-ilmoitusta. Palkat ja muut ansiotulot ilmoitetaan tulorekisteriin. Sen jälkeen voimme hyvästellä palkkojen vuosi-ilmoitukset, sillä kaikki palkkailmoittaminen tehdään suoraan palkanlaskennan jälkeen tulorekisteriin.


Tässä koulutuksessa käsittelemme, mitä asioita tulee huomioida palkanlaskennan vuosi-ilmoituksia tehtäessä. Käymme läpi Verohallinnolle. Palkkatietojen ilmoittaminen on muuttunut 1. Täytä vuosi-ilmoitus Oma Fennia -palvelussa: Voit täyttää vuosi-ilmoituksen kätevästi Oma Fennia -palvelussa. Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita. Jos vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksella, urheiluvakuutuksella tai laivaväen vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella vakuutettu henkilöryhmä on sama kuin pakollisella työtapaturmavakuutuksella vakuutettu ryhmä, on vapaa-ajan tapaturmavakuutusta koskeva kohta palkkailmoituksella pakollisen turvan yhteydessä.


Palkkarakennetilasto kuvaa kaikkien työnantajasektoreiden palkansaajien lukumääriä, tunti- ja kuukausipalkkoja sekä palkkojen muodostumista ja hajontaa. Palkkasummakuvaajat Palkkasummakuvaajat ovat indeksejä, jotka kuvaavat palkkasumman kehitystä kuukausittain eri toimialoilla. Ilmoita työntekijöiden ansiot tulorekisteriin heti palkanmaksun jälkeen.


Ansiot tarvitaan vakuutusmaksun ja eläkkeiden laskemista varten. Tutustu myös, mitkä suoritukset ovat eläkkeen perusteena olevaa työansiota. Näin ilmoitat palkat tulorekisteriin Hanki Suomi. Varmista, että nimenkirjoitusoikeudet ovat ajan tasalla kaupparekisterissä. Lue lisää valtuuttamisesta.


Näitä ovat muun muassa palkkakortit, palkkalaskelma, vakuutusilmoitukset ja verottajan vuosi-ilmoitus. Mutta tietojen tulee täsmätä myös kirjanpidon ja palkkahallinnon kesken. Palkkojen lisäksi vuosi-ilmoituksella tulee ilmoittaa muun muassa vapaaehtoisen eläkevakuutuksen määrä.


Ilmoitusvelvollisten on annettava Verohallinnolle vuosittain ilmoitus maksamistaan suorituksista. Nämä tiedot annetaan vuosi-ilmoituksella. Anna vuosi-ilmoitus sähköisesti.


Vuosi-ilmoitus pitää antaa pääsääntöisesti viimeistää. Palkkojen vuosi-ilmoituksen maksajakohtaisissa tiedoissa ilmoitetaan työnantajan yhteystiedot sekä palkanmaksuun liittyviä tietoja. Se löytyy verohallinnon vero.


Lähetä summattu vuosi-ilmoitus Lomake. Yrityksen ja yrittäjän vuoteen kuuluu useita tärkeitä päivämääriä, jotka on hyvä merkata kalenteriin kunnon punakynällä. Verohallintoon annettavasta vuosi-ilmoittamisesta voit lukea lisää vero.


Kun tärkeät hallinnolliset deadlinet eivät pääse yllättämään, pysyvät yrityksen asiat hallinnassa ja liiketoiminta sujuu helpommin. Sähköisesti tiedot voi ilmoittaa maanantaihin 3. Kotitalouden on annettava vuosi-ilmoitus maksamastaan palkasta vain silloin, jos samalle saajalle maksettu palkka on yli 2euroa kalenterivuoden aikana. Tiedot ilmoitetaan jokaisesta työntekijästä erikseen.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit